IFT-1 První integrovaný let Super Heavy / Starship (B7/S24)

Informace o zkouškách nových technologiích firmy SpaceX.
Odpovědět
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3143
Re: První integrovaný let Super Heavy / Starship (B7/S24)

Příspěvek od petrsida »

oni si to mysli a tudíž to tak je :facepalm:
Pospíšil
Velezkušený znalec kosmonautiky
Reputace: 12064

Příspěvek od Pospíšil »

Jistý Ron Parker nalezl na plážích mexického pobřeží několik dlouhých COPV, které identifikoval jako trosky Starship S24. První našel už v květnu 2023 a celkem posbíral 6 kusů. Některé našel až 200 mil od Starbase. Na vlastní náklady je dopravil do Starbase a chtěl by, aby se z nich staly muzejní kousky na památku prvního integrovaného letu SHS.
---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Pospíšil

Příspěvek od Pospíšil »

---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
VitVymola
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 79

Příspěvek od VitVymola »

Mám otázku na ten beton. Z mé návštěvy Starbase letos v dubnu jsem si taky dovezl kousek betonu. Takových se kolem základny povaluje spousta. Nemám v něm ale žádné kovové jehlice, ani jinou speciální výztuž, je to prostě na pohled obyčejný beton (nemůžu ten kousek v nejbližší době vyfotit). Můžu si pořád myslet, že mám kus rampy nebo jsou ty jehlice podmínkou? :)
BTW: V dunách u Starbase jsem potkal Mary. :)
Pospíšil

Příspěvek od Pospíšil »

Taky mám z dřívějška kousek betonu bez jehlic. Od jednoho zdejšího uživatele, za láhev dobrého vína. :)
Věřím tomu, že jsou z rampy oba dva, jelikož poškození po IFT-1 bylo rozsáhlé a ne každá část betonových konstrukcí pod OLM musela nutně obsahovat drobné kovové výztuže.

Tvé setkáni s Mary aka Bocachicagal ti tiše závidím 😊, ta ženská je skvělá fotografka a legenda Starbase. 👍 Jak vůbec vypadá, nemáš s ní selfíčko?
My tam v dunách potkali jednoho důchodce s kukrem, co se rozkecal o 3 IFT tak, že jsme v tom vedru málem zkolabovali. :roll:
---

VitVymola
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 79

Příspěvek od VitVymola »

Popravdě jsem si v tu chvíli ani neuvědomil, že je to Mary, protože jsem ji nikdy předtím neviděl. Došlo mi to až později při rozhovoru s kamarádem, který ji z obrázků a Twitteru znal líp. Měla brýle, delší vlasy a ten den na sobě kovbojský klobouk a modré tričko s logem a nápisem NASASpaceFlight. Tím mě ostatně zaujala, proto jsem ji oslovil, když zrovna stála u své fotografické techniky. Prohodili jsme bez většího představování pár slov, jako odkud jsme, že jsme přijeli na zatmění slunce, na jakou událost ona sama zrovna čeká... Bylo to 7. dubna, den nebo dva po statickém zážehu SH, a chystalo se sundávání boosteru ze stolu na přepravník. To se skutečně po nějaké době taky za kovového skřípění konstrukce opravdu stalo. Pěkný zážitek!
Fotku s Mary nemám, nechtěl jsem být moc vlezlý. Ale teď mě to mrzí, neměl jsem být tak ostýchavý. :)

Odpovědět

Zpět na „Testování“