Nové ruské plány

Novinky o projektech ruské Federální kosmické agentury
Odpovědět
Amper
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 214
Re: Nové ruské plány

Příspěvek od Amper »

Muj odhad je ze Nauku si schovaji pro vlastni stanici
JHošek
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 1101

Příspěvek od JHošek »

Dugi píše:Nauka už byla na Bajkonuru, měla startovat tuším na konci tohohle roku. Ale při kontrole se zjistilo, že výrobní závod zkazil ... ale hodil by se spíš prezidentský výraz ... palivový systém. Takže Nauka zamířila do závodu Eněrgija, kde by ji měli opravit. Termín startu je prozatím (pokud vím dobře) začátek roku 2016. :?
Tomuhle modulu se mimochodem věnujeme v tomhle vlákně.
Nauka ještě na Bajkonuru nebyla. Výrobní závod je GKNPC im. Chruničeva (ten to zkazil). 6.12.2012 byla Nauka převezena do RKK Energija k testům ( http://www.khrunichev.ru/main.php?id=1&nid=2679 ), kde zjistili onu závadu. Nauka tedy nezamířila na Bajkonur, ale 27.12.2013 zpět do Chruničeva ( http://www.interfax.ru/russia/349891 ). Oprava má být ukončena v únoru 2016, tentokrát bude MLM převezen přímo na Bajkonur, kde jej technici z RKK Energija znovu zkontrolují. Start se předpokládá v 1. čtvrtletí 2017 ( http://www.militarynews.ru/story.asp?rid=1&nid=345891 ).
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Aha, díky za upřesnění. Já myslel, že ta kontrola proběhla až na Bajkonuru. Díky za ujasnění.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

http://www.ta3.com/clanok/1052273/rusi- ... siaci.html
S ich rozpočtom som zvedaví :lol: ale veď nech to konečne skúsia, veď ak by náhodou súdruh Putin toto podpísal tak by ste videli ten nárast rozpočtu NASA :lol:
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
indian22
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 4

Příspěvek od indian22 »

Normálně jsem se přistihnul, že se mi to ani nechce číst, dočetl jsem to jenom z povinnosti. Zkrátka Rusům uvěřím, až jim bude nahoře létat něco smysluplného, alespoň nějaké testovací mise s nějakým minimálním potenciálem.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

V nadpisu toho článku to mají napsáno moc hezky: "Rusi sľubujú..."

Když jsem před chvilkou zahlédl nový příspěvek v tomhle vlákně, už jen ten název vlákna mi začal být směšný. Ono by možná stálo za přemýšlení vytvořit vlákna dvě: 1. Reálné ruské plány, 2. Ruské sliby (to by zároveň fungovalo jako odnož vlákna Vtípky a srandičky z kosmonautiky).
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

No ale to prvé vlákno by bolo prázdne. Ani ten prvý príspevok by nemal čo povedať :lol:
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3137

Příspěvek od petrsida »

Však se říká: slibem nezarmoutíš :lol:
Aglar
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 2

Příspěvek od Aglar »

Já bych Rusy úplně nezatracoval, ale obávám se že jim chybí člověk formátu Koroljova, který by to ukočíroval a prosadil si svojí. Osobně mám pocit, že od stavby MIRu, jim zase chybí úplně jasná koncepce, za kterou by šli jak pes za čubou. Z minulosti víme, že dokáží přijít s vynikajícími nápady a řešeními, ale potřebují někoho kdo tomu dá jasný směr.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Kromě směru a vedení by to možná chtělo hlavně méně ztracených peněz v různých kapsách. Mají, myslím, přibližně stejný rozpočet jako ESA. A teď si porovnej co ty dvě agentury za posledních 20 let dokázaly.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.

Odpovědět

Zpět na „Ruský Roskosmos“