Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář

Sem patří diskuse o vývoji raket rodiny Falcon a o lodi Dragon.
Odpovědět
todtv
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 322
Re: Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář

Příspěvek od todtv »

Pro mě je zajímavé sledovat jak dlouho se DT bude snášet s EM.
Tjov
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 3567

Příspěvek od Tjov »

Samo píše: 23.1.2025 16:51 Nič v zlom ale myslím že si neuvedmuješ že nie mierumilovný podporovatelia a židia či Izraelci (Izrael si nebude poštvávať žiadnu administratívu USA ale to bokom) majú obhajovať Elona, ale v prom rade on sám mal.
Já nejsem jeho advokát ani jeho soudce, pouze jsem fakticky rozporoval tu hysterii ohledně gesta, včetně vyjádření od Netanjahua. A ani on jej pokud chápu jeho příspěvek neomlouval, pouze vyjádřil názor, že označovat EM za vyznavače AH je hloupost.
vlad88
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 10

Příspěvek od vlad88 »

Kdo viděl celé video, tak ví, že Elon si před zdvižením pravice dal ruku na srdce. A potom si dal znovu ruku na srdce a řekl: “My heart goes out to you”. Tedy poslal srdíčko.

Samozřejmě se toho hned chytla média. A teď koukám, jakou hysterii to způsobilo i tady v diskusi. Mám pro vás vzkaz: Nesuďte lidi, ale jejich myšlenky. Nikdo tu nediskutuje o Elonových myšlenkách.

Sám s tím mám osobní zkušenost. Na jiném fóru mám také přezdívku vlad88. Něco jsem tam napsal a pak jsem nevěřícně zíral, když mě tam další diskutující začali obviňovat, že jsem určitě nacista, když mám v přezdívce číslo 88. Ne. Narodil jsem se v roce 1988 a dostal jsem jméno Vladimír.

Jestli si někdo myslí, že 88 je nacistický pozdrav, tak je to jeho problém a ne můj. Nezačal jsem se obhajovat, že 88 znamená něco jiného a rozhodně jsem si nezměnil přezdívku. Proto se nedivím, že ani Elon se nezačal hned omlouvat a sypat si popel na hlavu. Média by to stejně překroutila jako přiznání viny.

Píšu tu jen málo, protože je tu zakázáno diskutovat o politice. Já zbožňuju Elona čím dál tím víc. A to proto, že se nebojí řešit problémy západní civilizace.
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3143

Příspěvek od petrsida »

Tjov píše: 24.1.2025 11:51
Samo píše: 23.1.2025 16:51 Nič v zlom ale myslím že si neuvedmuješ že nie mierumilovný podporovatelia a židia či Izraelci (Izrael si nebude poštvávať žiadnu administratívu USA ale to bokom) majú obhajovať Elona, ale v prom rade on sám mal.
Já nejsem jeho advokát ani jeho soudce, pouze jsem fakticky rozporoval tu hysterii ohledně gesta, včetně vyjádření od Netanjahua. A ani on jej pokud chápu jeho příspěvek neomlouval, pouze vyjádřil názor, že označovat EM za vyznavače AH je hloupost.
Bibi opírající se o krajně pravicove strany není úplně etalon nezaujatosti....
Lynx
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 217

Příspěvek od Lynx »

vlad88 píše: 26.1.2025 19:24 Samozřejmě se toho hned chytla média. A teď koukám, jakou hysterii to způsobilo i tady v diskusi. Mám pro vás vzkaz: Nesuďte lidi, ale jejich myšlenky. Nikdo tu nediskutuje o Elonových myšlenkách.
Asi jste to nepostřehl, ale EM se tu propírá celkově, nejen kvůli kontroverznímu gestu. A pokud jde o jeho myšlenky mimo kosmonautiku (kde je výjimečný), tak ty rozhodně nejsou zbožňování hodné a nijak se nevymykají tomu, co se na nás valí z různých divných webů.
vlad88
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od vlad88 »

Chápu, že politické a mediální změny prosazované Muskem a prováděné Trumpem jsou pro vás moc rychlé. Je to holt revoluce, nikoli evoluce. Ale v zásadě se ty změny neliší od toho, co Musk udělal s kosmonautikou. Když Musk vidí neefektivitu, nesmyslnost nebo čiré zlo, tak se snaží zajistit nápravu.

