Pochlubte se!
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Re: Pochlubte se!

space for Keurope
V KSP mi začalo přát štěstí, dvě mise a obě jsou pro mě tak důležité, hlavně pro završení Munárního programu a cíle že přistanu na Múnu do konce tohoto měsíce.
Piggy 2 - cíl otestovat spojení Munárního modulu s velitelským, na oběžné dráze Kerbinu.
Posádka:
Jebediah, velitel mise, minulé mise: Tiny 1, Tiny 2, Tiny 5, Tiny 6, Piggy 1
Bill, Pilot velitelského modulu, minulé mise: Tiny 3, Tiny 4, Piggy 1
Bob, Pilot Munárního Modulu, minulé mise: Piggy 1
Průběh:
Poté co velitelský+servisní modul odstartovaly z KSC a dostali si se na orbit s apoapsis ve výšce 150 Km, Bob dostal příkaz zahájit Eva. Ze začátku poletoval pouze v blízkosti lodi, pak se však řídící středisko rozhodlo o odvážnější kousek, Bob se vrátil aby znovu natankoval palivo a tentokrát se vzdálil do vzdálenosti 1.1 km, když se však vracel do velitelského modulu, pohyboval se až příliš rychle, takže napoprvé kapsuli přelétl, po druhé do ní narazil (ještě že máme tak tvrdé skafandry), a až na potřetí s pouhými 42% procenty paliva se vrátil. Posádka dostal povel provádět uvnitř lodi menší experiment a hlavně odpočívat po šest dalších dní. Při čemž se technici připravovali na start Munárního modulu.
Munárni moul spojený s velitelským, nejdete moc vidět.

Po šesti dnech urputných prací, inženýrů a dělníků stál Munární Modul s raketou Titan III Heavy, na startovací rampě. Poté co byl Velitelský modul někde nad rampou zahájila raketa Titan III Heavy zážeh. Několik málo minut po startu měl modul zarovnanou orbitu, poté byl několikrát zažehnut motor a u bodu kde se oba měli střetnout byla vzdálenost pouhé 2 km. Po několika Quickloadech se to podařilo, první dokování na oběžné dráze, zkoušel jsem střetnutí už několikrát ale tohle se mi podařilo jen díky tutoriálu od kanálu KerbalSPcz. Nakonec poslední Stage munárního modulu, celou kompilaci vynesla na vyšší orbitu, později tento stage bude odpalovat celou kompilaci až k Můnu (samozřejmě se poté velitelský modul vrátil na zem a Munární modul ještě se spousty paliva zůstal kroužit ve výšce 500 000 km, než byl vyřazen).

návrat
Pozdji sem dám ještě misi Piggy 3.
PS: Neni to sice nic moc oproti tomu co sem dávají ostatní, ale doufám že to zas až tolik nevadí.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Hezké logo
S tím bys na Munu zvládl ještě desetikilometrový let s bezpečným přistáním
Příště to nefoť na špatné, neosvětlené straně Kerbinu, ale zkus použít slunce jako přirozené osvětlení.
Brzy sem dám ukázku mé poslední mise. Včera jsem si po dlouhé době zase zahrál a rozjel jsem větší průzkumnou expedici. Tak snad se na to bude dát koukat. Není to nic extra originálního, ale je to zase něco, co jsem ještě nezkusil
Mám otázku ke konstrukci tvé lodě. Proč má pouze malý dokovací port? A proč je umístěn na kostce (myslím) a mezi lodí a portem tak vzniká mezera?

S pouhými?!ondralukas1010 píše:a až na potřetí s pouhými 42% procenty paliva se vrátil.

Nejde moc vidět? Nejde VŮBEC vidětondralukas1010 píše:Munárni moul spojený s velitelským, nejdete moc vidět.

