Vystoupení v médiích
Re: Vystoupení v médiích
Párkrát jsem měl pasáž, kdy jsem se dostal na tenký led a musel jsem vybruslovat - teď třeba u té věty, kdy jsem odpovídal na to, zda nafukvoačky budou jen doplněk, nebo zda někdy budou hlavním typem. Tam jsem ta slova lovil hodně divoce, ale snad to ve výsledku nevypadá tak špatně.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Byla to profesionální vystoupení se vším všudy. Je znát, že už nejsi nováček, mluvíš k věci, jasně a nenecháš se zatlačit do kouta. Za mě rozhodně
Kravatu bych vůbec neřešil, snad jen pokud bys chtěl sáhnout opět po zelené - tam bych si to asi rozmyslel, přestože auto zaparkované na Tvé kravatě vypadalo onehdá zajímavě...

Kravatu bych vůbec neřešil, snad jen pokud bys chtěl sáhnout opět po zelené - tam bych si to asi rozmyslel, přestože auto zaparkované na Tvé kravatě vypadalo onehdá zajímavě...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
To právěže nebyla zelená, ale žlutá!
Vím, že zelenou nebrat, ale překvapilo mne, že to vzalo i žlutou 
Ale jinak díky moc, těší mne, že se to líbilo.

Ale jinak díky moc, těší mne, že se to líbilo.

skutočne nebolo spomenuté to najpodstatnejšiealamo píše:mno.. moja farba je purpur magenta..musím si to vypočuť ešte raz..Dugi píše:Včera jsem měl telefonický vstup na Český rozhlas do pořadu Hlavní zprávy - rozhovory a komentáře. Řeč byla o možnosti vyslat na Mars humanoidní roboty. Reportáž začíná v čase 16:00.![]()
hmm.. "robot"?
totiž "ako by to v reále fungovalo? "
ani slovko o možnosti "už dnes" používať takéto humanoidné nie tak "robot", ako skôr "avatar", na teleoperačnú činnosť v reálnom čase
https://m.youtube.com/watch?v=dC16A6u8WA8
https://biomimetics.mit.edu/research/mit-hermes-project
https://m.youtube.com/watch?v=r1VI5pkd5HQ
úplne to mení pohľad na to, ako by pilotovaná misia na mars mala vypadať.. vrátane toho koľko by stála jej realizácia
ak sa výprava k marsu "zredukuje" na orbitálnu misiu, skúmajúcu povrch marsu teleoperačne pomocou "avatarov" (v niekoľkých navzájom vzdialených destináciách naraz), bez nutnosti posielať hneď na povrch ľudí, základňu pre nich, zásoby, a MAV modul, odpadne potreba masívneho pristávacieho zariadenia cenu výpravy by to zrazilo na tretinu
tiež to totálne zmení pohľad na to, aký veľký nosič taká výprava potrebuje.. omnoho menší.. "komerčnejší"
takisto, akým smerom by sa mali uberať "gemini" prípravné projekty
+++aj peklo sa dá hacknúť+++
Uvidíme, zatím je to všechno hodně daleko. 

Alamo: To je iste pravda, že by to bolo lacnejšie. Ale tu ide práve o to aby sa celá výprava zvládla aj s pristátím človeka na Marse.
možno to dáva zmysel tebe..ptpc píše:Alamo: To je iste pravda, že by to bolo lacnejšie. Ale tu ide práve o to aby sa celá výprava zvládla aj s pristátím človeka na Marse.
ja túžbu "zakopať sa" v ďalšej gravitačnej jame, hneď po tom ako sa z jednej vyškriabeme, nepociťujem
mňa zaujíma "plavba" samotná, a mars je iba jedna "zastávka", rozhodne nie cieľ sám o sebe, a už vôbec nie "svätý grál"
Práveže som to nemyslel ako cieľ sám o sebe ale ako súčasť postupných krokov na ovládanie priestoru ďalej a ďalej od Zeme. Tak či tak sa tomu nevyhneme... A ako "svätý grál" som to nemyslel už určite.alamo píše:možno to dáva zmysel tebe..ptpc píše:Alamo: To je iste pravda, že by to bolo lacnejšie. Ale tu ide práve o to aby sa celá výprava zvládla aj s pristátím človeka na Marse.
ja túžbu "zakopať sa" v ďalšej gravitačnej jame, hneď po tom ako sa z jednej vyškriabeme, nepociťujem
mňa zaujíma "plavba" samotná, a mars je iba jedna "zastávka", rozhodne nie cieľ sám o sebe, a už vôbec nie "svätý grál"
Navigare necesse est, vivere non necesse.ptpc píše:Tak či tak sa tomu nevyhneme...
jediná nevyhnutnosť je "plaviť sa" k marsu
..chodiť po ňom nemusím
aj ten kto chce po marse chodiť, najprv k nemu musí priletieť
Dobré to bylo. Nějaké to zaváhání, když člověk loví slova, to je normální. Než vyhrknout něco zmateného, tak je potřeba uspořádat si myšlenky. Jen ten titulek dole o databázi látek zneužitelných teroristy, co tam vydržel pár minut a než zmizel, tak se pod ním dokonce objevilo Dušan Majer, to se ČT moc nepovedlo. Ale nebylo to poprvé. Ta rána mají na ČT někdy docela náročná. To je dlouhodobéDugi píše:Záznam mého dnešního vystoupení najdete zde. Jen je škoda, že jsem nestihl odpovědět na rozloučení.