OG-2 Mission 2
Re: OG-2 Mission 2
Asi jo, ať jsme přesní. Díky za upřesnění Mirkovi.
Mě to právě trklo, protože celou dobu kolegům a kolegyním v práci referuju o 41metrovém válci a pak tady vidím na obrázku 48m.. 
Mimochodem - jak to chtějí řešit u Falconu 9 s jedním Merlinem 2? Dokáže stáhnout výkon na potřebnou hranici?
A jsem moc zvědavý, jestli tímhle způsobem (ano, vím že je to daleko, ale to bylo i to co se stalo včera
) plánují přistávat i s Falconem X...

Mimochodem - jak to chtějí řešit u Falconu 9 s jedním Merlinem 2? Dokáže stáhnout výkon na potřebnou hranici?
A jsem moc zvědavý, jestli tímhle způsobem (ano, vím že je to daleko, ale to bylo i to co se stalo včera

Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Falcon X a merlin 2 nejsou v plánu, spacex nyní vyvýjí Raptor, nový motor na Metan a LOX, a současně architekturu okolo BFR a letů na Mars.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
Čo je BFR? 

Ok, tak jestli BFR (Big Falcon Rocket) Falcon X bude mít na prvním stupni 3 (?) Raptory, tak boostback bude podstatně náročnější pro řízení tahu motoru(ů). Nebo se mýlím?
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Zatím je to neurčitý koncept super rakety od spacex. BFR znamená oficiálně Big Falcon Rocket (ale všichni víme že je tím myšleno Big Fucking Rocket). Raketa by měla používat velké množství motorů raptor, být znovupoužitelná a mít nosnost 150-200 tun na LEO. Primárně by měla vynášet vesmírnou loď MCT - Mars Colonial Transporter. Ohledně celé architektury je hodně nejasností, ale Spacex by měla brzy přijít s oficiálním oznámením, takže se máme na co těšit.
Edit: RiMr: BFR bude mnohem větší než F9 nebo FH. Raptor bude mít tah okolo 250 tun, a na prvním stupni nebudou 3 raptory, ale spíš tak 20.
Edit: RiMr: BFR bude mnohem větší než F9 nebo FH. Raptor bude mít tah okolo 250 tun, a na prvním stupni nebudou 3 raptory, ale spíš tak 20.
Naposledy upravil(a) DanHeřt dne 23.12.2015 17:01, celkem upraveno 1 x.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Děkuji za upřesnění.
Zdá se mi to, nebo informace od SpaceX po včerejším celkovém úspěchu kanou nějak řídce?
Zdá se mi to, nebo informace od SpaceX po včerejším celkovém úspěchu kanou nějak řídce?
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12066
Nosnost má být ještě vyšší - konečným cílem je dopravovat 100 tun nákladu na povrch Marsu. Jelikož ale zcela jistě bude docházet k dotankování paliva na LEO, nebo "někde poblíž", tak se nosnost na LEO odhaduje poměrně těžko.DanHeřt píše:BFR znamená oficiálně Big Falcon Rocket ... měla by používat velké množství motorů raptor, být znovupoužitelná a mít nosnost 150-200 tun na LEO. ... Raptor bude mít tah okolo 250 tun, a na prvním stupni nebudou 3 raptory, ale spíš tak 20.
Ohledně počtu motorů na prvním stupni se připravte ještě na vyšší číslo - nebude to daleko od 30 motorů, jako měla N1.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Ano, asi máte pravdu, ty čísla jsem střílel jen tak z hlavy jak si to pamatuji. Jinak přidal jsem nějáké údajné info do tématu o BFR, viz Dugi výše.
Jinak telekonference s Musekm po přistání - https://www.youtube.com/watch?v=LgNekVW ... ture=share
Jinak telekonference s Musekm po přistání - https://www.youtube.com/watch?v=LgNekVW ... ture=share