Rady, tipy, návrhy
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 786
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady, tipy, návrhy
Souhlasím, že by to možná chtělo vlastní sekci. Je škoda, že tady máme vlákno na takřka každý start Falconu 9, ale vlákno o spoustě českých družic tu není. Přitom jich stále přibývá a česká stopy jsou i jinde 

lift off we have a lift off
Možno by som pridal, že ak by sa reorganizovali vlákna, či by nebolo možné založiť nejaké 'smetište dejin', kam by sa presunuli vlákna mŕtvych spoločností, kvôli lepšej prehľadnosti.
- Adhara
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 30
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem, sorry, že tak oneskorene.Squierik píše: 22.1.2025 12:20 Daj vyhľadávaný výraz do úvodzoviek a vyhľadá ti presné slovné spojenie "Mars Polar Lander"
A chcem sa ešte opýtať, či existuje aj spôsob, ako vyhľadať články, ktoré obsahujú skupinu výrazov, ale zároveň nejde presnú frázu. Príklad? Chcem si nájsť články o výskume Saturnovho mesiaca Titan. Keď si ale dám Titan, vyhľadá mi to aj rakety Titan. Keď si dám Saturn, vyhľadá mi to rakety Saturn. Ale keby sa dalo vyhľadať články, v ktorých sa nachádza slovo Saturn a zároveň aj slovo Titan, je málo pravdepodobné, že by boli zase o raketách a skôr by ma doviedli k článkom o mesiaci.
To neviem, či funguje priamo na kosmonautix ale možeš použiť google (tento life hack možeš využívať aj inde), zadaj do google:Adhara píše: 19.3.2025 16:40Ďakujem, sorry, že tak oneskorene.Squierik píše: 22.1.2025 12:20 Daj vyhľadávaný výraz do úvodzoviek a vyhľadá ti presné slovné spojenie "Mars Polar Lander"
A chcem sa ešte opýtať, či existuje aj spôsob, ako vyhľadať články, ktoré obsahujú skupinu výrazov, ale zároveň nejde presnú frázu. Príklad? Chcem si nájsť články o výskume Saturnovho mesiaca Titan. Keď si ale dám Titan, vyhľadá mi to aj rakety Titan. Keď si dám Saturn, vyhľadá mi to rakety Saturn. Ale keby sa dalo vyhľadať články, v ktorých sa nachádza slovo Saturn a zároveň aj slovo Titan, je málo pravdepodobné, že by boli zase o raketách a skôr by ma doviedli k článkom o mesiaci.
Kód: Vybrat vše
saturn titan site:kosmonautix.cz
Kód: Vybrat vše
saturn titan -cassini site:kosmonautix.cz