Základní informace o stanici Tiangong-2
Re: Základní informace o stanici Tiangong-2
Klidně Venuše nebo Jupiter, tyhle planety jsou hodně jasné. Na Měsíc mi to přijde malé.
Ďalšie video o sprievodnej družici BX-2 orbitálnej stanice TG-2:
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
Velikost záleží na zorném úhlu objektivu, může to být cokoliv...Dugi píše:Klidně Venuše nebo Jupiter, tyhle planety jsou hodně jasné. Na Měsíc mi to přijde malé.
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Veľkosť Mesiaca na jednotlivých ohniskáchMartinH píše:Velikost záleží na zorném úhlu objektivu, může to být cokoliv...
http://forum.kosmonautix.cz/forum/viewt ... 720#p64664
Obrázok vyzerá z hodne širokouhlej kamery a tam Mesiac je menší ako špendlíková hlavička.
Pri celooblohovej, 180º, kamere Mesiac, 1/2°, zaberá 1/360 obrázku, teda pár pixelov.
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, dokud neznáme parametry kamery (ohniskovou vzdálenost a rozměr snímače) nebo aspoň zorný úhel, nedá se to odhadnout. To zkreslení vypadá na širokoúhlý objektiv, ale není to na 100% jisté. Fotil jsem i s přístroji s zorným úhlem 120° které neměli zkreslení a naopak.
Video z práce čínskych kozmonautov na orbitálnej stanici TG-2(po čínsky):
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4330
- Kontaktovat uživatele:
Krásná ukázka toho, že ISS je opravdu největší stavba postavená na oběžné dráze. Bude trvat desítky let, než se něco takového podaří znova. Bohužel.ptpc píše:Fotka orbitálnej stanice TG-2 zo Zeme a jej porovnanie s ISS