Expedice 44
Re: Expedice 44
Tak to je luxusní!
-
- Aktivní nováček
- Reputace: 2
Ten emblém je moc hezký. Je když na to teď tak koukám, jak to leží hezky vedle toho z Apolla 17 a dá se to porovnat, připadá mi to teď od Rusů trochu jako vtípek Takový trochu popíchnutí Američanů a možná skoro až (jemná) parodie na program Apollo.
On i ten Koroljov na tom emblému má takový trochu šibalský, poťouchlý výraz, jak hladí na ten Sojuz
Jako by si říkal: "Ááále...co vaše Apollo...zato můj Sojuz !!!"
On i ten Koroljov na tom emblému má takový trochu šibalský, poťouchlý výraz, jak hladí na ten Sojuz
Jako by si říkal: "Ááále...co vaše Apollo...zato můj Sojuz !!!"
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 387
Kelly tvrdil, že mu chutná jako rukola...
Asi si tam dal málo dresingu, který mimo jiné tvořil extra panenský olivový olej a italský ocet (ale nejsem si jistý, jestli to bylo přímo balsamico), napodruhé už vypadalo, že mu chutná. Lindgrenovi a Yuimu chutnal hned napoprvé.
Mimochodem - je docela zábavné poslouchat tu ruskou EVA, je to mnohem živelnější než US EVA, občas se tam (jakoby) skoro pohádají. Výborná kulisa!
Asi si tam dal málo dresingu, který mimo jiné tvořil extra panenský olivový olej a italský ocet (ale nejsem si jistý, jestli to bylo přímo balsamico), napodruhé už vypadalo, že mu chutná. Lindgrenovi a Yuimu chutnal hned napoprvé.
Mimochodem - je docela zábavné poslouchat tu ruskou EVA, je to mnohem živelnější než US EVA, občas se tam (jakoby) skoro pohádají. Výborná kulisa!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Mě překvapila komunikace Země-spacewalkeři. Hned na začátku jeden z kosmonautů diktoval nějaká čísla a ze Země mu je vrátili s tím, že nerozumí, jestli je může zopakovat. Nebylo by na tom nic divného, pokud by tento rozhovor neprobíhal ve dvou jazycích. "Twenty-four or twenty-one? Dvadsať adin!" Krom "umývátka oken které určitě chci!" mě překvapilo vyslovování jmen. Pokud se bavil rus-rus, tak to byl [mýša] a [genadyj], zatímco američan-rus bylo [majkl] a [dženedyj]. I tak se mi ale EVA líbila a souhlasím s tím, že je mnohem živější než Americká.
Klidně mne oslovujte Radim.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 257
Ten emblém je neskutečně parádní. Inspirace jak hrom, Koroljovovi to sluší a rozhodně tam je právem.
E
E
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
komunikácia je zem-eva je po rusky... komunikácia bez členmi eva je tiež po rusky...
anglický text počas rozhovoru je tlmočník (často tlmočníčka)
anglický text počas rozhovoru je tlmočník (často tlmočníčka)
Per aspera ad astra [42]
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Aha... Tlumočník... To mě opravdu nenapadlo, díky moc Já měl vážně za to, že je to hodně podivuhodná komunikace. ale přemýšlel jsem, kde se v ruské misi (jestli se tak EVA dá nazvat) vzal Američan
Klidně mne oslovujte Radim.