Uhádněte, co je na obrázku
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Aha, díky. Francouzsky mě fakt nenapadlo hledat...
Nicméně, tady je hádanka. Co to je, eventuálně - kde to je?

Nicméně, tady je hádanka. Co to je, eventuálně - kde to je?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
To je hodně divný kousek
Vzhledem k relativní neporušenosti, celkovému vzhledu a kvůli té ose trčící z podstavy (je-li to podstava), myslím, že to ve vesmíru nebylo. Možná to ani pro vesmír určeno nebylo. Je tam ta osa proto, aby se to točilo?

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- vai777
Yep.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
OK, je to nějaký hodně divný poutač, který má stát u cesty na stožáru, točit se a lákat na bůhví co? 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- vai777
Poutač to není, neláká to na nic, na stožáru to stát nemá a co se týče točení - tohle už se hodně dávno dotočilo... 

Neil Armstrong
Neil Armstrong
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 792
- Kontaktovat uživatele:
Přijde mi to jak upomínka na místo přistání nějaké rakety po balistickém letu. Co třeba let nějaké z prvních opic? Miss Baker na Jupiteru?
Nejsou to trosky vesmírné míchačky na maltu? 

- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
To bude ono, Geale
, i když ne na maltu.
Je to Winganonská kosmická loď Barryho a Heather Thomasových z 25.září 2011, přemalováním z památníku 11.září na staré míchačce na beton zřejmě původem z budování mostu přes jezero Oologah v roce 1959.
Motory bohužel vzaly za své už někdy před dvěma lety.
https://www.facebook.com/pages/Winganon ... 0767949630
Je to tedy konkrétně zde na příjezdové cestě k mostu do Winganonu : 36.582789, -95.651645

Je to Winganonská kosmická loď Barryho a Heather Thomasových z 25.září 2011, přemalováním z památníku 11.září na staré míchačce na beton zřejmě původem z budování mostu přes jezero Oologah v roce 1959.
Motory bohužel vzaly za své už někdy před dvěma lety.
https://www.facebook.com/pages/Winganon ... 0767949630
Je to tedy konkrétně zde na příjezdové cestě k mostu do Winganonu : 36.582789, -95.651645
- vai777
Přesně tak! Dovolil jsem si trochu zatrollit.geal píše:Nejsou to trosky vesmírné míchačky na maltu?

Míchačka s betonem v padesátých letech havarovala u města Winganon v Oklahomě. Buben byl příliš těžký, takže byl ponechán na místě a místní ho barvami trochu "upravili", aby vypadal jako opuštěný kus kosmické techniky.
Omlouvám se všem ještě jednou za trolling (když jsem na tu fotku narazil, nešlo prostě odolat) a geal dává!
Neil Armstrong
Neil Armstrong
A sakra, já jen žertoval.
I když pak jsem si uvědomil, že jistá americká stavební mechanizace skutečně vypadá takhle.
Jinak ono člověka asi praští do hlavy už to "logo" NASA, které rozhodně nevypadá "oficiálně".
No ale jelikož jsem s tímhle vůbec nepočítal, tak mě nebijte za snad asi triviální otázku, k čemu sloužilo zařízení na obrázku:

(Je bohužel dost dobře možné, že tohle tady už bylo, ale procházet kvůli tomu sto dvacet stránek teda nebudu.
)

Jinak ono člověka asi praští do hlavy už to "logo" NASA, které rozhodně nevypadá "oficiálně".

No ale jelikož jsem s tímhle vůbec nepočítal, tak mě nebijte za snad asi triviální otázku, k čemu sloužilo zařízení na obrázku:

(Je bohužel dost dobře možné, že tohle tady už bylo, ale procházet kvůli tomu sto dvacet stránek teda nebudu.