Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Harpi »

na Kerbinu blízko základny jsem objevil toto. Nevíte co stím
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Takové a jiné anomálie jsou nejen na různých místech Kerbinu, ale i na jiných tělesech. Nevím, co s tím do budoucna vývojáři zamýšlí. Zatím to není k ničemu - jen se to dá hledat :-D
Můžeš se podívat na polohy dalších na http://www.kerbalmaps.com/ (zaškrteš si v seznamu Anomalies)
Akorát jsem zjistil, že jsou někderé "nad zemí" a jiné zase "pod zemí" kvůli změně terénu od verze 0.21.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

ludan píše:Akorát jsem zjistil, že jsou někderé "nad zemí" a jiné zase "pod zemí" kvůli změně terénu od verze 0.21.
Od 0.23 už je zase vše v pořádku. Kromě těch objektů, které jsou nad povrchem nebo pod ním úmyslně.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Ajo :-D Zaletěl jsem si jen tak na skok k pyramidám a koukám - už jsou vidět. To je paráda! Asi zase začnu objevovat.
Pajas747
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Pajas747 »

Jsou za anomálie nějaké vědecké body?
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Pajas747 píše:Jsou za anomálie nějaké vědecké body?
Na Kerbinu jsou body jen za ostrovní letiště jihovýchodně od KSC. Na ostatních tělesech jsem to nezkoušel.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Chci se pochlubit. Povedla se mi krásná mise k Minmusu.
Na jeho orbitu jsem celkem snadno dopravil loď se tříčlennou posádkou a výsadkovým modulem s měřícími přístroji pro jednoho kerbonauta. Na jeden výsadek byl modul schopný prozkoumat až 5 různých biomů (krátké skoky v nízké gravitaci jsou na palivo velmi nenáročné). Provedl jsem dva sestupy a prozkoumal tak celý Minmus. Jedinou nevýhodou bylo, že jsem nechtěl modul zatěžovat velkým počtem jednorázově použitelných vědeckých přístrojů, takže měl jen 4 válce na mystery go a pak klasické tři měřáčky - teploměr, gravmetr a seismometr. S nasbíranými daty z povrchu, EVA reporty a Crew reporty jsem se pak vrátil zdárně zpět na Kerbin a na kontě vědeckých bodů přibylo kolem 4,5 tisíce bodů. Ale vím, že to jde i líp...
Jo a když jsem u Minmusu - při blbnutí se mi povedlo s kerbonautem jen s pomocí jeho RCS dosáhnout orbity v ~10 km. Jen ta navigace k lodi je potřeba vychytat... :-D
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

ludan: mohl jsi na orbitu Minmusu dotáhnout i laboratoř a experimenty v ní vyčistit.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Wopat: Asi stále nechápu smysl laboratoře. Žiju v domění, že se vyplatí jen v případě, že v laboratoři zpracuji data a tím získají větší hodnotu při odesílání přes antény a že na hodnotu dat, která si vezu "domů" v kabině, to vliv nemá...
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

ludan píše:Wopat: Asi stále nechápu smysl laboratoře. Žiju v domění, že se vyplatí jen v případě, že v laboratoři zpracuji data a tím získají větší hodnotu při odesílání přes antény a že na hodnotu dat, která si vezu "domů" v kabině, to vliv nemá...
To máš pravdu, ale laboratoř ještě umí vyčistit Mystery Goo a SC-9001 Science Jr. Ty jsou normálně jen na jedno použití a i po vyjmutí výsledků experimentu Kerbíkem už se nedají použít, protože jsou kontaminované. Když ale loď obsahující tyto experimenty připojíš k laboratoři, ta je může vyčistit a ty je tak můžeš použít znovu. Nemusíš tak tahat zásobu těchto objemných přístrojů. U Minmusu je použití laboratoře ideální.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“