Není důležité, jaké jsou tvé výkony v porovnání s ostatními. Důležité je, jestli posouváš sám sebe a svůj um. Podle mě není to pravé umění postavit (jako každý druhý) kolonii na Laythe za pomocí ohyzdných raket obludných rozměrů a naprosto nereálných tvarů a konstrukcí. To oku moc nelahodí. V téhle hře si nejvíce vážím originality a kreativity. Co občas někteří hráči dokáží vytvořit aniž by se třeba jen vzdálili z KSC, nad tím zůstává rozum stát.ondralukas1010 píše:PS: Neni to sice nic moc oproti tomu co sem dávají ostatní, ale doufám že to zas až tolik nevadí.
Brzy sem dám ukázku mé poslední mise. Včera jsem si po dlouhé době zase zahrál a rozjel jsem větší průzkumnou expedici. Tak snad se na to bude dát koukat. Není to nic extra originálního, ale je to zase něco, co jsem ještě nezkusil

Mám otázku ke konstrukci tvé lodě. Proč má pouze malý dokovací port? A proč je umístěn na kostce (myslím) a mezi lodí a portem tak vzniká mezera?
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Ten malý dokovací port je tam kvůli tomu že je i na MM (tam je zas z důvodu aby to nevypadalo blbě, jelikož tam mám ještě tělo sondy, vím že existijí adaptéry ale ty by na MM vypadali divně) a ta kostka je tam zase kvůli tomu, že když tam ta kostka nabyla, tak mi ten dokovací port hra nechtěla umístit do středu.Wopat píše:Hezké logo![]()
S pouhými?!ondralukas1010 píše:a až na potřetí s pouhými 42% procenty paliva se vrátil.S tím bys na Munu zvládl ještě desetikilometrový let s bezpečným přistáním
![]()
Nejde moc vidět? Nejde VŮBEC vidětondralukas1010 píše:Munárni moul spojený s velitelským, nejdete moc vidět.Příště to nefoť na špatné, neosvětlené straně Kerbinu, ale zkus použít slunce jako přirozené osvětlení.
Není důležité, jaké jsou tvé výkony v porovnání s ostatními. Důležité je, jestli posouváš sám sebe a svůj um. Podle mě není to pravé umění postavit (jako každý druhý) kolonii na Laythe za pomocí ohyzdných raket obludných rozměrů a naprosto nereálných tvarů a konstrukcí. To oku moc nelahodí. V téhle hře si nejvíce vážím originality a kreativity. Co občas někteří hráči dokáží vytvořit aniž by se třeba jen vzdálili z KSC, nad tím zůstává rozum stát.ondralukas1010 píše:PS: Neni to sice nic moc oproti tomu co sem dávají ostatní, ale doufám že to zas až tolik nevadí.
Brzy sem dám ukázku mé poslední mise. Včera jsem si po dlouhé době zase zahrál a rozjel jsem větší průzkumnou expedici. Tak snad se na to bude dát koukat. Není to nic extra originálního, ale je to zase něco, co jsem ještě nezkusil![]()
MM je tam vidět poněkud lépe, když zvětšíší obrázek (klikni na něj).
A stále nemám takovou praxi, abych vědět kdy u paliva se může říct skoro a kdy stále.
Co se loga týče díky, ale neni to nice výmečného.
- Wopat
- Kosmonaut
Po své nedávno zveřejněné misi Apollo 12 jsem navázal a pomocí Saturnu V jsem na oběžnou dráhu vyslal Skylab.

Úpravou lunárního modulu vznikl Apollo Telescope Mount, který byl po příletu posádky ke stanici přemístěn na správné místo.

- Skylab + Apollo

Úpravou lunárního modulu vznikl Apollo Telescope Mount, který byl po příletu posádky ke stanici přemístěn na správné místo.

- Skylab + Apollo
- Wopat
- Kosmonaut
Ve svém předposledním příspěvku jsem slíbil, že se pochlubím se svou novou expedicí. Tady to tedy je....
Chtěl jsem vyslat pilotovanou výpravu k Duně. Ovšem nemělo to být jako vždy - jedno přistání a pak hurá domů. Chtěl jsem uskutečnit více přistání na různých místech planety. To však vyžadovalo trochu jiný přístup než doposud. Rozhodl jsem se tedy na oběžné dráze Duny vybudovat malou stanici, ze které by posádka operovala. Celkem bylo potřeba k Duně vyslat tři velké lodě. K postavení všech tří kolosů byly zapotřebí 4 starty supertěžké SLS (nosnost 100 t), 2 starty Falconu Heavy (nosnost 45 t) a dva pilotované starty s posádkou.
Toto je meziplanetární loď Gagrin, která zároveň poslouží jako jádro stanice na oběžné dráze Duny.

