Dawn

Novinky o sondách a družicích
Odpovědět
indian22
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 4
Re: Dawn

Příspěvek od indian22 »

Chjo, to je určitě tím vedrem... ;)
marekS
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 511

Příspěvek od marekS »

4400km z 22.6

Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 262

Příspěvek od Evžen111 »

Wopat píše:
lotbr píše:
SLV píše:To je na nocnej strane ceres ? alebo skutocny jas akoby ho vnimal kozmonaut.
Ceres má albedo 0.09, Měsíc 0.13. Skvrny mají prý albedo 0.9. Zřejmě tedy podexponovaná fotka.
Navíc kdyby to bylo na noční straně, mohli bychom opravdu uvažovat o tom, jestli to není druhé Las Vegas. :) Na noční straně by ten led (?) neměl světlo, které by odrážel.
No jo, jestli to není led, tak tedy co jiného? Co by zářilo na noční straně, kdyby to nemělo vlastní zdroj světla, nebo tepla? Uvažuji takhle. I sebebělejší bílá je ve tmě bez zdroje světla neviditelná, to dá rozum. Takže tam "něco" musí být, co září. Černobylskej reaktor samozřejmě vylučuji :lol: i vrátnici, kterou prý od výbuchu ještě nenašli :lol:
Sleduji to ode dne, kdy se skvrny na prvních snímcích našly, nebo ono to vypadalo na jednu. Vědci našli vysvětlení. Sonda přiletěla blíž a už to jsou dvě skvrny. Vědci přispěchali s další variantou. Najednou je těch skvrn nějak moc a ještě ono záření na "noční" straně. Fotka moc hezká o tom žádná. Ale vysvětlení čím dál složitější.
Já si myslím, že E. Daniken nám to brzy vysvětlí :lol: Ten z toho musí mít vánoce v létě.
E
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Já si myslím, a už jsem to tu i psal, že ten objekt nemusí aktivně svítit, aby na fotkách vypadal takto. Pokud je povrch Ceres tmavý, pak potřebujeme pro vytvoření snímku delší expozici, což pak může "přepálit" i běžná "světlá místa". Asi každý, kdo má fotoaparát tuhle situaci zná. Ale je to jen moje teorie.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
SLV
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od SLV »

Preto som sa spytal ci je to presne taka expozicia ako keby je na osvetlej strane astronaut a vidi to svojim vlastnym zrakom. :)
Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Evžen111 »

Dugi píše:Já si myslím, a už jsem to tu i psal, že ten objekt nemusí aktivně svítit, aby na fotkách vypadal takto. Pokud je povrch Ceres tmavý, pak potřebujeme pro vytvoření snímku delší expozici, což pak může "přepálit" i běžná "světlá místa". Asi každý, kdo má fotoaparát tuhle situaci zná. Ale je to jen moje teorie.
Jo, samozřejmě to je na 99% nejpravděpodobnější možnost. Na to podexponování či přeexponování jsem myslel také a již tu v předchozích příspěvcích toto zaznělo. Ale přece jenom si říkám, co když je tam ještě nějaký jiný, zatím neznámý mechanizmus, kterým by se vysvětlilo to neuvěřitelně bílé světlo. Zřejmě ale je to moje vysvětlení či zbožné přání jen hlavou proti vědecké zdi :hlavou proti zdi
E
marekS

Příspěvek od marekS »

Dawn začal znižovať orbitu na 1500km od povrchu ,manéver bude trvať približne 5 týždňov.
zdroj: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4659

Obrázek
marekS

Příspěvek od marekS »

Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Evžen111 »

Tak na tohle se moc pěkně dívá :)
E
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3137

Příspěvek od petrsida »

Ta hora je velmi mladá, jde přes krátery a nenese žádný, opravdu to vypadá na sopku

Odpovědět

Zpět na „Sondy a družice“