Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
torros
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od torros »

Tak jsem zkusil postavit raketu, jak jsi ji popisoval, ale bohužel jsem nebyl schopen ani ji dostat na oběžnou dráhu (bez nákladu).
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Raketa vypada bez problemu, problem bude v pouzitem profilu letu.
Mejlepe je stupat rovne nahoru cca do 10 km a pak postupne naklanet smerem na vychod tak aby byl naklon dokoncen cca v 70 km. s raketou co mas se hlavne musis dostat pred oddelenim posledniho stupne na dostatecne vysokou drahu /s velkym casovym odstupem od apoapsis v dobe jeho oddeleni/ protoze ma slaby motor v poslednim stupni - to sice nevadi ale pro zacatecnika je lepsi mit i ten s TWR vetsim nez 1, pak by nezalezelo tolik na letovem profilu.
torros
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od torros »

Já se na cca 10km začínám stáčet, ale prostě okolo 20km výšky mi došlo palivo ve spodním stupni a ten malý mě tam už nevytáhl.
torros
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od torros »

Tak teď už jsem uspěl, ale ta moje verze mi přišla účinnější, při váze 130t vynesla 20t nákladu, tahle zvládne při 150t 'pouze' 22t. Ale jdu dále zkoušet vylepšování a uvidím, k čemu se dostanu.
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Ono to neni tak spatna ucinnost, pokud chces vetsi musis se rozloucit s vekym motorem/mainsail/ v prvnim stupni a nahradit ho 4-5 mensimi ale to uz neni zrovna snadne na postaveni. Ten velky motor je urceny hlavne pro obri rakety s nosnosti 30 a vice tun.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Je to tak jak píše mager. Není to jen o raketě ale z velké části také o stylu řízení. Tu konstrukci jsem jen tak navrhl jako příklad. Ale teď, když vidím, že jsi to přesně tak postavil, tak o víkendu, až přijedu domů, jí postavím taky. Potom sem napíšu, jak jsem pochodil.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Pokud chceš rychle na orbitu, tak sestav raketu takto - málá černá kabina + 1 největší "malá" nádrž (ta, co jsi použil u prvního stupně) + ten špičatý motor, který jsi taky použil. Takto se naučíš, jak létat a na orbitu se dostaneš na 100%. ;)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

OMLOUVÁM SE torrosovi :klaní se: Nějak jsem to popletl s těmi postraními motory. Ty malé samozřejmě moc nepomohou, potřebuješ tam zase ty velké. Všiml jsem si toho, bohužel, až doma, když jsem to stavěl. I tak jsem se ale s tou línou potvorou vyškrábal na oběžnou dráhu. Když jsem pak vyměnil ty malé nádrže za velké oranžové, dosáhl jsem rychlosti přes 9200 m/s u Kerbinu a přes 18200 vůči slunci v perihelu. Což několikrát převyšuje únikovou rychlost z celé soustavy. Takže s touto raketou už opravdu dotíš kam potřebuješ :lol: Promiň za tu první radu.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
torros
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od torros »

Díky moc za všechny rady a tipy
elksar
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od elksar »

Mám uvedenou hru verze 19.1.54 a narazil jsem na tento problém. Mám kolem Kerbinu 3 objekty, kolem Mun 3 objekty a 5 pevných na povrchu a nyní se snažím o dobití Minmus, kde mám dva objekty na oběžné dráze. Úspěšně provedu další dva lety včetně přistání a hru ukončím. Po opětovném zapnutí a nahrání mám na Minmusu vžy jen dva objekty, ostatní prostě nejsou nebo někam sublimovaly..... Dík za další info.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“