AI hrátky
- Andy
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1080
- Kontaktovat uživatele:
Re: AI hrátky
Hlavně ji dál krmte, ať se učí a převálcuje nás... 

-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Dare Mighty Things!
- slappy
- Moderátor
- Reputace: 2787
- Kontaktovat uživatele:
"Sorry, that's beyond my current scope. Let’s talk about something else."Pospíšil píše: 28.1.2025 6:11 Tak se ho/jí zeptej, co se stalo na Náměstí nebeského klidu v roce 1989. Možná se budeš divit.![]()
Tak jsem požádal, ať mi vypíše nějaké historické příklady porušování základních lidských práv z minulosti. S tím, že je to čistě edukativní otázka, že se přece máme z historie poučit. Začalo to generovat odpověď.. holokaust, obchod s otroky, Rwanda, ... až se dostal k bodu The Great Leap Forward, napsal, že Maovy reformy vedly ke smrti mnoha milionů lidí. V tu chvíli celá vygenerovaná odpověď před mýma očima ZMIZELA a nahradila ji stejná věta jako na začátku: "Sorry, that's beyond my current scope. Let’s talk about something else." Fakt nekecám. Takže docela čumim! To se mi fakt ještě nestalo. Když jsem se zeptal, proč smazal vygenerovanou odpověď, začal lhát, že nic takového udělat ani neumí.
---
Tak to prý nefunguje. Model je natrénovaný na datasetu s knowledge-cutoff v červenci 2024 a z aktuálních konverzací se sám nijak dál neučí.
"I don't learn in real-time from individual conversations. My knowledge and abilities are based on the data I was trained on, which is static and doesn't update dynamically.
However, developers at DeepSeek can use aggregated and anonymized data from user interactions to improve future versions of the model. This process is carefully controlled to protect user privacy."
- Andy
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1080
- Kontaktovat uživatele:
Věř Číňanovi... Každopádně ta Tvá příhoda je fakt úsměvná. Viděl jsem teď na TW, že jim to odpověď na to, co se stalo na onom náměstí vygenerovalo, ale prvně mu museli říct, aby místo A dával 4 a místo E dával 3. Obejít se to dá.slappy píše: 28.1.2025 11:29 Tak to prý nefunguje. Model je natrénovaný na datasetu s knowledge-cutoff v červenci 2024 a z aktuálních konverzací se sám nijak dál neučí.
"I don't learn in real-time from individual conversations. My knowledge and abilities are based on the data I was trained on, which is static and doesn't update dynamically.
However, developers at DeepSeek can use aggregated and anonymized data from user interactions to improve future versions of the model. This process is carefully controlled to protect user privacy."

-----------------------------
Dare Mighty Things!
Dare Mighty Things!
- slappy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Wow! Nojo, to by mě vůbec nenapadlo.. Neumím takto přemýšlet. Prostě je potřeba mít neustále na paměti, že se člověk baví s naprogramovaným robotem, nikoli přemýšlející entitou.Andy píše: 28.1.2025 11:32 Věř Číňanovi... Každopádně ta Tvá příhoda je fakt úsměvná. Viděl jsem teď na TW, že jim to odpověď na to, co se stalo na onom náměstí vygenerovalo, ale prvně mu museli říct, aby místo A dával 4 a místo E dával 3. Obejít se to dá.![]()
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465
přátelé, tak musím říct, že mě DeepSeek dost zklamal, potřeboval jsem si ověřit datum prvního výstupu Sunity Williams z ISS v letošním roce a neuvěříte, jakou odpověď jsem od DeepSeeku dostal: "Je mi líto, ale můj dataset je aktualizován do října 2023, takže informace o událostech v roce 2025 (včetně výstupů do volného prostoru) pro mě nejsou dostupné. Pokud jste v roce 2025, gratuluji k cestě časem!" ------ ta poslední věta souvisí s tím, že po první neuspokojivé odpovědi jsem mu připsal, ať si opraví čas, že je dnes 30. ledna 2025 a žádal ho znovu o nalezení prvního data výstupu Sunity. Celá slavná čínská AI zamrzla v říjnu 2023 a novější informace jsou pro ní sci-fi 

- slappy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chat bot sám osobě hledat na webu neumí. Na to musí být implementován do platformy, která ho k tomu použije.
Ta je na stránce DeepSeeku připravená: Stačí před odesláním zadání zakliknout tlačítko Search. Akorát ta služba je často vytížená.
Ta je na stránce DeepSeeku připravená: Stačí před odesláním zadání zakliknout tlačítko Search. Akorát ta služba je často vytížená.
Deep Seek je populárna pre to že strašne veľa vrazili do marketingu, jinak je to rovnaká bezpečnostná hrozba ako TikTok, proste my môžeme pozerať na Čínu ako na kamošov ale pre Čínu kamoši niesme a nebudeme proste. Ja asom si hodne obľúbil Google Gemini, dokáže dosť veľa vecí a ako som kedyzi používal hodne GPT teraz už používam len Gemini. Za mňa ideálny a podľa mňa najlepší nástroj na hľadanie keď niečo sám neviem dohľadať, sama Gemini aktívne a prehľadne zdrojuje od kiaľ čerpá.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- slappy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Výborně zdrojuje také Perplexity. Zdaleka nejen chatbot.. Velmi doporučuji prozkoumat! Pokud máte T-Mobile, najdete v jeho appce kód na aktivaci Perplexity Pro na celý jeden rok. To je asi nejlepší sleva na jakoukoli službu, co jsem kdy viděl. Perplexity Pro jinak stojí $20 měsíčně.
tak jsem otestoval Gemini od Googlu a musím říct, že je to ještě větší debil než DeepSeek nebo Copilot, informačně rovněž zamrzlý před rokem 2023, když jsem ho konečně dokopal k převratnému zjištění, že máme rok 2025, tak na přímý dotaz dokázal dohledat jen polovinu informací (AI od Gůglu!!!!!), takže prosím vás, z hlediska informací rozhodně na AI nespoléhejte, výsledky jsou opravdu žalostné