Návody aneb jak na to
Re: Návody aneb jak na to
Raketa vypada bez problemu, problem bude v pouzitem profilu letu.
Mejlepe je stupat rovne nahoru cca do 10 km a pak postupne naklanet smerem na vychod tak aby byl naklon dokoncen cca v 70 km. s raketou co mas se hlavne musis dostat pred oddelenim posledniho stupne na dostatecne vysokou drahu /s velkym casovym odstupem od apoapsis v dobe jeho oddeleni/ protoze ma slaby motor v poslednim stupni - to sice nevadi ale pro zacatecnika je lepsi mit i ten s TWR vetsim nez 1, pak by nezalezelo tolik na letovem profilu.
Mejlepe je stupat rovne nahoru cca do 10 km a pak postupne naklanet smerem na vychod tak aby byl naklon dokoncen cca v 70 km. s raketou co mas se hlavne musis dostat pred oddelenim posledniho stupne na dostatecne vysokou drahu /s velkym casovym odstupem od apoapsis v dobe jeho oddeleni/ protoze ma slaby motor v poslednim stupni - to sice nevadi ale pro zacatecnika je lepsi mit i ten s TWR vetsim nez 1, pak by nezalezelo tolik na letovem profilu.
Já se na cca 10km začínám stáčet, ale prostě okolo 20km výšky mi došlo palivo ve spodním stupni a ten malý mě tam už nevytáhl.
Tak teď už jsem uspěl, ale ta moje verze mi přišla účinnější, při váze 130t vynesla 20t nákladu, tahle zvládne při 150t 'pouze' 22t. Ale jdu dále zkoušet vylepšování a uvidím, k čemu se dostanu.
Ono to neni tak spatna ucinnost, pokud chces vetsi musis se rozloucit s vekym motorem/mainsail/ v prvnim stupni a nahradit ho 4-5 mensimi ale to uz neni zrovna snadne na postaveni. Ten velky motor je urceny hlavne pro obri rakety s nosnosti 30 a vice tun.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Je to tak jak píše mager. Není to jen o raketě ale z velké části také o stylu řízení. Tu konstrukci jsem jen tak navrhl jako příklad. Ale teď, když vidím, že jsi to přesně tak postavil, tak o víkendu, až přijedu domů, jí postavím taky. Potom sem napíšu, jak jsem pochodil.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Pokud chceš rychle na orbitu, tak sestav raketu takto - málá černá kabina + 1 největší "malá" nádrž (ta, co jsi použil u prvního stupně) + ten špičatý motor, který jsi taky použil. Takto se naučíš, jak létat a na orbitu se dostaneš na 100%. 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
OMLOUVÁM SE torrosovi
Nějak jsem to popletl s těmi postraními motory. Ty malé samozřejmě moc nepomohou, potřebuješ tam zase ty velké. Všiml jsem si toho, bohužel, až doma, když jsem to stavěl. I tak jsem se ale s tou línou potvorou vyškrábal na oběžnou dráhu. Když jsem pak vyměnil ty malé nádrže za velké oranžové, dosáhl jsem rychlosti přes 9200 m/s u Kerbinu a přes 18200 vůči slunci v perihelu. Což několikrát převyšuje únikovou rychlost z celé soustavy. Takže s touto raketou už opravdu dotíš kam potřebuješ
Promiň za tu první radu.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Díky moc za všechny rady a tipy
Mám uvedenou hru verze 19.1.54 a narazil jsem na tento problém. Mám kolem Kerbinu 3 objekty, kolem Mun 3 objekty a 5 pevných na povrchu a nyní se snažím o dobití Minmus, kde mám dva objekty na oběžné dráze. Úspěšně provedu další dva lety včetně přistání a hru ukončím. Po opětovném zapnutí a nahrání mám na Minmusu vžy jen dva objekty, ostatní prostě nejsou nebo někam sublimovaly..... Dík za další info.