Ostatní zajímavosti

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32
Re: Ostatní zajímavosti

Příspěvek od rexino »

Odporúčam pozrieť :palec nahoru:
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Tak to je paráda. Ve 4:30 mi spadla brada až na zem :palec nahoru:
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
MilanSpace
VIP uživatel
VIP uživatel
Reputace: 301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanSpace »

Ahoj,
uměl by někdo propojit data z těchto dvou stránek
http://www.esa.int/Our_Activities/Human ... ce_Station
a
http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

do jedné stránky, která by ukazovala, kde právě letí ISS?
Na ISS trackeru přehledovou situaci, na detailní mapě přesně místo, nad kterým v tom okamžiku přelétá a na HD videu z ISS obrázek jak to místo vypadá seshora (když tam tedy zrovna není tma nebo mraky ;) )
A kdyby se k tomu přidala i predikce viditelnosti přeletů ISS a odhad(?), kdy přesně bude ISS přelétat nad mým barákem, tak by to bylo úplně dokonalé :-D
-------------------
Milan H.
www.halousek.eu
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Díky za nápad, zní to hodně pěkně, napsal jsem o tom Tommymu, který má na starosti technické řešení nejrůznějších vychytávek na fóru. Momentálně má ještě práci s přesunem fóra na subdoménu, ale myslím, že něco takového bychom mohli aplikovat na naší subdoméně iss.kosmonautix.cz. Díky za tip. :palec nahoru:
Uvidíme, jak se k tomu vyjádří Tommy, který posoudí technickou náročnost celé realizace.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
MilanSpace
VIP uživatel
VIP uživatel
Kontaktovat uživatele:

Dugi píše:Díky za nápad, zní to hodně pěkně, napsal jsem o tom Tommymu, který má na starosti technické řešení nejrůznějších vychytávek na fóru. Momentálně má ještě práci s přesunem fóra na subdoménu, ale myslím, že něco takového bychom mohli aplikovat na naší subdoméně iss.kosmonautix.cz. Díky za tip. :palec nahoru:
Uvidíme, jak se k tomu vyjádří Tommy, který posoudí technickou náročnost celé realizace.
:klaní se:
Je to fakt zajímavé pozorovat :) , já to mám na PC otevřené často, hlavně když "hrozí" že ISS poletí přímo nad ČR nebo Prahou či Pardubicemi.
Ale denní přelet přímo nad Prahou se mě zatím podařilo zachytit pouze jednou (a to na HD videu byly jen bílé mraky), nad Pardubicemi ještě ani jednou.
Celkem hezká vychytávka... :-) Určitě se bude líbit i ostatním
-------------------
Milan H.
www.halousek.eu
MilanSpace
VIP uživatel
VIP uživatel
Kontaktovat uživatele:

MilanSpace píše:Ale denní přelet přímo nad Prahou se mě zatím podařilo zachytit pouze jednou (a to na HD videu byly jen bílé mraky), nad Pardubicemi ještě ani jednou.
Třeba dnešní dopolední přelet ISS šel těsně pod ČR, ten druhý před necelou hodinkou nás těsně minul ze severu... :P
-------------------
Milan H.
www.halousek.eu
Tommy
Moderátor
Moderátor
Reputace: 4

Příspěvek od Tommy »

Zní to pěkně, taková stránka by se mi také moc líbila, ale bohužel udělat něco takového není v mých silách :krčící rameny:
-------------------------------------------
Obrázek
» Dobývání vesmíru na ČSFD - KLIK! «
Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 736

Příspěvek od Edemski »

Ten tracking je jednoduchý, to by mohl dát Dugi i někde do záhlaví, jako odkaz na stánku s

<iframe src="http://wsn.spaceflight.esa.int/iss/index_portal.php" width="625" height="575" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Ale ten pohled na Zemi je přes Javu s flash playerem a to nějak nefachá... teda je černá obrazovka ;-)
Tommy
Moderátor
Moderátor
Reputace: 4

Příspěvek od Tommy »

Edemski: Jasně, v samotném trackeru problém není, i to video je v pohodě (obojí někdy vskutku na iss.kosmonautix.cz začleníme), ale potíž by (pro mě) byla ve spojení těchto dvou zdrojů s předpovědí viditelnosti a s odhadem přeletů nad určitým místem...
-------------------------------------------
Obrázek
» Dobývání vesmíru na ČSFD - KLIK! «
marekS
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 511

Příspěvek od marekS »

Nieco podobne je aj na stranke satflare, teda neviem ci by to vyhovovalo.http://www.satflare.com/isshd/

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“