Obecné otázky o kosmonautice
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465
Re: Mars
Nesúhlasím s vami. Ženské spolu vychádzajú vždy na 100%. Problémy a pomluvy a všetko, čo k tomu patrí začína vznikať až v momente, kedy sa ktorákoľvek z nich na chvíľu vzdialí. Takže riešenie je udržať ich stále pokope, čo ešte aj ušetrí náklady na stavbu kajut a ďalších miestností
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465
Iste sa to bude hodiť na titulku pri objasňovaní príčin katastrofy výpravy... 

Re: Obecné otázky o kosmonautice
Ahoj, dokázali byste mě nasměrovat na nějaký software (ideálně webovou aplikaci), kde by si člověk mohl "nadesignovat" svojí raketu? Jde mi o možnost naklikat si věci jako počet stupňů, suchou a mokrou váhu, ISp a tah motorů... a aby mi z toho na konci vypadla nosnost na LEO, případně nějaké další parametry.
Ano, mohl bych si to napsat sám, ale nechce se mi, určitě něco takového už existuje.
Ano, mohl bych si to napsat sám, ale nechce se mi, určitě něco takového už existuje.
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 791
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by mohlo být onoMalky píše: 13.1.2024 12:35 Ahoj, dokázali byste mě nasměrovat na nějaký software (ideálně webovou aplikaci), kde by si člověk mohl "nadesignovat" svojí raketu? Jde mi o možnost naklikat si věci jako počet stupňů, suchou a mokrou váhu, ISp a tah motorů... a aby mi z toho na konci vypadla nosnost na LEO, případně nějaké další parametry.
https://mek.kosmo.cz/zaklady/vypocty.htm
lift off we have a lift off
To vypadá dobře, díky!
Zdá se, že flightclub.io by taky měl umět to, co potřebuju, ale zatím trochu bojuju s ovládáním.
"Život na Marsu budí strach: lidské tělo se tam prý změní k nepoznání"
"Naše sousední planeta Mars je dle mnohých vědců ideálním místem pro potenciální vesmírnou kolonizaci. Někteří vizionáři, v čele s Elonem Muskem, už dokonce na rudou planetu plánují vypravit lidskou posádku. Podle nových zjištění však podmínky na Marsu nejsou pro lidské tělo úplně ideální a při delším vystavení může dojít k nevratné deformaci kostí a tkání."
https://www.chip.cz/zivot-na-marsu-budi ... d=32089629
"Naše sousední planeta Mars je dle mnohých vědců ideálním místem pro potenciální vesmírnou kolonizaci. Někteří vizionáři, v čele s Elonem Muskem, už dokonce na rudou planetu plánují vypravit lidskou posádku. Podle nových zjištění však podmínky na Marsu nejsou pro lidské tělo úplně ideální a při delším vystavení může dojít k nevratné deformaci kostí a tkání."
https://www.chip.cz/zivot-na-marsu-budi ... d=32089629
Linie světel v horní části videa - je to Starlink?
Určitě ne