Fotky oblohy ze stativu
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Re: Fotky oblohy ze stativu
děkuji, tenhle foťák si nemůžu vynachváli, plně doporučuji
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to, že bude dobrý i na letošní komety.
- petrsida
- Kosmonaut
zkusím to, mám na chalupě parádní světelné podmínky, nikde kolem žádné město a veřejné osvětlení vypínají o půlnoci
na kometu už ale půjde na stativ
na kometu už ale půjde na stativ
Ty světelné podmínky trochu závidím.
A na fotky se už těším
A na fotky se už těším

Díky za tip ohledně foťáku.
Sice tento už dostupný není, ale přichází jeho nástupce HS 25 a nebo ještě lepší HS 30. Skvělý objektiv, velký optický zoom a expoziční čas až 30s a HS 30 dokonce s možností fotit do RAW. V téhle cenové kategorii převyšuje konkurenci (hlavně pro amatérskou astronomii) o třídu.

- petrsida
- Kosmonaut
Fujiny jsou jednoznačně jedny z nejlepších foťáků, mají extrémně dobrý čip, kvůli jeho řešení tam nemusí mít vložený filtr (kamarád mi vysvětloval, naco je, ale já to okamžitě zapoměl, každopádně je to drátěná mřížka před čipem, která ubírá kvalitu a mají ji jinak všechny foťáky)
čip u 20 i 30 je stejný, 16 megapixelů, navíc má plástvovou strukturu, takže fotka vypadá mnohem víc jako klasická fotka na kinofilm
raw umí oba typy, oba mají optický asférický zoom který odpovídá rozsahem 24-720 mm kinofilmu, vzhledem k rozlišení čipu je to jako kdybyste měli na 4 Mpixelovém foťáku ohnisko 1440 mm! optika je vemi kvalitní
navíc má foťák perfektní mechanický stabilizátor, což v kombinaci s krátkým objektivem (na plně vytažený zoom držíte v ruce nějakých 300 mm) vede k tomu, že udržíte skoro cokoli
jenom je třeba se připravit na to, že každý výstřel s rawem je 30 MB
za rok na něm mám nějakých 8000 fotek a jsem naprosto spokojený, je ještě lepší, než fujina, co jsem měl předtím
Za tu cenu jeden z nejlepších foťáků vůbec
čip u 20 i 30 je stejný, 16 megapixelů, navíc má plástvovou strukturu, takže fotka vypadá mnohem víc jako klasická fotka na kinofilm
raw umí oba typy, oba mají optický asférický zoom který odpovídá rozsahem 24-720 mm kinofilmu, vzhledem k rozlišení čipu je to jako kdybyste měli na 4 Mpixelovém foťáku ohnisko 1440 mm! optika je vemi kvalitní
navíc má foťák perfektní mechanický stabilizátor, což v kombinaci s krátkým objektivem (na plně vytažený zoom držíte v ruce nějakých 300 mm) vede k tomu, že udržíte skoro cokoli
jenom je třeba se připravit na to, že každý výstřel s rawem je 30 MB
za rok na něm mám nějakých 8000 fotek a jsem naprosto spokojený, je ještě lepší, než fujina, co jsem měl předtím
Za tu cenu jeden z nejlepších foťáků vůbec
- Flanker27
- Aktivní nováček
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
baranka píše:Pro Flanker27: Jeden snímek Newtonem 114/900...
To je krásný no

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Můj malý fotoblog se snímky oblohy ze statívu.
http://baranka.blog.idnes.cz/c/326006/Z ... atine.html
http://baranka.blog.idnes.cz/c/326006/Z ... atine.html
No prostě
To letadlo při západu slunce vypadá božsky. No a o Měsíci (hlavně tom posledním) už asi nemá smysl mluvit. To je prostě luxus!

To letadlo při západu slunce vypadá božsky. No a o Měsíci (hlavně tom posledním) už asi nemá smysl mluvit. To je prostě luxus!

- petrsida
- Kosmonaut
Krása.