Telekomunikační satelity
Re: Telekomunikační satelity
14.5.2013 Štartuje Proton-M/Briz-M s geostacionárnou družicou Eutelsat-3D.
A ja sa tak ako minule stavím, že štart nebude úspešný. Briz-M zlyhá. Kto sa pripojí?
A ja sa tak ako minule stavím, že štart nebude úspešný. Briz-M zlyhá. Kto sa pripojí?
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Tipnu si, že to Briz i tentokrát zvládne. O co? 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Ja neviem... Niečo vymysli. Niečo vtipné a zaujímavé.
Každý kto pôjde proti mne a prehrá (posielal som svoj legendárny e-mail do Chruničeva, takže je to tutovka
), bude musieť podporiť facebookovú stránku časopisu Quark. Poviete kamarátovi aby dal like, alebo niečo podobné.
Každý kto pôjde proti mne a prehrá (posielal som svoj legendárny e-mail do Chruničeva, takže je to tutovka

Já myslím, že to Briz-M zvládne 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Já taky věřím, stejně jako minule, že žádné potíže nenastanou a start bude úspěšný.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Start Protonu s družicí Eutelsat-3D se podařil. Briz-M právě vykonává první zážeh.
Teraz uvidíme, kto z koho 

Briz-M úspěšně zvládl třetí zážeh, odhození pomocných palivových nádrží i následný čtvrtý zážeh. Sestava se momentálně pohybuje na dráze přechodné ke geostacionární s perigeem ve výšce 420 kilometrů. Sklon dráhy k rovníku činí 49,1 stupně. Briz-M vykoná ještě pátý zážeh a pak už přijde oddělení - k tomu by mělo dojít ve 3:15 SELČ.