CRS-5 (SpX-5)
Re: CRS-5 (SpX-5)
Meteorologové avizují na zítřek 70% podmínky pro start. Termín startu je 12:20 SEČ. 

SPACEX CRS5 - animacia

Video je fantastické. Je vidět, že si autor dal hodně záležet - moc se mi líbilo skládání loga a předstartovní sekvence. No a přistání to je prostě luxus. Jen si říkám, že před oddělením Dragona bych nechal ten motor horního stupně dohořet, ale to je drobnost. 

Čistá nádhera
animacie ma vzdy brali ale toto je urobene naozaj neskutočne 

"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Live kanál na youtube s odpočítavaním času do štartu.Zostáva 13 hod. a 20 minút.

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/2 ... mpany_ama/
Par zajimavych faktu :
- 1 stupen po pristani nebude zajistovan automaticky ale spolehaji se na nizke teziste. Nasledne nabehnou a privarej botky k palube aby zajistili nohy (pro transport)
- par zminek o MCT - melo by se jednat o kompletni system s cilem dopravit 100 tun na povrch marsu. Vypada to ze misto Heavy designu bude pouzito jeden kravsky stupen. Detaily chce prezentovat do konce roku
cele jsem to necetl
Par zajimavych faktu :
- 1 stupen po pristani nebude zajistovan automaticky ale spolehaji se na nizke teziste. Nasledne nabehnou a privarej botky k palube aby zajistili nohy (pro transport)
- par zminek o MCT - melo by se jednat o kompletni system s cilem dopravit 100 tun na povrch marsu. Vypada to ze misto Heavy designu bude pouzito jeden kravsky stupen. Detaily chce prezentovat do konce roku
cele jsem to necetl

Počasí se zlepšuje. Jsme na 90% GO.
Zkoušky komunikace mezi nosičem a kosmodromem dopadla úspěšně. Startu momentálně nestojí nic v cestě.