Ostatní zajímavosti
- SuperRAPIT
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Re: Ostatní zajímavosti
Ale ten nadpis, to je jako kdyby to byl doopravdy BUK, ale ve skutečnosti to byl kulomet ze stíhačky (ty díry v úlomcích jsou moc pravidelné na to, že by tam proletěla tyč).Pajos píše:Novinky.cz uděli celkem pěkné video k raketě KUB (starší veze BUK) není kosmonautika ale expozice vypadá dobře, video taky bezva
http://www.novinky.cz/domaci/343940-pre ... drnov.html
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
U protiletadlových raket to funguje tak, že vybuchnou většinou těsně u cíle a až střepiny udělají ten masakr. Ale to už jsme hodně mimo kosmonautiku...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Hm, tiež si myslím, že sme dost mimo, ale porovnavat KUB s BUK-om je nesmysel. Ako raketa, tak aj odpaľovací komplex sa od seba technicky dosť podstatne líšia. Rakety typu zem-vzduch ( aj niektoré PLRS ) naozaj vybuchujú tesne pri cieli, mňa len skôr zaráža neprítomnosť dymovej čiary ktorá vzniká pri odpálení rakety -je ju vidno minimálne do 4km, pri dobrej viditelnosti oveľa viac. Musia predsa exisstovať zábery z špionážnych družíc.
Ale to som už zase OT
Ale to som už zase OT

"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
Plzeňská Techmania Science Center a přírodovědecký časopis Vesmír připravily pro mládež ve věku 10 - 15 let speciální akci - simulovaný pilotovaný let ke kometě!
Info třeba zde

Info třeba zde
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Něco vymyslím, a už se přihlašuji! Nejvíce mě asi láká let po parabolické dráze - zažít stav beztíže musí být úžasné! Skutečný skafandr a kosmická strava taky může být dobrý zážitek.
Klidně mne oslovujte Radim.
- Lakely
- Správce profilu na Facebooku
- Reputace: 198
- Kontaktovat uživatele:
A pokud by případní zájemci potřebovali s něčím poradit, tak klidně piště, protože ten, kdo to má pod palcem v Techmánii jsem já 

Vesmír je nekonečný a realita překoná veškeré naše představy.
A. C. Clarke
A. C. Clarke
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Radostí jsem vyskočil tak, že jsem dostal čelovku od stropu
Nabídka roku (doslova)
Neskutečné podmínky, díky výročí Nature. Už mám objednáno.
Platil jsem e-bank převodem, kdo má PayPal, je to ještě jednodušší.
51 vydání za rok rovnou do vaší schránky + 15 let online archivu!!!
Časopis Nature slaví a nabízí roční předplatné za 42 eur (asi 23 Kč + daň za číslo),
obsahuje přístup do online archivu do roku 1997 (!!!)
http://www.nature.com/content/nature/im ... index.html
(normální cena je 200€)

Neskutečné podmínky, díky výročí Nature. Už mám objednáno.
Platil jsem e-bank převodem, kdo má PayPal, je to ještě jednodušší.
51 vydání za rok rovnou do vaší schránky + 15 let online archivu!!!

Časopis Nature slaví a nabízí roční předplatné za 42 eur (asi 23 Kč + daň za číslo),
obsahuje přístup do online archivu do roku 1997 (!!!)
http://www.nature.com/content/nature/im ... index.html
(normální cena je 200€)

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
Pane kolego, dívám se na vaše pravidla - to si opravdu troufnete dát 5 dětí ve věku 10-15 roků do malého letadla letícího po parabolické dráze?Lakely píše:A pokud by případní zájemci potřebovali s něčím poradit, tak klidně piště, protože ten, kdo to má pod palcem v Techmánii jsem já

Hmmmm, to bude chtít dost velkou odvahu a hodně dobrou pojistku!
Už jsem organizoval hodně akcí, ale na podobnou záležitost bych si z bezpečnostních důvodů opravdu netroufnul. Držím palce!!!
Milan H.
- Lakely
- Správce profilu na Facebooku
- Reputace: 198
- Kontaktovat uživatele:
Hezký den,
tohle je věc, kterou má na starosti časopis Vesmír. Já jsem ten, kdo upravil příběh a jeho řekněme reálnou základnu. Podílím se na popularizaci tématu a koordinaci věcí, které se ději v Techmanii, jako je příprava kosmické lodě a způsob výcviku před simulovaným letem a vyhodnocování letu.
Nicméně mám pocit, že let bude probíhat tak, že poletí maximálně dvoučlenná skupina a letů proběhne několik. Já osobně bych nejraději viděl lety po jednom a myslím, že se to ještě takto upraví.
Díky za držení palců.
tohle je věc, kterou má na starosti časopis Vesmír. Já jsem ten, kdo upravil příběh a jeho řekněme reálnou základnu. Podílím se na popularizaci tématu a koordinaci věcí, které se ději v Techmanii, jako je příprava kosmické lodě a způsob výcviku před simulovaným letem a vyhodnocování letu.
Nicméně mám pocit, že let bude probíhat tak, že poletí maximálně dvoučlenná skupina a letů proběhne několik. Já osobně bych nejraději viděl lety po jednom a myslím, že se to ještě takto upraví.

Vesmír je nekonečný a realita překoná veškeré naše představy.
A. C. Clarke
A. C. Clarke
-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
Vycházím z textu "Průběh soutěže", kde se píše: "V přihlášce soutěžící zejména popíše svůj návrh experimentu, který lze provést jen ve stavu beztíže. Délka experimentu nepřesáhne 60 sec a bude jej možno rozdělit do několika kratších časových úseků v délce cca 10 – 15 sec. Experiment musí být realizovatelný za pomoci max. čtyř dalších pomocníků z řad finalistů..." Z toho tedy odvozuji, že poletí experimentátor i čtyři další pomocníci z řad finalistů.Lakely píše: Já osobně bych nejraději viděl lety po jednom a myslím, že se to ještě takto upraví.Díky za držení palců.