Uhádněte, co je na obrázku
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Re: Uhádněte, co je na obrázku
teleskop plato
-
- Znalec kosmonautiky
Ajajaj. Já to vypálil v radosti, že jsem tu taky něco uhod, a nic nemám. Večer se pokusím něco připravit.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Indy, už je večer? 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
-
- Znalec kosmonautiky
Jé, už je hooodně večerů.
No, to měla být omluva za zdržování, zapomněl jsem.
Inu dobrá tedy, řekli jste si o to.
Bude to asi trochu těžší, je to z jednoho z mých oblíbených mírně obskurních témat. Zmiňoval jsem to v jednom článku coby zajímavý projekt jemuž bych se v budoucnu rád věnoval, takže si tak trochu připravuji půdu. Případně až vám to bude nepříjemné ozvěte se pls pro další nápovědu.

Inu dobrá tedy, řekli jste si o to.

komunikačný modul?
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
-
- Znalec kosmonautiky
Komunikační modul to není. Je to něco úplně jiného, skutečně je nejlepší cesta propátrat moje články.
Já přeci jen raději hledím do budoucna, takže historické znalosti jsou při mém zadání k ničemu. Nicméně je to reálný dosud unikátní za nedlouho spouštěný projekt.
Já přeci jen raději hledím do budoucna, takže historické znalosti jsou při mém zadání k ničemu. Nicméně je to reálný dosud unikátní za nedlouho spouštěný projekt.
Hi-tech buřinka pana Tau? 
A nebo nebo druhá možnost, že to bude mít něco společného s cubesaty?

A nebo nebo druhá možnost, že to bude mít něco společného s cubesaty?
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11998
Iontový a neutrální hmotový spektrometr pro program cubesatů QB 50 z dílny Mullard Space Science Laboratory na Londýnské UCL.
PS: hodně pomohl nápis Manufactured by MSSL a rozměr vhodný pro cubesat ... to stačilo pro správný vyhledávací požadavek.
PS: hodně pomohl nápis Manufactured by MSSL a rozměr vhodný pro cubesat ... to stačilo pro správný vyhledávací požadavek.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
-
- Znalec kosmonautiky
Bingo, myslím, že to ani nemusím říkat, a samozřejmě dáváš. Říkal jsem si, že ten popisek by mohl být trochu nápověda, ale neřešil jsem to.
QB50 je projekt, který je zvláštní už jen svým pojetím. Nejedná se o nějaký jeden satelit nebo hejno, která se konečně začínají prosazovat do praxe. Jedná se pouze o senzory cubesat kompatibilní, tyto si týmy které o to projeví zájem namontují na palubu svých cubesatů. A proč bych měl jakožto provozovatel cubesatu mít zájem o takový náklad? Dostatečnou motivací by mohlo být vyřešení obvyklé achilovy paty, totiž zajištění startu mé krabičky. Přesně to projekt QB50 nabízí. Jeho zájmem není nic menšího než průzkum nejméně známé vrstvy zemslké atmosféry - termosféry. Je to poprvé co bude atmosféry ve výškách 200-380 Km zkoumána dlouhodobě v řádu měsíců, z více míst najednou, k tomu byly vyvnuty tři typy senzorů. Start by měl být začátkem příštího roku.
https://www.qb50.eu/
QB50 je projekt, který je zvláštní už jen svým pojetím. Nejedná se o nějaký jeden satelit nebo hejno, která se konečně začínají prosazovat do praxe. Jedná se pouze o senzory cubesat kompatibilní, tyto si týmy které o to projeví zájem namontují na palubu svých cubesatů. A proč bych měl jakožto provozovatel cubesatu mít zájem o takový náklad? Dostatečnou motivací by mohlo být vyřešení obvyklé achilovy paty, totiž zajištění startu mé krabičky. Přesně to projekt QB50 nabízí. Jeho zájmem není nic menšího než průzkum nejméně známé vrstvy zemslké atmosféry - termosféry. Je to poprvé co bude atmosféry ve výškách 200-380 Km zkoumána dlouhodobě v řádu měsíců, z více míst najednou, k tomu byly vyvnuty tři typy senzorů. Start by měl být začátkem příštího roku.
https://www.qb50.eu/