Čtrnácté oficiální setkání - rok 2025

Všechny informace o setkávání členů našeho fóra
Pospíšil
Velezkušený znalec kosmonautiky
Velezkušený znalec kosmonautiky
Reputace: 11887
Re: Čtrnácté oficiální setkání - rok 2025

Příspěvek od Pospíšil »

To může být zajímavá změna ... pokud se budu účastnit, hlasuju pro jižní Moravu.
---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Andy
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 957
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy »

Já nemůžu slíbit, že mi to vytížení dovolí, ale kdybych čas měl, je mi jedno kam.

A můžu někoho určitě případně svést (ČB/Praha).
-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
VitezslavSkorpik
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 147

Příspěvek od VitezslavSkorpik »

Zrovna jsem si potvrdil s tátou, pracovníkem NP Podyjí, že má ten víkend volno a že by nám mohl (a chtěl) udělat exkurzi do národního parku.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.

Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 155

Příspěvek od matej »

Ak pôjdem tak , by som hlasoval za Znojmo. Ale ak to bude aj ako obvykle alebo v Znojme, moje rozhodnutie zúčastniť sa to neovplyvní.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
TomasPribyl
VIP uživatel
VIP uživatel
Reputace: 15

Příspěvek od TomasPribyl »

Hlasuji pro Slup.

(Ale zároveň hlásím střet zájmů, takže nebude-li hlas započítán, nemám problém.)

S dovolením doplním úvodní Dugiho informace:
- Ubytování je trochu spartánštější (hlavně vojenské palandy, pár postelí s matrací) ve třech pokojích.
- Bezvadný dvorek (až uvidíte, pochopíte), kde se dá klábosit/grilovat do aleluja.
- Společenská místnost pro případ nepřízně počasí. Můžeme tam i pustit nějaký ideově správný film (dataprojektor bych zařídil), nebo nabízím (bude-li zájem) exkluzivní přednášku o Starbase a startu Starshipu na vlastní oči.
- Je tam i kuchyňka. Malá, ale je. A taky lednička apod.
- Pár desítek kroků od objektu je moravský fast-food. Pivo (Radegast) za pár korun, smažák v bulce za stovku (loni), hranolky a podobné pochutiny. Leč nejlepší je vytáhnout gril a vyřešit stravování svépomocí.
- Je to uprostřed vesnice - a zároveň okolo nikdo není. Sever - pole. Východ - mlejn. Jih - obecní úřad a kostel. Západ - dvůr kryje chaloupka, ve které budeme ubytovaní, obytné domy pak až po sto metrech.

Ano, nemá to tak strategickou polohu jako Jihlava. Nevnucuju, nabízím.
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 767
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Akci v kalendáři mám, uvidíme aktuální rozpoložení v červnu. Určitě bych hlasoval pro Slup. Změna je život a tahle by byla jedině pozitivní a když ji nezavrhuje Dugi, není co řešit :-)

Kdysi byla setkání doplňována i pohledem na noční oblohu. Myslím, že Slup a okolí je jedno z těch lepších v ČR co se tmavosti oblohy týče. Měsíc po úplňku dá právě tak akorát dost tmy, než vyjde, abychom se stihli chvilku pokochat.

Setkání by měla být o pokecu, dobrém jídlu a zajímavých věcech okolo. Možnost se sejít na dvorku a nebo ve společné místnosti bych jednoznačně uvítal.

Co se týče dostupnosti, bylo by v dnešní době smutné, kdybychom nezvládli domluvit spolujízdu tak, aby to bylo zvládnutelné. Ostatně není moc lidí, co to mají dál než já.

Vzhledem k tomu, že má účast je 50:50 nemusí být můj hlas brán vážně, spíše jsem chtěl přinést svůj pohled a nápady a hlavně poděkovat za zajímavou lokalitu.
VitezslavSkorpik
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 147

Příspěvek od VitezslavSkorpik »

MaG píše: 30.1.2025 22:38 Kdysi byla setkání doplňována i pohledem na noční oblohu. Myslím, že Slup a okolí je jedno z těch lepších v ČR co se tmavosti oblohy týče. Měsíc po úplňku dá právě tak akorát dost tmy, než vyjde, abychom se stihli chvilku pokochat.
A vzhledem k tomu, že ze Znojma je Radek Dřevěný, astronom a člen výboru České astronomické společnosti, mohlo by se s ním domluvit, aby nám udělal pozorování.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.

Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 389

Příspěvek od vai777 »

Letos mi to bohužel nevyjde (z Londýna je to vzhledem k mé práci trochu složitější), nicméně pokud mohu doporučit, Slup je naprosto skvělé místo. Krom luxusních prostor (viz Tomášův příspěvek) je hned vedle velmi zajímavý vodní mlýn, jehož prohlídka sama o sobě stojí za to, je tam spousta míst, kde by se dal rozložit teleskop a promítání filmu ve společenské místnosti - to zní naprosto skvěle...
Tak snad mi to vyjde příští rok... :(
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong

Odpovědět

Zpět na „Setkání“