Telekomunikační satelity
Re: Telekomunikační satelity
To se stane, fórum naštěstí umí přesouvat příspěvky.
Odpočet se rozběhl!

Odpočet se rozběhl!

Start se nakonec uskutečnil ve 22:30 SEČ. Právě pracuje první stupeň.
Pracuje horní stupeň.
Separace komunikačního satelitu ABS 2 potvrzena, satelit se vydává na svou 15letou misi. Rozsah pokrytí východní Evropa - jihovýchodní Asie.
Potvrzena také separace Athena-Fidus - Francouzsko-Italského satelitu pro vojenské účely.
Super
Přiznám se, že dneska jsem startu už fakt nevěřil kvůli počasí.

Přiznám se, že dneska jsem startu už fakt nevěřil kvůli počasí.
Ještě k satelitu TDRS L vypuštěnému 23.1.2014.
Testy proběhly úspěšně, satelit je na geostacionární dráze. Administrátor Ch. Bolden mimo jiné poznamenal že satelit by měl zprostředkovávat komunikaci při zářijovém startu lodi Orion. Tato mise by mimo jiné měla ukázat, zda je možné poslat do vzdáleného vesmíru loď s lidskou posádkou dříve jak za 40 let . (viz. Spaceflightnow.com ... "Tracking and Data Relay Satellite arrives in orbit")
BTW...tento rok je přímo nabitý starty kosmických lodí a satelitů, nestálo by za to udělat přehlednou kompletní tabulku s uskutečněnými a plánovanými starty? ... možná tu někde je... ale jsem zde teprve krátce a nepodařilo se mi zatím na nic podobného narazit...
Testy proběhly úspěšně, satelit je na geostacionární dráze. Administrátor Ch. Bolden mimo jiné poznamenal že satelit by měl zprostředkovávat komunikaci při zářijovém startu lodi Orion. Tato mise by mimo jiné měla ukázat, zda je možné poslat do vzdáleného vesmíru loď s lidskou posádkou dříve jak za 40 let . (viz. Spaceflightnow.com ... "Tracking and Data Relay Satellite arrives in orbit")
BTW...tento rok je přímo nabitý starty kosmických lodí a satelitů, nestálo by za to udělat přehlednou kompletní tabulku s uskutečněnými a plánovanými starty? ... možná tu někde je... ale jsem zde teprve krátce a nepodařilo se mi zatím na nic podobného narazit...
Ano, to tady opravdu nemáme. Akorát odpočty startů na hlavní stránce pod hlavičkou.