Rady, tipy, návrhy

Sem můžete přidávat svoje tipy na vylepšení našeho fóra
Odpovědět
Saturn1234
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 786
Kontaktovat uživatele:
Re: Rady, tipy, návrhy

Příspěvek od Saturn1234 »

Souhlasím, že by to možná chtělo vlastní sekci. Je škoda, že tady máme vlákno na takřka každý start Falconu 9, ale vlákno o spoustě českých družic tu není. Přitom jich stále přibývá a česká stopy jsou i jinde :palec nahoru:
lift off we have a lift off
Matusor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 71

Příspěvek od Matusor »

Možno by som pridal, že ak by sa reorganizovali vlákna, či by nebolo možné založiť nejaké 'smetište dejin', kam by sa presunuli vlákna mŕtvych spoločností, kvôli lepšej prehľadnosti.
Adhara
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adhara »

Squierik píše: 22.1.2025 12:20 Daj vyhľadávaný výraz do úvodzoviek a vyhľadá ti presné slovné spojenie "Mars Polar Lander"
Ďakujem, sorry, že tak oneskorene.

A chcem sa ešte opýtať, či existuje aj spôsob, ako vyhľadať články, ktoré obsahujú skupinu výrazov, ale zároveň nejde presnú frázu. Príklad? Chcem si nájsť články o výskume Saturnovho mesiaca Titan. Keď si ale dám Titan, vyhľadá mi to aj rakety Titan. Keď si dám Saturn, vyhľadá mi to rakety Saturn. Ale keby sa dalo vyhľadať články, v ktorých sa nachádza slovo Saturn a zároveň aj slovo Titan, je málo pravdepodobné, že by boli zase o raketách a skôr by ma doviedli k článkom o mesiaci.
Squierik
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 400

Příspěvek od Squierik »

Adhara píše: 19.3.2025 16:40
Squierik píše: 22.1.2025 12:20 Daj vyhľadávaný výraz do úvodzoviek a vyhľadá ti presné slovné spojenie "Mars Polar Lander"
Ďakujem, sorry, že tak oneskorene.

A chcem sa ešte opýtať, či existuje aj spôsob, ako vyhľadať články, ktoré obsahujú skupinu výrazov, ale zároveň nejde presnú frázu. Príklad? Chcem si nájsť články o výskume Saturnovho mesiaca Titan. Keď si ale dám Titan, vyhľadá mi to aj rakety Titan. Keď si dám Saturn, vyhľadá mi to rakety Saturn. Ale keby sa dalo vyhľadať články, v ktorých sa nachádza slovo Saturn a zároveň aj slovo Titan, je málo pravdepodobné, že by boli zase o raketách a skôr by ma doviedli k článkom o mesiaci.
To neviem, či funguje priamo na kosmonautix ale možeš použiť google (tento life hack možeš využívať aj inde), zadaj do google:

Kód: Vybrat vše

saturn titan site:kosmonautix.cz
a prípadne možeš aj nejakým parametrom znížiť počet článkov, napríklad ak zároveň nechceš aby tam boli články o cassini, zadáš do google:

Kód: Vybrat vše

saturn titan -cassini site:kosmonautix.cz 
Prípadne ak nechceš aby tam boli rakety, tak -raketa atď. Vyskúšaj :)

Odpovědět

Zpět na „Připomínky a návrhy“