Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od ludan »

Vždy jsem to řešil metodou pokus/omyl. Teď jsem ale začal pátrat a našel tohle: http://alterbaron.github.io/ksp_aerocalc/
Prý to funguje dobře (http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... Calculator), tak hodně štěstí!
firstik
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od firstik »

Tak jde o to, jak rychle letíš, jak máš těžkou loď jakou má aerodynamiku, a podobně, tak jednoduchý to není, to musíš ozkoušet, koukni se na wiki, když má planeta hustší atmosféru dej vyšší periapsis, pokud řidší, tak nižší periapsis.
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Kapucinlp »

Aerodynamika ve hře není, ta nehraje roli. S rychlostí a hmotností lodě by to mělo být asi přesné. Na druhou stranu, nemá vliv na přesnost manévru úhel kterým se k planetě dereme? :krčící rameny:
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Kapucinlp »

A to jsem si myslel, že to bude dobré místo. :x
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Možná nikdo nereaguje, protože to vyznělo spíš jako řečnická otázka :-)
Osobně tomu ani moc nerozumím - tím úhlem myslíš úhel mezi dráhou letu planety a dráhou letu lodě, nebo úhel mezi dráhou letu lodě a povrchem planety?
To první si myslím má opodstatnění při používání gravitačního praku/brzdy, jinak pro brždění v atmosféře to asi nerozhoduje.
To druhé je vlastně jinak (a řekl bych složitěji) řečeno, v jaké výšce máš Periapsis (jak nejblíž budeš povrchu při průletu atmosférou). Je jasné, že když jí jen "šmrncneš", tak to zabrzdtí trošku, když "půjdeš do hloubky" tak to bude brzdit víc. A nepěkný scénář je ten, kdy míříš přímo k povrchu :-D
Yoss
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Yoss »

Dobrý den.Měl bych prosím dotaz,nedají se nějak přenést data z mobile processing lab do landeru?Odvysíláním dat docela tratím a odlétat i s tou obludou jde sice z munu či minimu,ale představa že bych to zvedal do atmosfery mě děsí.Děkuji.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Mělo by jít normálně vyjmout data a přenést je do jiné "kabiny". Dělá se to během EVA - je nutné se přiblížit k Laboratoři - pravé talčítko myši na Laboratoř - tam je něco ve smyslu "vzít data" - a pak jen s nimi přestoupit do jiné kabiny, případně na ní dát opět "uložit data"
Aspoň mně to tak fungovalo, když jsem to zkoušel. Jen bych ta data dával asi rovnou to té návratové kabiny, pokud tam tedy celou dobu je... V laboratoři jsou k ničemu, když je nebudete odesílat.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Yoss
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Yoss »

díky za odpověd,i uvítání
Patas25
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Patas25 »

Poslední dobou, zvláště po přidání některých módů, jsem začal pozorovat, že mé pc, to jaksi nestíhá. Mohl bych se zeptat, čistě pro srovnání, na jaké sestavě to hrajete? Zvláště těch, co mají více rozšířenou hru. :-)

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“