Telekomunikační satelity

Debata o projektech dalších, drobnějších kosmických agentur
Odpovědět
Ally
Re: Telekomunikační satelity

Příspěvek od Ally »

Bohužel, dovolím si maximálně nesouhlasit. Lidstvo již dávno k chudobě odsouzeno je a až se bůh rozhodne zničit tuto hříšnou planetu, pak teprve všichni věřící přijdou do věčného ráje, to snad nemusím ani vysvětlovat. Ba navíc si myslím, že věda a technika souvisí s onou blížící se zkázou lidstva, copak se nedíváte na zprávy? V současnosti existuje nespočetné množství případů, kdy hráči počítačových her se zbláznili a vystříleli celou školu! Nechci vás tu nějak urážet a příliš kritizovat, ale vážně si myslíte, že je věda opravdu tak užitečná? Co tací muslimové, na něž prostřednictvím internetu hrubě nadává a opovrhuje jimi nespočet lidí.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Věda je maximálně užitečná a jejím prostřednictvím se svět posouvá dál. Měla by mít maximální prioritu, jelikož díky ní rozvíjíme naše znalosti a schopnosti ve všech oborech. V historii udělalo lidstvo největší pokrok právě v době, kdy se věřilo vědcům a ne v době, kdy všechnu moc držela v rukou církev. Proto tvrdím, že věda je klíčovým prvkem pro náš rozvoj. Jsou to právě vědci, kterým vděčíme za všechny vymoženosti, které nám denně usnadňují život. Bez vědy by bylo všechno mnohem složitější.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
geal
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 0

Příspěvek od geal »

Ally, zapomněl jste si po ránu vzít pilulky. :P
Ally

Příspěvek od Ally »

geal píše:Ally, zapomněl jste si po ránu vzít pilulky. :P
Jenom proto, že mám pravdu tak bych měl jíst nějaké pilulky, které by mi zničili ledviny a játra a po kterých bych názor stejně nezměnil? Vždyť to je naprosto směšné, ale chápu, za pravdu se vždycky trestalo.
Lakely
Správce profilu na Facebooku
Správce profilu na Facebooku
Reputace: 198
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lakely »

Já tak nemám rád lidi, co si myslí, že mají pravdu. Právě takoví vždycky bránili novým věcem, protože se báli že se jim zboří svět jejich jednoduchých dogmat. To jen ti, kteří si řekli. "Sakra, jaká pravda? Přece se nebudu omezovat něčím tak povrchně lidským, jako je pocit, že něco vím zcela jistě a mám pravdu." Tací lidé pak přišli s novými myšlenkami, posunuli náš život kupředu. Například díky nim nyní nevymíráme v jeskyni a neutíkáme před predátory, ale dokonce si můžeme v klidu žít a vymýšlet si své pravdy a nikdo nás za to nepraští klackem. :)
Vesmír je nekonečný a realita překoná veškeré naše představy.
A. C. Clarke
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Ally píše:Jenom proto, že mám pravdu tak bych měl jíst nějaké pilulky, které by mi zničili ledviny a játra a po kterých bych názor stejně nezměnil?
V tomto svém komentáři říkáte, že máte pravdu a že byste svůj názor nezměnil. Měl byste si ale uvědomit, že váš názor nerovná se pravda. Na svůj názor máte samozřejmě právo a my jej respektujeme, ale nevydávejte jej za pravdu. Já mám také svůj názor, který se od vašeho liší, ale nebudu vám říkat, že mám pravdu a vy se mýlíte.

Věda a víra (záměrně nepíšu náboženství) přeci nejsou nepřátelé a člověk nemusí stát na straně jednoho nebo druhého. I dnes existuje mnoho věcí, které nedokážeme vysvětlit a lidé tak "věří v něco vyššího". Věřím ale, že časem se věda a víra více provážou, jelikož budeme moci vysvětlit stále více dnes záhadných jevů.
Naposledy upravil(a) Wopat dne 15.2.2015 11:25, celkem upraveno 1 x.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Neviděl bych to na nutnost brát nějaké prášky. Lidé mají různé názory. ;-) Je věcí slušné debaty uvést argumenty a o těch se potom bavit. zatím se ale pohybujeme na úrovni "já mám dojem", "myslím si" a připadá mi".
Lakely to vystihl velmi dobře - díky vědě a pokroku si dnes užíváme i věcí, které nám dnes připadají běžné, ale před pár stovkami let byly nepředstavitelné - vezmi si třeba, jak neskutečný pokrok udělalo lékařství za posledních 100 let. Dnes dokážeme léčit nemoci, které předtím zabíjely lidi skoro na potkání. A díky čemu jsme to dokázali? Díky vědě. Proto se musí věda zachovat. jakmile skončí podpora vědy, skončí i naše civilizace. Ustrneme na jednom bodě a to bude konec.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
geal
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 0

Příspěvek od geal »

Ally píše:Jenom proto, že mám pravdu tak bych měl jíst nějaké pilulky, které by mi zničili ledviny a játra a po kterých bych názor stejně nezměnil? Vždyť to je naprosto směšné, ale chápu, za pravdu se vždycky trestalo.
Že jsou lidé odsouzení k chudobě a že nějací bohové zničí tuhle planetu je skutečně názor, ale do pravdy to má daleko. Že však "existuje nespočetné množství případů, kdy hráči počítačových her se zbláznili a vystříleli celou školu" je ale obyčejná pustá lež.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

A Wopat to napsal velice dobře - názor libovolného jedince se automaticky nerovná pravdě. To bych nechal tesat do kamene.

Ale pánové, chtěl bych upozornit, že jsme se odchýlili od tématu vlákna - telekomunikačních družic. Debatu bych proto začal utlumovat. ;-)
Obrázek

Ally

Příspěvek od Ally »

Lakely píše:Já tak nemám rád lidi, co si myslí, že mají pravdu. Právě takoví vždycky bránili novým věcem, protože se báli že se jim zboří svět jejich jednoduchých dogmat. To jen ti, kteří si řekli. "Sakra, jaká pravda? Přece se nebudu omezovat něčím tak povrchně lidským, jako je pocit, že něco vím zcela jistě a mám pravdu." Tací lidé pak přišli s novými myšlenkami, posunuli náš život kupředu. Například díky nim nyní nevymíráme v jeskyni a neutíkáme před predátory, ale dokonce si můžeme v klidu žít a vymýšlet si své pravdy a nikdo nás za to nepraští klackem. :)
Vážně si neumím představit svět podobně jako Vy. To si vážně myslíte, že smrtí všechno končí? To by pak nemělo význam nic...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“