Program Apollo
Re: Program Apollo
Skutočne trpela?TomasPribyl píše:
Ano, ano... I na rampě 34 trpěla má rodina...
Do technických "výletov" sa bojím brať rodinu, bojím sa ich znechutenia, a tak račej idem bez nich, ale potom zas chýbajú.

Ako to rieši Tomáš PŘIBYL ?
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214

https://www.flickr.com/photos/79705294@N06/9460574434/
Kdyz jsme u rampy 34 tak tady je fotka plakety na noze rampy. Osobne je to opravdu silny zazitek ktery ovsem kazi zbytek osazenstva autobusu ktery dost casto netusi ktera bije

ad rodina a technicke vylety - vsechno je o priprave

Proste jak si to udelas , takove to mas

Gratuluju! 

- Amper
jen jedna poznamka - nesmi se zapominat na reciprocitu
takze kdyz se rekne ze se jde na operu tak se jde na operu bez ksichteni nebo treba listky na operu sam koupim. Ostatne od te doby co je opera s titulkama je to dost v pohode protoze clovek vi co se deje
Trochu problem byla opera pred X lety v nemecku kde byly titulky v nemcine a zpivali italsky takze jsem byl (slusne receno) mimo ale aspon to byla dobra hudba (Nabucco). Ale ted v lete v Berline uz davali titulky i v anglictine takze v pohode.
A kdyz se to veme kolem a kolem tak opera je proti baletu jeste zlata

takze kdyz se rekne ze se jde na operu tak se jde na operu bez ksichteni nebo treba listky na operu sam koupim. Ostatne od te doby co je opera s titulkama je to dost v pohode protoze clovek vi co se deje

A kdyz se to veme kolem a kolem tak opera je proti baletu jeste zlata

- TomasPribyl
- VIP uživatel
- Reputace: 16
Kluci chtějí jezdit, tak jezdí. U nás to nejsou jen technické výlety - byť chápu, že v jisté komunitě jsou vidět jen tyto.matej píše:Do technických "výletov" sa bojím brať rodinu, bojím sa ich znechutenia, a tak račej idem bez nich, ale potom zas chýbajú.![]()
Ako to rieši Tomáš PŘIBYL ?
Třeba předloni jsme si udělali okružní jízdu po Německu a Francii. Nejen technická a kosmická muzea (Speyer, Toulouse, Le Bourget), ale i koncentrační tábory, bunkry, zajímavé stavby (Eiffelovka apod.), místo, kde se zřítil Concorde, katedrály... A ke všemu si samozřejmě nastudujeme hromady materiálů a zajímavostí. - Kromě toho si kluci mohou vyzkoušet, že cizí jazyky jsou jim užitečné.
Rozhodně nedávám vybrat mezi Speyerem nebo Sinsheimem - pro netechnika je to jako mezi provazem a elektrickým křeslem.

V den, co jsme byli (zatím) naposledy na mysu Canaveral, jsme dopoledne navštívili rezervaci, kde jsme pozorovali živé aligátory v přírodě - a odpoledne si udělali startovací rampy.Všichni jsme se dobře bavili, nikdo netrpěl - a nemusel jsem jít na operu.

Holt evidentně neexistují univerzální recepty...
- Amper
Nerozepisoval jsem ze Speyer byl cestou do Remese (na katedralu) a pak pres Disneyland do Parize (Eifelovka, paleontologicke muzeum
) a pak pres Worms (katedrala, muzeum nibelungu) domu
Takze ve vysledku velmi podobne jen s trochu jinejma zastavkama
Chapu ze mas kosmounautiku prakticky jako zamestnani takze plakaty a puzzle neprovozujete. Holky taky nemaj za sebou X navstev KSC jako tvoji kluci
Tak jsou rady aspon za puzle. Tim show jsem samozrejme nemyslel alegoricky pruvod
ale to ze i deti je potreba trochu namotivovat a vysvetlit jim proc je to super se koukat
Takze konkretni univerzalni recept sice neexistuje ale v globalu to delame docela podobne
a je uplne jedno zda ma clovek doma holky nebo kluky. S klukama spousta lidi podobne veci proleze ale chtel jsem odreportovat ze i s holkama to jde.

Chapu ze mas kosmounautiku prakticky jako zamestnani takze plakaty a puzzle neprovozujete. Holky taky nemaj za sebou X navstev KSC jako tvoji kluci

Takze konkretni univerzalni recept sice neexistuje ale v globalu to delame docela podobne

Vďaka obom za odpoveď.
Mám syna aj dcéru, takže to mám jednoduché: baby na balet a chlapi nejaké tie rúry.
Mám syna aj dcéru, takže to mám jednoduché: baby na balet a chlapi nejaké tie rúry.

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
- TomasPribyl
- VIP uživatel
- Reputace: 16
Toto samozřejmě mění situaci. Naprosto rozumím, že při práci s ženským elementem (pokud dobře chápu, dokonce několikanásobným) se člověk musí občas vydávat na sebevražedné mise. Osobně si nedovedu představit, co bych měl slečnám říct, aby seděly v autě dva tisíce kilometrů (jedním směrem) a děsně se těšily, až se vyfotí s Billem Andersem z Apolla 8. (I když dvakrát se mnou vzal kamarád takové své slečny za oceán a taky se to nějak přežilo.Amper píše:S klukama spousta lidi podobne veci proleze ale chtel jsem odreportovat ze i s holkama to jde.

Hřeším na to, že s motivací nemám problém. Jedeme dvanáct hodin prakticky non-stop, kluci se pět minut proběhnou na odpočívadle, řeknu jedno slovo, naskáčou do auta a hned "Tatínku, vykládej dál, jak to bylo s tím barvoslepým kosmonautem!" - No, a maminka? Když chce děti alespoň občas vidět, jede s námi.

Vám ovšem klobouk dolů a palce nahoru!
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
http://technet.idnes.cz/challenger-apol ... vesmir_kuz
pro znalce knih P. Toufara nic nového, ale přesto velmi zajímavé.
E
pro znalce knih P. Toufara nic nového, ale přesto velmi zajímavé.
E