Skládá se ze tří částí, které byly na oběžnou dráhu vyneseny každá zvlášť - servisní modul s nádržemi a motorovou sekcí, habitat pro posádku a laboratoř. K lodi jsou připojeny dvě pilotované lodě Nautilus. Ty poslouží k dopravě posádky zpátky na Kerbin. Zároveň v případě nouzové situace mají dostatek paliva, aby od Duny odletěly samostatně a dopravili Kerbíky domů. Kdo by ovšem chtěl trávit tak dlouhou cestu v tak malé lodi...
Druhou lodí je výsadkový modul Ares, který zároveň nese pozorovací kopuli pro stanici.

A konečně třetí lodí je nádrž pro výsadkový modul Ares.

Všechny tři lodě k Duně odletěli v krátkých časových rozestupech a po stejné dráze. To zaručilo přílet k cílové planetě ze stejného směru a následný vstup na stejnou oběžnou dráhu. Jakmile se všechny tři lodě usadily na oběžné dráze, začala kompletace stanice.

Výsadková loď Ares připojila pozorovací kopuli ke spodnímu dokovacímu portu Gagarina a sama pak zakotvila u laboratoře. Nádrž byla připojena k hornímu portu Gagarina. V této konfiguraci tedy byla meziplanetární loď přeměněna na dočasnou orbitální stanici. Její oběžná dráha má sklon 55°, aby stanice přelétala nad většinou povrchu planety. Vysazení posádky kdekoliv Duně je tak efektivnější. Množství paliva je dostačující pro 5 - 6 přistání na povrchu Duny. Jelikož je posádka 6ti členná, 3 Kerbíci se vždy vydají na povrch a 3 zůstávají na stanici a zkoumají planetu z oběžné dráhy. Laboratoř poté slouží k analýze vzorků dopravených z povrchu. Jakmile bude mise splněna, velká nádrž bude odhozena, aby shořela v atmosféře stejně jako kopule. Laboratoř spolu s výsadkovou lodí budou odpojeny a ponechány na oběžné dráze pro možné budoucí expedice. Gagarin se pak jen s habitaty a dvěma loděmi Nautilus vydá zpět na Kerbin. Půjde-li vše dobře a jsou-li mé výpočty/odhady správné
měla by se mi ještě při odletu podařit zastávka u měsíce Ike s jedním přistáním na povrchu. To je ale bonusový úkol, který není součástí primární mise a jeho uskutečnění ještě není jisté.

Prozatím jsem uskutečnil jednu výpravu na povrch a zpět.

- výhled z okna výsadkové lodi Ares na stanici Gagarin.
Hladké přistání poblíž jižního polárního kruhu.

Ares je charakteristický svým minimalismem za dodržení plné funkčnosti a bezpečnosti. Používá šest malých motorů, jejichž souhrný výkon je dostatečný pro let na oběžnou dráhu, ale zároveň mají minimální hmotnost. Paliva také není přebytek. Vychází tak akorát na přistání, vzlet a přibližovací manévry + malá rezerva.

Ares je vybaven tepelným štítem. V první fázi přistání používá dva brzdící padáky. Ve dvou kilometrech nad povrchem je odstřihne a aktivuje tři hlavní padáky. Ty loď zpomalují až do výšky 400 m, kdy jsou také odstřiženy a ke slovu přichází šestice raketových motorů.
Jelikož má Ares paliva jen přesně tolik, kolik potřebuje, byl pro mě start trochu adrenalin
Vše ale nakonec šlapalo podle plánu a loď se po třech obletech planety připojila zpět ke stanici.

Chtěl jsem vyslat pilotovanou výpravu k Duně. Ovšem nemělo to být jako vždy - jedno přistání a pak hurá domů. Chtěl jsem uskutečnit více přistání na různých místech planety. To však vyžadovalo trochu jiný přístup než doposud. Rozhodl jsem se tedy na oběžné dráze Duny vybudovat malou stanici, ze které by posádka operovala. Celkem bylo potřeba k Duně vyslat tři velké lodě. K postavení všech tří kolosů byly zapotřebí 4 starty supertěžké SLS (nosnost 100 t), 2 starty Falconu Heavy (nosnost 45 t) a dva pilotované starty s posádkou.
Toto je meziplanetární loď Gagrin, která zároveň poslouží jako jádro stanice na oběžné dráze Duny.

Skládá se ze tří částí, které byly na oběžnou dráhu vyneseny každá zvlášť - servisní modul s nádržemi a motorovou sekcí, habitat pro posádku a laboratoř. K lodi jsou připojeny dvě pilotované lodě Nautilus. Ty poslouží k dopravě posádky zpátky na Kerbin. Zároveň v případě nouzové situace mají dostatek paliva, aby od Duny odletěly samostatně a dopravili Kerbíky domů. Kdo by ovšem chtěl trávit tak dlouhou cestu v tak malé lodi...

