Návody aneb jak na to
Re: Návody aneb jak na to
Nevím, jestli s tím má někdo zkušenosti, ale zeptám se: Už poněkolikáté se mi stalo, že jsem hledal anomálie (ať už na Kerbinu, nebo na Munu) a některé byly vidět normálně, ale některé byly skryté pod zemí. U dvou pomohlo zlepšení kvality grafiky, ale teď už myslím, že mám skoro všechno na max a pořád se mi to u některých objektů (anomálií) stává. Víte co s tím?
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
ludan: Oni jsou některé ty potvory schválně pod povrchem. Hlavně takové ty typu "monument Squad". Jsou dokonce i ve vzduchu. Takové ty atraktivnější jsou ale normálně na povrchu.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- ZelvaCZ
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Některé jsou pod zemí úmyslně (nebo možná ne úmyslně, ale prostě jsou s jakýmkoliv nastavením) - třeba jeskyně na Tylo nebo kamera roveru na Duně.
díky, obelisky a jeskyně - to bych ještě pochopil, ale komplex pyramid v poušti na Kerbinu jsem viděl na fotkách a videích ostaních lidí v pohodě, ale když jsem u toho přistál, byl prostě pod zemí... zatímco třeba UFO u seveního pólu nebo ta stará verze KSC byly normálně... asi budu muset pořádně prošmejdit nastavení 

Zdravím,
chtěl bych se zaptal v jaké vzdálenosti od Munu se může pohybovat družice aby její dráha byla bezpečná. Mám na mysli nejkratší vzdálenost od povrchu. Po několika neůspěšných pokusech se mi podařilo k Munu přiblížit a nerad bych, aby moje družice spadla na povrch. Díky za rady a tipy.
chtěl bych se zaptal v jaké vzdálenosti od Munu se může pohybovat družice aby její dráha byla bezpečná. Mám na mysli nejkratší vzdálenost od povrchu. Po několika neůspěšných pokusech se mi podařilo k Munu přiblížit a nerad bych, aby moje družice spadla na povrch. Díky za rady a tipy.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Už mi to nejspíš došlo. Nastavením to určitě nebude. Ve verzi 0.21 dostali Kerbin a Mun (a nevím jestli ještě nějaké další těleso) nový povrch. Ten asi nerespektuje původní umístění anomálií a autoři je zřejmě zapomněli přizpůsobit. Stejně tak, pokud jsi měl například nějaký stroj na Munu ve starší verzi a updatoval jsi, na 99% se ti rozletěl na kousky, protože jeho poloha byla zapsána jakoby pod povrchem. Na jeho místě vyrostl nějaký horský hřeben, kráter nebo jiná terénní nerovnost.ludan píše:díky, obelisky a jeskyně - to bych ještě pochopil, ale komplex pyramid v poušti na Kerbinu jsem viděl na fotkách a videích ostaních lidí v pohodě, ale když jsem u toho přistál, byl prostě pod zemí... zatímco třeba UFO u seveního pólu nebo ta stará verze KSC byly normálně... asi budu muset pořádně prošmejdit nastavení
10 km je úplně v pohodě, možná i 6. Ten nový povrch ale moc neznám, takže bych za to ruku do ohně nedal. Z té výšky můžeš kdyžtak pomalu ubírat a uvidíš. Hlavně záleží na pozici orbity. Pokud není přímo nad rovníkem, tak budeš při každém obletu obíhat nad jiným místem a může ti do toho vpadnout nějaká vyšší hora, takže pozor. Já jsem jednou při ukončování práce jedné sondy zkoušel, jak nízko by to šlo a byl to super adrenalin. Na některých místech jsem se přiblížil k povrchu až na 30 m a přitom jsem byl pořád na orbitě a frčel nad povrchem hrůznou rychlostískvarlja píše:Zdravím,

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Wopate, díky, jen potvrzuješ moji domněnku... Snad při příštím update to srovnají 

Zdravím, jak jsem tady chvíli pročítal příspěvky, tak koukám že je tu spousty závisláků na KSP jako já 
mám takový menší problém. Jsem totální antitalent na dokování. Povedlo se mi to 2x a to za tmi jinak nikdy
vše ostatní mi jde. Proto jsem si stáhl MechJeb který jsem našel, ale vůbec nevím jak ho používat. Z videa které tu někdo posílal jako že je to velmi easy.. tak začíná v místě kam jsem se ještě nedostal.
Nebyl by tu někdo ochotný kdo by mi jen poradil co a jak v prvních krocích? Ostatní zvládnu, případně kdyby měl někdo jiný lepší plugin/mod ve kterém je přiblížení k objektu a dokování (hlavně to přiblížení
) dík

mám takový menší problém. Jsem totální antitalent na dokování. Povedlo se mi to 2x a to za tmi jinak nikdy

Nebyl by tu někdo ochotný kdo by mi jen poradil co a jak v prvních krocích? Ostatní zvládnu, případně kdyby měl někdo jiný lepší plugin/mod ve kterém je přiblížení k objektu a dokování (hlavně to přiblížení

S pluginy ti sice neporadím, ale vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit. 

dík
vyřešil jsem všechny problémy až na jeden .. nevím kde nastavím přiblížení na orbitě je tam tolik funkcí na stejnou trajektorii ale tohle ne :/