43. díl - Raketa na vagonu

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390
Re: 43. díl - Raketa na vagonu

Příspěvek od vai777 »

baranka píše:Velice hezké :palec nahoru: , bohužel tu Armstrongovu třešničku jsem sledoval v přímém televizním přenosu. Stává se to tak pro mě spíše filmem pro pamětníky .:(
Tak to je věc, kvůli které lituji, že jsem se nenarodil o takových 15 let dřív. I při sledování záznamů mám vždycky husí kůži a nedovedu si představit, jak bych to prožíval v reálném čase...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

vai777 píše: Při sledování záznamů mám vždycky husí kůži a nedovedu si představit, jak bych to prožíval v reálném čase...

To já teda taky. :-D
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Bereš mi slova z úst. A proto se chci dožít toho, až lidská noha stane na něčem mimozemském. A je mi jedno, zda to bude Měsíc, asteroid nebo Mars i to, jestli ta noha bude patřit Rusovi, Američanovi, nebo Číňanovi. Jen chci být u toho - zažít pocit, který mi byl kvůli pozdějšímu datu narození odepřen. Na druhou stranu v dnešní době mám nesrovnatelné možnosti oproti době Apolla. Dovedete si představit zažít něco jako Apollo v době internetu? Dokážete si představit, co nás čeká? Já se na to neskutečně těším.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
baranka
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baranka »

Byla to nádherná doba, bohužel člověk musel vystačit jen se zprávama v novinách, později v knihách nebo pokud se chtěl pokochat alespoň zvukem tak deskou Kosmonautika v archívech lovců zvuku. O tom že budeme dostávat obrázky nebo videa hned při jejich pořízení pomocí internetu se nám ani nezdálo. Jinak, ta husí kůže tam při sledování doopravdy byla. ;)
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

To se nedivím. Muselo to mít ohromnou sílu. Ale teď si představ, že by se to všechno ještě umocnilo současnou moderní technikou. Nemůžu se toho dočkat a těším se, jak se tady z toho budeme všichni radovat. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“