IFT-5 Pátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B12/S30)
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
Re: Pátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B12/S30)
viděl bych to tak, je bezpečnější nechat ho postupně vyhořet tam, kde nezpůsobí škodySnoopy píše: 15.10.2024 17:12 Takže klasická "fléra"?
Je pravda, že na videu výše (od Edemskiho) to vypadá lépe, než při pohledu z dálky při přímém přenosu.
ten plamen vypada děsivé, ale ma minimální tlak a vetsina tepla uteče pryč prouděním
koneckoncu, vzpomeňte na Deltu IV heavy
na boosteru 7 získali velkou zkušenost při spine prime testu , byla to solidní pecka viz. X - takže tyhle řízené plameny jsou neškodné a žádoucíSnoopy píše: 15.10.2024 17:12 Takže klasická "fléra"?
Je pravda, že na videu výše (od Edemskiho) to vypadá lépe, než při pohledu z dálky při přímém přenosu.

pěkná retrospektiva s prolnutím do přitomnosti

Jen se mi to zdá, nebo moc nezafungovalo to tlumení dosednutí? Podle videa v příspěvku výše to vypadá, že nosné úchyty boosteru dosedly v čase (videa) 6:23, ale tlumiče klesly až o trošičku později.
Podle mě to bylo způsobeno tahem motoru a až když přestal působit tak ty tlumící ploch mohly klesnoutTomasH píše: 17.10.2024 13:31 Jen se mi to zdá, nebo moc nezafungovalo to tlumení dosednutí? Podle videa v příspěvku výše to vypadá, že nosné úchyty boosteru dosedly v čase (videa) 6:23, ale tlumiče klesly až o trošičku později.
Děkuju, to mě nenapadlo a dává to smysl.packa píše: 17.10.2024 13:44Podle mě to bylo způsobeno tahem motoru a až když přestal působit tak ty tlumící ploch mohly klesnoutTomasH píše: 17.10.2024 13:31 Jen se mi to zdá, nebo moc nezafungovalo to tlumení dosednutí? Podle videa v příspěvku výše to vypadá, že nosné úchyty boosteru dosedly v čase (videa) 6:23, ale tlumiče klesly až o trošičku později.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12064
Btw, četl jsem názor jednoho "armchair experta" na X, že ta rozžhavená tepelná ochrana v motorovém prostoru byla způsobená "uzavřeným miskovitým tvarem této sekce, kde se zachytila žhavá plasma / spaliny z motorů a nemohla při návratu dostatečně rychle unikat mimo". Co si o tom myslíte, byl by to dostatečný důvod?
Jinak je pravda, že vnější prstenec 20 Raptorů je v podstatě uzavřená stěna kolem dokola a prostor mezi vnitřními 13 motory je kavita se základnou o cca 2,5 m nižší...

Jinak je pravda, že vnější prstenec 20 Raptorů je v podstatě uzavřená stěna kolem dokola a prostor mezi vnitřními 13 motory je kavita se základnou o cca 2,5 m nižší...
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Keď som videl ako to svieti, ako je tá motorová časť rožeravená, tak ma napadlo, že toto už nenabehne, maximálne bude ohňostroj.
Zaujímavé je aj to, že trysky zostali tmavé.
Zaujímavé je aj to, že trysky zostali tmavé.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Akční sestřih celé ságy Starship až do 13.10.2024