Dawn
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Re: Dawn
No jo, jestli to není led, tak tedy co jiného? Co by zářilo na noční straně, kdyby to nemělo vlastní zdroj světla, nebo tepla? Uvažuji takhle. I sebebělejší bílá je ve tmě bez zdroje světla neviditelná, to dá rozum. Takže tam "něco" musí být, co září. Černobylskej reaktor samozřejmě vylučujiWopat píše:Navíc kdyby to bylo na noční straně, mohli bychom opravdu uvažovat o tom, jestli to není druhé Las Vegas.lotbr píše:Ceres má albedo 0.09, Měsíc 0.13. Skvrny mají prý albedo 0.9. Zřejmě tedy podexponovaná fotka.SLV píše:To je na nocnej strane ceres ? alebo skutocny jas akoby ho vnimal kozmonaut.Na noční straně by ten led (?) neměl světlo, které by odrážel.

Sleduji to ode dne, kdy se skvrny na prvních snímcích našly, nebo ono to vypadalo na jednu. Vědci našli vysvětlení. Sonda přiletěla blíž a už to jsou dvě skvrny. Vědci přispěchali s další variantou. Najednou je těch skvrn nějak moc a ještě ono záření na "noční" straně. Fotka moc hezká o tom žádná. Ale vysvětlení čím dál složitější.
Já si myslím, že E. Daniken nám to brzy vysvětlí

E
Já si myslím, a už jsem to tu i psal, že ten objekt nemusí aktivně svítit, aby na fotkách vypadal takto. Pokud je povrch Ceres tmavý, pak potřebujeme pro vytvoření snímku delší expozici, což pak může "přepálit" i běžná "světlá místa". Asi každý, kdo má fotoaparát tuhle situaci zná. Ale je to jen moje teorie.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Jo, samozřejmě to je na 99% nejpravděpodobnější možnost. Na to podexponování či přeexponování jsem myslel také a již tu v předchozích příspěvcích toto zaznělo. Ale přece jenom si říkám, co když je tam ještě nějaký jiný, zatím neznámý mechanizmus, kterým by se vysvětlilo to neuvěřitelně bílé světlo. Zřejmě ale je to moje vysvětlení či zbožné přání jen hlavou proti vědecké zdiDugi píše:Já si myslím, a už jsem to tu i psal, že ten objekt nemusí aktivně svítit, aby na fotkách vypadal takto. Pokud je povrch Ceres tmavý, pak potřebujeme pro vytvoření snímku delší expozici, což pak může "přepálit" i běžná "světlá místa". Asi každý, kdo má fotoaparát tuhle situaci zná. Ale je to jen moje teorie.

E
Dawn začal znižovať orbitu na 1500km od povrchu ,manéver bude trvať približne 5 týždňov.
zdroj: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4659

zdroj: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4659