Návody aneb jak na to
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Návody aneb jak na to
Díky za dobrý tip!
Tohle jsem chtěl už dlouho udělat a nevěděl jsem jak.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Remote tech 2 - signal delay
Z různých stran lze zaslechnout o pluginu RemoteTech. Dugi s Wopatem zde popsali celkem výstižně oč jde. Taky se mnohdy píše jak je skvělý. Muj názor ale je - je skvělý.
Wopat se zmínil o zpoždění signálu v závislosti na vzálenosti od řídícího střediska - signal delay. Toto video ukazuje jak se s tímto zpožděním pracuje, protože ruční ovládání je vyloučeno.
Někomu se to zdá až moc složité (přiznám se, i mě), a od jinak výborného pluginu by to odradilo. Ale jako vždy je tady řešení - vypnutí signal delay. Doporučuji všem si práci s tímto zpožděním vyzkoušet a až pak číst následující řádky.
1. C:\....\Kerbal Space Program\GameData\RemoteTech2 - editujte soubor RemoteTech_Settings.cfg (např. Poznámkový blok)
2. V řádku EnableSignalDelay = True - přepište hodnotu true na false
3. Uložte soubor a je hotovo.
Nyní bude v "okýnku" místo délky zpoždní pouze hodnota "Connected", popřípadě
"No connect"
Omluvám se všem komu tento tweak způsobí morální újmu, neb jej bude považovat za cheat.
Za sebe říkám, že jsem tuto možnost nevyužil, protože se s tímto pluginem zatím pohybuji v okolí Kerbinu. I s tvorbou satelitní sítě Kerbinu se dá slušně vyblbnout.
Z různých stran lze zaslechnout o pluginu RemoteTech. Dugi s Wopatem zde popsali celkem výstižně oč jde. Taky se mnohdy píše jak je skvělý. Muj názor ale je - je skvělý.
Wopat se zmínil o zpoždění signálu v závislosti na vzálenosti od řídícího střediska - signal delay. Toto video ukazuje jak se s tímto zpožděním pracuje, protože ruční ovládání je vyloučeno.
Někomu se to zdá až moc složité (přiznám se, i mě), a od jinak výborného pluginu by to odradilo. Ale jako vždy je tady řešení - vypnutí signal delay. Doporučuji všem si práci s tímto zpožděním vyzkoušet a až pak číst následující řádky.
1. C:\....\Kerbal Space Program\GameData\RemoteTech2 - editujte soubor RemoteTech_Settings.cfg (např. Poznámkový blok)
2. V řádku EnableSignalDelay = True - přepište hodnotu true na false
3. Uložte soubor a je hotovo.
Nyní bude v "okýnku" místo délky zpoždní pouze hodnota "Connected", popřípadě

Omluvám se všem komu tento tweak způsobí morální újmu, neb jej bude považovat za cheat.
Za sebe říkám, že jsem tuto možnost nevyužil, protože se s tímto pluginem zatím pohybuji v okolí Kerbinu. I s tvorbou satelitní sítě Kerbinu se dá slušně vyblbnout.
Ten RemoteTech mě láká už několik měsíců, ale pořád se ho bojím. Hlavně nemůžu přijít na způsob, jak to udělat, aby byl addon aktivní jen v nějakém novém profilu a ne ve starém rozjetém, kde mám kampaň a chci v ní pokračovat bez addonu. Napadá mě jen nakopírovat složku z celou hrou dvakrát a do jedné kopie dát addon, případně ho vždy smazat, když chci hrát bez něj a znovu nakopírovat, když chci hrát s ním...
Nebo víte někdo o lepším způsobu?
Nebo víte někdo o lepším způsobu?
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Ne.ludan píše:Nebo víte někdo o lepším způsobu?
Ty dvě složky jsou nejlepší způsob.
Super, díky za potvrzení 

RemoteTech2 jsem taky přidal do svých addonů. Problém je, že se mi nepodařilo přinutit MechJeb2, aby respektoval to zpoždění. Reaguje okamžitě bez ohledu na vzdálenost od kosmodromu. Jediné co funguje správně, že když není signál, tak nelze ovládat satelit.
No pokud MJ2 ten mód ignoruje, a manévruje s raketou bez spoždění, tak to je jen dobře, protože loď ovládá MJ né vy, což je něco jako když maj reálně naplánovanej let, a v podstatěho jen kontrolujou, s NASA nesedí člověk s joistickem, kterej ovládá vzdálený sondy 

Přesně tak, já beru MechJeb jako autopilot, který má předem naprogramované úkoly. Podobně jako když autonomně přistávala Curiosity na Marsu.