Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od ludan »

Nevím, jestli s tím má někdo zkušenosti, ale zeptám se: Už poněkolikáté se mi stalo, že jsem hledal anomálie (ať už na Kerbinu, nebo na Munu) a některé byly vidět normálně, ale některé byly skryté pod zemí. U dvou pomohlo zlepšení kvality grafiky, ale teď už myslím, že mám skoro všechno na max a pořád se mi to u některých objektů (anomálií) stává. Víte co s tím?
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

ludan: Oni jsou některé ty potvory schválně pod povrchem. Hlavně takové ty typu "monument Squad". Jsou dokonce i ve vzduchu. Takové ty atraktivnější jsou ale normálně na povrchu.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
ZelvaCZ
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZelvaCZ »

Některé jsou pod zemí úmyslně (nebo možná ne úmyslně, ale prostě jsou s jakýmkoliv nastavením) - třeba jeskyně na Tylo nebo kamera roveru na Duně.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

díky, obelisky a jeskyně - to bych ještě pochopil, ale komplex pyramid v poušti na Kerbinu jsem viděl na fotkách a videích ostaních lidí v pohodě, ale když jsem u toho přistál, byl prostě pod zemí... zatímco třeba UFO u seveního pólu nebo ta stará verze KSC byly normálně... asi budu muset pořádně prošmejdit nastavení :-(
skvarlja
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od skvarlja »

Zdravím,
chtěl bych se zaptal v jaké vzdálenosti od Munu se může pohybovat družice aby její dráha byla bezpečná. Mám na mysli nejkratší vzdálenost od povrchu. Po několika neůspěšných pokusech se mi podařilo k Munu přiblížit a nerad bych, aby moje družice spadla na povrch. Díky za rady a tipy.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

ludan píše:díky, obelisky a jeskyně - to bych ještě pochopil, ale komplex pyramid v poušti na Kerbinu jsem viděl na fotkách a videích ostaních lidí v pohodě, ale když jsem u toho přistál, byl prostě pod zemí... zatímco třeba UFO u seveního pólu nebo ta stará verze KSC byly normálně... asi budu muset pořádně prošmejdit nastavení :-(
Už mi to nejspíš došlo. Nastavením to určitě nebude. Ve verzi 0.21 dostali Kerbin a Mun (a nevím jestli ještě nějaké další těleso) nový povrch. Ten asi nerespektuje původní umístění anomálií a autoři je zřejmě zapomněli přizpůsobit. Stejně tak, pokud jsi měl například nějaký stroj na Munu ve starší verzi a updatoval jsi, na 99% se ti rozletěl na kousky, protože jeho poloha byla zapsána jakoby pod povrchem. Na jeho místě vyrostl nějaký horský hřeben, kráter nebo jiná terénní nerovnost.
skvarlja píše:Zdravím,
chtěl bych se zaptal v jaké vzdálenosti od Munu se může pohybovat družice aby její dráha byla bezpečná. Mám na mysli nejkratší vzdálenost od povrchu. Po několika neůspěšných pokusech se mi podařilo k Munu přiblížit a nerad bych, aby moje družice spadla na povrch. Díky za rady a tipy.
10 km je úplně v pohodě, možná i 6. Ten nový povrch ale moc neznám, takže bych za to ruku do ohně nedal. Z té výšky můžeš kdyžtak pomalu ubírat a uvidíš. Hlavně záleží na pozici orbity. Pokud není přímo nad rovníkem, tak budeš při každém obletu obíhat nad jiným místem a může ti do toho vpadnout nějaká vyšší hora, takže pozor. Já jsem jednou při ukončování práce jedné sondy zkoušel, jak nízko by to šlo a byl to super adrenalin. Na některých místech jsem se přiblížil k povrchu až na 30 m a přitom jsem byl pořád na orbitě a frčel nad povrchem hrůznou rychlostí :lol: No ale tak dlouho se chodí se džbánem...
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Wopate, díky, jen potvrzuješ moji domněnku... Snad při příštím update to srovnají ;)
Hip
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Hip »

Zdravím, jak jsem tady chvíli pročítal příspěvky, tak koukám že je tu spousty závisláků na KSP jako já :D

mám takový menší problém. Jsem totální antitalent na dokování. Povedlo se mi to 2x a to za tmi jinak nikdy :D vše ostatní mi jde. Proto jsem si stáhl MechJeb který jsem našel, ale vůbec nevím jak ho používat. Z videa které tu někdo posílal jako že je to velmi easy.. tak začíná v místě kam jsem se ještě nedostal.

Nebyl by tu někdo ochotný kdo by mi jen poradil co a jak v prvních krocích? Ostatní zvládnu, případně kdyby měl někdo jiný lepší plugin/mod ve kterém je přiblížení k objektu a dokování (hlavně to přiblížení :) ) dík
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

S pluginy ti sice neporadím, ale vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Hip
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Hip »

dík :) vyřešil jsem všechny problémy až na jeden .. nevím kde nastavím přiblížení na orbitě je tam tolik funkcí na stejnou trajektorii ale tohle ne :/

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“