New Horizons

Novinky o sondách a družicích
Odpovědět
Kenny007
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 0
Re: New Horizons

Příspěvek od Kenny007 »

A sakra. Vzhledem k té časové prodlevě to musí být pro řídící tým skutečně infarktový zážitek. Doufám že je možno nahrát zálohu a že to pomůže. Teď můžeme jen čekat a držet palce.
Upravil jsem můj předchozí příspěvek s posledními snímky z 3.7. a přidal jsem pro srovnání i nezpracované snímky.
Na kosmonautixu se někdo podivoval, jestli má cenu se s tím dělat když stačí počkat na lepší záběry ze sondy, tak tady je vidět, že to smysl opravdu má ;)
hulvath

Příspěvek od hulvath »

To by zodpovidalo teorii, ze na Plutu najdeme nemeckou civilizaci, kdyz Vudce tam odletel koncem valky na V-5. Mel puvodne i Goring, ale ten neprosel prulezem.
marekS
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 511

Příspěvek od marekS »

No este dobre ze k anomalii doslo teraz a nie pocas max. priblizenia 14.jula.Inak sonda je v poriadku ,dufam ze sa problem za par dni vyriesii a sonda prejde do normalneho rezimu.Par dni sa bez dalsich novych snimok obideme.

New Horizons enters safe mode 10 days before Pluto flyby. :Drbe se na hlavě:
problem popisuje aj emily: http://www.planetary.org/blogs/emily-la ... -mode.html
Naposledy upravil(a) marekS dne 5.7.2015 9:50, celkem upraveno 1 x.
Kenny007
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Kenny007 »

hulvath píše:To by zodpovidalo teorii, ze na Plutu najdeme nemeckou civilizaci, kdyz Vudce tam odletel koncem valky na V-5. Mel puvodne i Goring, ale ten neprosel prulezem.
Tedy nevím co piješ, ale chci to taky. :facepalm:
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

hulvath: Beru tvůj příspěvek jako pokus o odhlehčení situace a vtip.

Jinak k sondě: Murphyho zákony si zřejmě nedají pauzu ani v létě. :?
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Matyn
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník

Příspěvek od Matyn »

:facepalm:
Se trefim do hlavy. Na tak krátkou dobu tolik poruch? No, snad se jim to povede a vše se stihne. :Drbe se na hlavě:
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 788
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Tak jsem přečetl USMF a naštěstí tam Alan Stern napsal, že sonda komunikuje normálně, takže to vědecký program nejspíš skoro vůbec neovlivní. Tyto události se stávaj, já specielně nemohu zapomenout na Spirit krátce po přistání, když zažila podobnou, snad ještě horší anomálii. Tak hodně štěstí, myslím, že do 14thého už bude klid.
forgeron
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od forgeron »

Dobrý den ,

Už to tu čtu pár týdnů a docela ve me hrklo když jsem si přečetl že New Horizons má problém a je v safe módu. Snad se vše vydaří .. Jsem už celkem napjatý :)) :slint:
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Vítej na našem fóru, doufám, že se ti tu bude líbit i nadále. Snad tento aktuální problém nebude mít výrazný dopad na provoz mise.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
hulvath
Moznost konstrukce

Příspěvek od hulvath »

Udelejme si takove myslenkove cviceni a predpokladejme ze by treba amici mesic nevalcili - co je scifi :D - a meli tedy navic 5 mld. USD na konstrukci teto sondy. Slo by s pouzitim dnesnich technologii, pripadne primo hotovych komponentu, zkonstruovat sondu, ktera by priletela k Plutu v teto dobe a byla schopna u neho zabrzdit ? Z ceho by se musela skladat, jak velke by to muselo byt (palivo, motory...) ? P.S. k ten Nemcum : Slibuji ze uz to nebudu pit, ani zredeny :) :)

Odpovědět

Zpět na „Sondy a družice“