Druhou lodí je výsadkový modul Ares, který zároveň nese pozorovací kopuli pro stanici.

A konečně třetí lodí je nádrž pro výsadkový modul Ares.

Všechny tři lodě k Duně odletěli v krátkých časových rozestupech a po stejné dráze. To zaručilo přílet k cílové planetě ze stejného směru a následný vstup na stejnou oběžnou dráhu. Jakmile se všechny tři lodě usadily na oběžné dráze, začala kompletace stanice.

Výsadková loď Ares připojila pozorovací kopuli ke spodnímu dokovacímu portu Gagarina a sama pak zakotvila u laboratoře. Nádrž byla připojena k hornímu portu Gagarina. V této konfiguraci tedy byla meziplanetární loď přeměněna na dočasnou orbitální stanici. Její oběžná dráha má sklon 55°, aby stanice přelétala nad většinou povrchu planety. Vysazení posádky kdekoliv Duně je tak efektivnější. Množství paliva je dostačující pro 5 - 6 přistání na povrchu Duny. Jelikož je posádka 6ti členná, 3 Kerbíci se vždy vydají na povrch a 3 zůstávají na stanici a zkoumají planetu z oběžné dráhy. Laboratoř poté slouží k analýze vzorků dopravených z povrchu. Jakmile bude mise splněna, velká nádrž bude odhozena, aby shořela v atmosféře stejně jako kopule. Laboratoř spolu s výsadkovou lodí budou odpojeny a ponechány na oběžné dráze pro možné budoucí expedice. Gagarin se pak jen s habitaty a dvěma loděmi Nautilus vydá zpět na Kerbin. Půjde-li vše dobře a jsou-li mé výpočty/odhady správné

Prozatím jsem uskutečnil jednu výpravu na povrch a zpět.

- výhled z okna výsadkové lodi Ares na stanici Gagarin.
Hladké přistání poblíž jižního polárního kruhu.

Ares je charakteristický svým minimalismem za dodržení plné funkčnosti a bezpečnosti. Používá šest malých motorů, jejichž souhrný výkon je dostatečný pro let na oběžnou dráhu, ale zároveň mají minimální hmotnost. Paliva také není přebytek. Vychází tak akorát na přistání, vzlet a přibližovací manévry + malá rezerva.

Ares je vybaven tepelným štítem. V první fázi přistání používá dva brzdící padáky. Ve dvou kilometrech nad povrchem je odstřihne a aktivuje tři hlavní padáky. Ty loď zpomalují až do výšky 400 m, kdy jsou také odstřiženy a ke slovu přichází šestice raketových motorů.
Jelikož má Ares paliva jen přesně tolik, kolik potřebuje, byl pro mě start trochu adrenalin

Paráda! 

Wopate, máš to krásně propracované a elegantní. Je to pro mě motivace - stavět lodě "hezčí" a ne pouze funkční
Jen se chci zeptat - ve starších verzích hry byl problém s padákem, když se odstřihl, už nešel znovu použít (jestli se dobře pamatuji), to už neplatí?

Jen se chci zeptat - ve starších verzích hry byl problém s padákem, když se odstřihl, už nešel znovu použít (jestli se dobře pamatuji), to už neplatí?
- Wopat
- Kosmonaut
Díky za pochvalu. Já jsem dřív stavěl hodně na krásu. Teď se ale snažím o maximální funkčnost. Design až na druhém místě. Ale ono většinou v jednoduchosti je krása.
Jak je to teď s padáky, nevím. Jak můžeš vidět na posledním screenshotu, ještě jsem je znovu nezabalil
Udělám to před příštím přistáním a dám vědět. Věřím, že fungovat budou. A kdyby ne, tak to bude adrenalinovější přistání 
Jak je to teď s padáky, nevím. Jak můžeš vidět na posledním screenshotu, ještě jsem je znovu nezabalil

No, právě jsem si toho poslednímu snímku všiml a jsem zvědav, jak to dopadne. Držím pěsti, aby to nedopadlo moc tvrdě 

Padáky můžeš znovu zabalit. Přibliž se k nim s kerbonautem a pravým tlačítkem repack parashute.
Jako vždy skvělá práce Wopate.
Jako vždy skvělá práce Wopate.