Čtrnácté oficiální setkání - rok 2025
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11887
Re: Čtrnácté oficiální setkání - rok 2025
To může být zajímavá změna ... pokud se budu účastnit, hlasuju pro jižní Moravu.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Andy
- Vesmírný badatel
- Reputace: 957
- Kontaktovat uživatele:
Já nemůžu slíbit, že mi to vytížení dovolí, ale kdybych čas měl, je mi jedno kam.
A můžu někoho určitě případně svést (ČB/Praha).
A můžu někoho určitě případně svést (ČB/Praha).
-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 147
Zrovna jsem si potvrdil s tátou, pracovníkem NP Podyjí, že má ten víkend volno a že by nám mohl (a chtěl) udělat exkurzi do národního parku.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Ak pôjdem tak , by som hlasoval za Znojmo. Ale ak to bude aj ako obvykle alebo v Znojme, moje rozhodnutie zúčastniť sa to neovplyvní.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
- TomasPribyl
- VIP uživatel
- Reputace: 15
Hlasuji pro Slup.
(Ale zároveň hlásím střet zájmů, takže nebude-li hlas započítán, nemám problém.)
S dovolením doplním úvodní Dugiho informace:
- Ubytování je trochu spartánštější (hlavně vojenské palandy, pár postelí s matrací) ve třech pokojích.
- Bezvadný dvorek (až uvidíte, pochopíte), kde se dá klábosit/grilovat do aleluja.
- Společenská místnost pro případ nepřízně počasí. Můžeme tam i pustit nějaký ideově správný film (dataprojektor bych zařídil), nebo nabízím (bude-li zájem) exkluzivní přednášku o Starbase a startu Starshipu na vlastní oči.
- Je tam i kuchyňka. Malá, ale je. A taky lednička apod.
- Pár desítek kroků od objektu je moravský fast-food. Pivo (Radegast) za pár korun, smažák v bulce za stovku (loni), hranolky a podobné pochutiny. Leč nejlepší je vytáhnout gril a vyřešit stravování svépomocí.
- Je to uprostřed vesnice - a zároveň okolo nikdo není. Sever - pole. Východ - mlejn. Jih - obecní úřad a kostel. Západ - dvůr kryje chaloupka, ve které budeme ubytovaní, obytné domy pak až po sto metrech.
Ano, nemá to tak strategickou polohu jako Jihlava. Nevnucuju, nabízím.
(Ale zároveň hlásím střet zájmů, takže nebude-li hlas započítán, nemám problém.)
S dovolením doplním úvodní Dugiho informace:
- Ubytování je trochu spartánštější (hlavně vojenské palandy, pár postelí s matrací) ve třech pokojích.
- Bezvadný dvorek (až uvidíte, pochopíte), kde se dá klábosit/grilovat do aleluja.
- Společenská místnost pro případ nepřízně počasí. Můžeme tam i pustit nějaký ideově správný film (dataprojektor bych zařídil), nebo nabízím (bude-li zájem) exkluzivní přednášku o Starbase a startu Starshipu na vlastní oči.
- Je tam i kuchyňka. Malá, ale je. A taky lednička apod.
- Pár desítek kroků od objektu je moravský fast-food. Pivo (Radegast) za pár korun, smažák v bulce za stovku (loni), hranolky a podobné pochutiny. Leč nejlepší je vytáhnout gril a vyřešit stravování svépomocí.
- Je to uprostřed vesnice - a zároveň okolo nikdo není. Sever - pole. Východ - mlejn. Jih - obecní úřad a kostel. Západ - dvůr kryje chaloupka, ve které budeme ubytovaní, obytné domy pak až po sto metrech.
Ano, nemá to tak strategickou polohu jako Jihlava. Nevnucuju, nabízím.
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 767
- Kontaktovat uživatele:
Akci v kalendáři mám, uvidíme aktuální rozpoložení v červnu. Určitě bych hlasoval pro Slup. Změna je život a tahle by byla jedině pozitivní a když ji nezavrhuje Dugi, není co řešit 
Kdysi byla setkání doplňována i pohledem na noční oblohu. Myslím, že Slup a okolí je jedno z těch lepších v ČR co se tmavosti oblohy týče. Měsíc po úplňku dá právě tak akorát dost tmy, než vyjde, abychom se stihli chvilku pokochat.
Setkání by měla být o pokecu, dobrém jídlu a zajímavých věcech okolo. Možnost se sejít na dvorku a nebo ve společné místnosti bych jednoznačně uvítal.
Co se týče dostupnosti, bylo by v dnešní době smutné, kdybychom nezvládli domluvit spolujízdu tak, aby to bylo zvládnutelné. Ostatně není moc lidí, co to mají dál než já.
Vzhledem k tomu, že má účast je 50:50 nemusí být můj hlas brán vážně, spíše jsem chtěl přinést svůj pohled a nápady a hlavně poděkovat za zajímavou lokalitu.

Kdysi byla setkání doplňována i pohledem na noční oblohu. Myslím, že Slup a okolí je jedno z těch lepších v ČR co se tmavosti oblohy týče. Měsíc po úplňku dá právě tak akorát dost tmy, než vyjde, abychom se stihli chvilku pokochat.
Setkání by měla být o pokecu, dobrém jídlu a zajímavých věcech okolo. Možnost se sejít na dvorku a nebo ve společné místnosti bych jednoznačně uvítal.
Co se týče dostupnosti, bylo by v dnešní době smutné, kdybychom nezvládli domluvit spolujízdu tak, aby to bylo zvládnutelné. Ostatně není moc lidí, co to mají dál než já.
Vzhledem k tomu, že má účast je 50:50 nemusí být můj hlas brán vážně, spíše jsem chtěl přinést svůj pohled a nápady a hlavně poděkovat za zajímavou lokalitu.
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 147
A vzhledem k tomu, že ze Znojma je Radek Dřevěný, astronom a člen výboru České astronomické společnosti, mohlo by se s ním domluvit, aby nám udělal pozorování.MaG píše: 30.1.2025 22:38 Kdysi byla setkání doplňována i pohledem na noční oblohu. Myslím, že Slup a okolí je jedno z těch lepších v ČR co se tmavosti oblohy týče. Měsíc po úplňku dá právě tak akorát dost tmy, než vyjde, abychom se stihli chvilku pokochat.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 389
Letos mi to bohužel nevyjde (z Londýna je to vzhledem k mé práci trochu složitější), nicméně pokud mohu doporučit, Slup je naprosto skvělé místo. Krom luxusních prostor (viz Tomášův příspěvek) je hned vedle velmi zajímavý vodní mlýn, jehož prohlídka sama o sobě stojí za to, je tam spousta míst, kde by se dal rozložit teleskop a promítání filmu ve společenské místnosti - to zní naprosto skvěle...
Tak snad mi to vyjde příští rok...
Tak snad mi to vyjde příští rok...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong