Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Kerbal Space Progam

Příspěvek od mager42 »

Mody na sondy napriklad tyto:

Mapovani
http://kerbalspaceprogram.com/forum/sho ... ght=mapsat

Vozitka
http://kerbalspaceprogram.com/forum/sho ... post116154

Sondy
/a take kethane pack ktery dodava na planety plyn co se da konvertovat na palivo/
http://kerbalspaceprogram.com/forum/sho ... post116154
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Já používám pouze bezpilotní kabinu z MechJebu a k tomu ISA MapSat. Je to malý satelit, který se připevní kdekoliv a umožní skenování povrchu a ukládání jeho mapy zobrazující výškové převýšení, anomálie na povrchu a také je tam malá encyklopedie všech těles Kerbální soustavy, což se hodí z mnoha důvodů ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

Dugi píše:Modelar: Jak jsi propánakrále dostal tak velký horní stupeň k Duně? :o Já se už pokouším snad o pátý design a vždycky selžu na tom, že odházím většinu stupňů ještě v gravitačním poli Kerbinu a na oběžné dráze Kerbolu už mám většinou jen nejvyšší stupeň - tzn. lander s malou nádrží a přistávacím motorem - s tím se moc dělat nedá. :?
Když se snažím přidat další nádrže / stupně, tak už je raketa moc těžká a dolní stupně ji neunesou, případně se děsně kymácí, což často končí havárií. :oops:
Ja používam na 1 stupni 8 velkých boosterov na pevné palivo + motor large bertha + 4 veľké nádrže. Druhý stupeň sa skladá zo 4 malých nádrží + ten rádioaktívny motor.

Pri štarte zapálim hlavný motor + 4 na pevné palivo, keď vyhoria tak ich odhodím a zapálim ďalšie 4 na pevné palivo, keď vyhoria tak ich zase odhodím a pokračujem s hlavným motorom. S prvým stupňom získam apopsidu cca. 160km. Potom zapálim kúsok pred apopsidou druhý stupeň, zagulatím dráhu a čakám na správne postavenie planét. Pre let na Dunu je potreba uhol 44 stupňov ( http://ksp.olex.biz/ - díki mager42 ). Potom znova zapálim druhý stupeň a získam medziplanetárnu dráhu. Po gravitačnom zachytení, brzdiacom zážehu a zagulatení dráhy okolo Duny mi stále zostáva 1 a pol nádrže paliva. Toť vše :)

Na obrázku: Moja raketa, s touto konkrétnou som ešte nelietal, je na nej zmenený iba druhý stupeň - namiesto jedného motora sú 3. Raketa je tak veľká že sa nezmestila do záberu :) . Ale je stabilná aj bez MechJebu.
"It was going well until it exploded."
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Díky moc za rady!
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Anub022
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Anub022 »

KSP 0.17 je perfektní. Planety jsou přesně to co tomu dlouho chybělo. (Klidně by jich tam mohli přidat ještě víc :D ) Teď mi KSP sežere hodně hodin o výkendech. :) Zatím jsem zkoušel pouze jednosměrné lety. Do budoucna snad vymyslím i jak zvládnout návrat.

modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

toto je pekné :) Armstrongovu plaketu umiestnim na Mun

http://www.kerbal.net/mod.php?id=8
"It was going well until it exploded."
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Tak včera jsem po velké námaze konečně postavil raketu schopnout dopravit tři kerbonauty na Mun a zpět a začal plnit plán dlouhodobé mise "navštívit zajímavá místa". Jako první jsem přistál u památníku Neila Armstronga:
Obrázek
No a dnes jsem se rozhodl splnit další z mnoha mých cílů. Vyslat první bezpilotní sondu k Jool. Povedlo se mi, co ještě nikdy. Normálně, když stavím raketu, hodně dlouho trvá, než dosáhnu optimální velikosti a rozložení jednotlivých stupňů. Pokud mám navrchu rakety nějaký "satelit" s obřími rozměry, hmotností a hroznými aerodynamickými vlastnostmi, jde vývoj rakety o to hůř. Dnes však bylo vše jinak. Postavil jsem sondu Galileo, k ní poměrně malou raketu, která ji hned na první pokus a bez jakýchkoliv problémů vynesla na oběžnou dráhu do výšky 500 km. Tam jsem provedl zážeh a hned jsem se trefil. Sebralo to polovinu druhé největší nádrže a cesta trvala cca 300 dní. Vše na první pokus, jaká radost :-D
Obrázek
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Ta sonda vypadá hodně dobře. :palec nahoru:
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Mám dotaz na všechny hráče: Vyhořelé stupně raket, které vám krouží po oběžné dráze - jak je řešíte, či neřešíte? Kosmické smetí je poměrně velkým a stále se zvětšujícím problémem dnešní kosmonautiky a já se to snažím i ve hře řešit tak, abych vesmírný prostor zbytečně nezahlcoval odpadem. Tudíž rakety stavím tak (a lítám s nimi), že při startu z Kerbinu mám zážeh až do požadované apoapsidy a poté při zakulacování orbity pokračuju se zážehem jen do té doby než se periapsida objeví těsně nad povrchem. V tu chvíli odhazuju poslední raketový stupeň, aby ještě spadl zpátky a nezůstal na oběžné dráze. Se vším ostatním už musím dokončit zakulacení oběžné dráhy, doletět k danému cíli, přistát a přiletět zpátky. Maximálně po přistání v onom cíli něco odhodit na povrchu, ale to jsem ještě nepoužil. Ale nic u mě nesmí kroužit volným prostorem. Ve hře je to pro mě taková další malá výzva navíc a hraní je tak trochu složitější. Řešíte to nějak vy? A pokud ne, uklízíte nějak staré vyhořelé stupně? Díky za vaše odpovědi ;)
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Já jsem rád, když se někam dostanu, takže na takovéhle "parádičky" nemyslím. Krouží mi to tam hodně divoce. :lol:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“