OneSpace (零壹空间) [Čína]
OneSpace (零壹空间) [Čína]
Ďalšia rodina čínskych rakiet - rakety typu One Space. Priemer rakety je 2,2 m. Prvý let sa má uskutočniť v roku 2018.
Model rakety One Space-M1:
Infografika s ich základnými technickými parametrami:
Model mobilnej odpaľovacej rampy:

Model rakety One Space-M1:

Infografika s ich základnými technickými parametrami:

Model mobilnej odpaľovacej rampy:

Naposledy upravil(a) slappy dne 27.11.2024 23:44, celkem upraveno 1 x.
- slappy
- Moderátor
- Reputace: 2787
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čínské rakety
E? Co to je za zjevení? O těchto raketách jsem nikdy neslyšel. Google mi na dotaz „OneSpace“ nabízí nábytek či webhosting
To je nějaká čínská soukromá firma?
EDIT:
Tak jsem si nakonec našel jejich stránky. Už mají dokončené testy v aerodynamickém tunelu, provedli i statický zážeh a vypadá to, že opravdu mají dostatek financí k letošnímu zahájení suborbitálních testů.

EDIT:
Tak jsem si nakonec našel jejich stránky. Už mají dokončené testy v aerodynamickém tunelu, provedli i statický zážeh a vypadá to, že opravdu mají dostatek financí k letošnímu zahájení suborbitálních testů.
Naposledy upravil(a) slappy dne 18.1.2018 15:43, celkem upraveno 2 x.
Áno, je to čínska súkromná firma. A nie je jediná...slappy píše:E? Co to je za zjevení? O těchto raketách jsem nikdy neslyšel. Google mi na dotaz „OneSpace“ nabízí nábytek či webhostingTo je nějaká čínská soukromá firma?
Ďalšia, ktorá už má dokonca za sebou úspešný let je súkromná spoločnosť Exspace s raketou KZ-1A.
- DrHorak
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 15
Další jsou:
Landspace (založená Tsinghua University, v r. 2015), která plánuje vypustit svou čtyřstupňovou raketu LS-1 (odvozenou od CZ-11) s užitečným nákladem na SSO cca 400 kg již letos.
Linkspace - snad plně soukromý start-up (založený r. 2014) přezdívaný čínským SpaceX. První stupeň jeho nosiče NewLine-1 má umožňovat znovupoužití po vertikálním přistání. Lestos probíhají testy a start má být v r. 2020 s užitečným nákladem 200 kg na SSO.
Landspace (založená Tsinghua University, v r. 2015), která plánuje vypustit svou čtyřstupňovou raketu LS-1 (odvozenou od CZ-11) s užitečným nákladem na SSO cca 400 kg již letos.
Linkspace - snad plně soukromý start-up (založený r. 2014) přezdívaný čínským SpaceX. První stupeň jeho nosiče NewLine-1 má umožňovat znovupoužití po vertikálním přistání. Lestos probíhají testy a start má být v r. 2020 s užitečným nákladem 200 kg na SSO.
"Skafandry se vezměte sebou. Možná je budete potřebovat." - Kapitán Nemo v románu J.M.Trosky - Zápas s nebem
Video zo skúšobného vztýčenia suborbitálnej rakety OneSpace OS-X1, ktorá je predskokanom rakiet orbitálnych:
- Meybe
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2327
OneSpace
Myslím, že je čas založit tohle vlákno. Dnes čínská soukromá společnost OneSpace provedla první úspěšný test suborbitálního demostrátoru OS-X1. V plánu je orbitální raketa OS-M. Ta by mohla letět uz koncem roku.

http://space.skyrocket.de/doc_lau/os-x.htm

http://space.skyrocket.de/doc_lau/os-x.htm
---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
Re: OneSpace
Zajimave, pripomina mi to Redstone... 

- DrHorak
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 15
Blíže k tématu a ke společnosti OneSpace na CNN Tech: http://money.cnn.com/2018/05/16/technol ... index.html.
Mj. je citován prof. Xin Zhang z Hong Kongu, který (jak tomu rozumím) vyjadřuje pochybnosti, zda OneSpace je soukromou společností, zda raketu vyvinula sama za rok a zda vybrané finance (78 mil. USD) vůbec mohly stačit pro vývoj. "I think it's difficult unless they cut corners", řekl.
No, pokud budou lítat, tak je mi to skoro jedno.

Mj. je citován prof. Xin Zhang z Hong Kongu, který (jak tomu rozumím) vyjadřuje pochybnosti, zda OneSpace je soukromou společností, zda raketu vyvinula sama za rok a zda vybrané finance (78 mil. USD) vůbec mohly stačit pro vývoj. "I think it's difficult unless they cut corners", řekl.
No, pokud budou lítat, tak je mi to skoro jedno.

"Skafandry se vezměte sebou. Možná je budete potřebovat." - Kapitán Nemo v románu J.M.Trosky - Zápas s nebem
Video zo štartu: