Družice snímkující zemský povrch
Re: Družice snímkující zemský povrch
Čína dnes úspešne vypustila štyri satelity na diaľkový prieskum Zeme pomocou rakety CZ-2D. Satelity majú rozlíšenie od 0,7 m do 5 m.
Blahoželám. 

Zem v 4K cez satelit Himawari 8
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Naposledy upravil(a) Gubarev dne 24.10.2015 2:40, celkem upraveno 1 x.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
A ještě jeden. Satelit Terra:

Jen pro zajímavost - online monitoring Patricie,
jednotlivé kamery odcházely v průběhu páteční noci, jak sílila intenzita bouře...

Jen pro zajímavost - online monitoring Patricie,
jednotlivé kamery odcházely v průběhu páteční noci, jak sílila intenzita bouře...
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Neviem, či som v správnom vlákne, ale keď nie, ospravedlňujem sa.
Dnes ráno mala odštartovať raketa CZ-2D s družicou na snímkovanie Zeme. Ale nikde som o tom nenašiel žiadnu zmienku. Nemáte niekto nejaké info?
Dnes ráno mala odštartovať raketa CZ-2D s družicou na snímkovanie Zeme. Ale nikde som o tom nenašiel žiadnu zmienku. Nemáte niekto nejaké info?
Zatím jsem nic nenašel. Odkud jsi měl tuhle informaci?
Z blogu - temíny štartov. Presný dátum(26.10.2015) a čas štartu(7.45) tam bol už v sobotu(24.10.1015) a stále tam bol ešte dnes na obed. Keď som sa na termíny štartov pozrel dnes večer, už tam nebol - ako keby sa štart už uskutočnil. Ale ako som už spomínal - nikde som ho nezaregistroval.
Zajímavé. Pokud něco najdu, dám vědět. Nebo by to mohl vědět Agamemnon, který se stará o tuhle subdoménu a dává do ní data startů.
Tak a už som to našiel!
Čína dnes úspešne vypustila družicu Tianhui-1C pomocou nosnej rakety CZ-2D. Ide o družicu, ktorá je určená pre diaľkový prieskum Zeme. Gratulujem! Len tak ďalej!

Čína dnes úspešne vypustila družicu Tianhui-1C pomocou nosnej rakety CZ-2D. Ide o družicu, ktorá je určená pre diaľkový prieskum Zeme. Gratulujem! Len tak ďalej!

Aha, díky za info!