OGame

Sem patří debata o nejrůznějších počíatčových hrách s kosmonautickou tématikou.
Odpovědět
sirzachy
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 38
Reputace: 0
Bydliště: Jihlava
Registrován: 20.2.2012 20:20
OGame

Příspěvek od sirzachy »

Chtěl bych vám představit browserovou hru OGame, sice se příliš netýká kosmonautiky, nakonec jsem dostal schválení založit vlákno o této hře. Své místečko si věřím zde najde. Možná se vám zdá až moc scifi ( avšak podle mě je tam dost věcí, které nejsou nereálné ). Tuto hru již několik let hraju a pokud by někdo chtěl ogame vyzkoušet, budu mu rád ochotným pomocníkem a řekl bych, že dobrým. Největším pozitivem je určitě to, že zde ještě není tak velký vliv toho, že do toho někdo cpe tolik peněz, takže není problém být jedním z nejlepším i za předpokladu, že nechcete vyhazovat peníze za nějakou hru. Myslím, že momentálně už moc takových her není, kde nejsou hlavním faktorem utracené peníze za různé pomůcky.
Hru se pokouší Gameforge stále oživit novými verzemi, případně vytvořením speciálních vesmírů, sloučením, atd.

Popis : Ogame je browserová MMO textová počítačová hra z prostředí budoucnosti.
Hra byla dokončena roku 2000 a GameForge hru vydalo o dva roky později - 3. října 2002. Hra je z většiny bezplatná a dostupná v mnoha jazykových verzích. V současnosti má několik desítek milionů hráčů po celém světě.


O hře
Na počátku hry je hráč postaven do role budovatele své první planety o určité velikosti, jež má určitou pozici ve vesmíru. Musí se postarat o vybudování zařízení, zásobujících jeho planetu materiálem, jako doly a elektrárny. Hlavní tři materiály jsou kovy, krystaly a deuterium. Pak může hráč přistoupit k budování jeho továren a může začít vyvíjet technologie. Hráč se pak dostává do stádia, kdy je hlavní náplní hry interakce s jinými hráči a vylepšování úrovně vyspělosti všeho na planetě. Hráči mohou zakládat aliance, mohou vyhlašovat války, bojovat mezi sebou, obchodovat, či se navzájem vykořisťovat. Víceméně je snahou hráče dostat se na vyšší pozice ve statistikách.
Zdroj : http://cs.wikipedia.org a moje zkušenosti

chcete si to zkusit ? :-) - http://www.ogame.cz
Forum, kde najdete plno návodů - http://board.ogame.cz/index.php?page=Portal


Obrázek
Uživatelský avatar
Dugi
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 26970
Reputace: 2733
Bydliště: Jihlava
Registrován: 23.10.2009 15:36
Re: OGame

Příspěvek od Dugi »

OGame jsem dřív hrál. Doplatil jsem ale na svůj přístup, který jsem prosazoval ve všech online hrách, do kterých jsem se kdy pustil. Na nikoho jsem nikdy neútočil, jen jsem budoval svoje malé impérium. A to se mi tady nevyplatilo. Ostatní hráči ve mně ale viděli jen zdroj surovin, pro které ke mně často létali. Mezi jejich útoky jsem ani nebyl schopen postavit nové obranné jednotky. Navíc po každém jejich útoku jsem se dostal do energetického deficitu, protože mi pokaždé zlikvidovali všechny satelity vyrábějící elektřinu. Snažil jsem se s nimi domluvit, že pokud potřebují suroviny, rád se s nimi domluvím a pošlu jim je - sice přijdu o suroviny, ale aspoň mi zůstane obrana a zdroje energie. Bohužel soupeři na to nepřistoupili. Hru mi tím velmi znechutili - proč se snažit a budovat všechno od píky, když jim stačí jednou přiletět a jsem zase na začátku. Takže jsem ji nakonec přestal hrát.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „PC hry“