Jediný rozdíl je v tom, že tentokrát nutí ke změnám i Evropu. Ale jen prostřednictvím svobody slova a evropských voličů. Evropané můžou ve volbách změny odmítnout a Evropa se může stát liberálním, zeleným a patřičně chudým skanzenem.
Samo
Reputace: 1388

Příspěvek od Samo »

Gesto ktoré nápdne pripomína hajlovanie a ktorému sa veľmi potešila kopa neonacistov po celom svete fakt nieje “My heart goes out to you” tak niečo také nevyzerá, to je fantázia nikomu som podobne srdičko neposlal a nikdy som nikoho to tak nevidel robiť. To čo predviedol Musk je v najlepšom prípade neuvedomovanie si dôslednov vlastných činov. Podprahová legitimizácia gesta jednoho z najkrvavejších režimov a strojcu najbrutálnejšej vojny v ĺudských dejinách, to fakt nieje to čo svet potrebuje.

Radšej budem žiť v jaskyni ako by som mal umrieť v zákope či vyhladzovacom tábore magora ktorý si Muskovo gesto vyložil ako hajlovanie a povedal si že keď može tak vplyvný človek ako Musk tak môže aj on (obrazne povedané, tak jednoduché to nieje). Koncentrácia moci je nebezepčný fenomén, líder sa odtrháva od reality, to nieje žiadna novinka, preto sa v demokratickom zriadení zavideli limty a ja som osobne za to aby boli ešte prísnejšie ako dve volebné obdobia na funkciu. Musk má vplyv vrcholového politika, no nieje volený a nemôže o svoju "funkciu" príjsť zánikom mandátu. Buď bude znášať ostrú kritiku, alebo nech sa stiahne z verejného života a ostane pri tom čo mu šlo dobre.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
vlad88
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od vlad88 »

Když budete neustále kdekoho obviňovat z nacismu, tak vám nikdo neuvěří, až se skutečně objeví nový Hitler.

Uvědomte si, že když házíte Muska do stejného pytle s Hitlerem, tak tím vlastně Hitlera v očích veřejnosti rehabilitujete. Protože, jak jistě víte, každá akce způsobuje stejně silnou reakci opačného směru.

Nacisté byli především fanatici. Nebyli první ani poslední fanatici. Tak se všichni snažme, nebýt jako oni.
argus123
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 351

Příspěvek od argus123 »

Samo píše: 27.1.2025 1:06 Gesto ktoré nápdne pripomína hajlovanie a ktorému sa veľmi potešila kopa neonacistov po celom svete fakt nieje “My heart goes out to you” tak niečo také nevyzerá, to je fantázia nikomu som podobne srdičko neposlal a nikdy som nikoho to tak nevidel robiť. To čo predviedol Musk je v najlepšom prípade neuvedomovanie si dôslednov vlastných činov. Podprahová legitimizácia gesta jednoho z najkrvavejších režimov a strojcu najbrutálnejšej vojny v ĺudských dejinách, to fakt nieje to čo svet potrebuje.

Radšej budem žiť v jaskyni ako by som mal umrieť v zákope či vyhladzovacom tábore magora ktorý si Muskovo gesto vyložil ako hajlovanie a povedal si že keď može tak vplyvný človek ako Musk tak môže aj on (obrazne povedané, tak jednoduché to nieje). Koncentrácia moci je nebezepčný fenomén, líder sa odtrháva od reality, to nieje žiadna novinka, preto sa v demokratickom zriadení zavideli limty a ja som osobne za to aby boli ešte prísnejšie ako dve volebné obdobia na funkciu. Musk má vplyv vrcholového politika, no nieje volený a nemôže o svoju "funkciu" príjsť zánikom mandátu. Buď bude znášať ostrú kritiku, alebo nech sa stiahne z verejného života a ostane pri tom čo mu šlo dobre.
Počkať takže za dôkaz hajlovanie považuješ to, že sa niektorí magori z toho zaradovali :D Takže môžme kludne zobrať za bernu mincu aj to že Putin verí že je 2+2 = 4, a veriš tomu aj ty, takže si prorusky podporovatel, a šíriš kremeslku propagandu ? :D
Ja vážne nechapem kde sa toto v nás slovákoch berie, si prikrášlovať niečo, čo neexistuje. To maju slováci nejakú geneticku poruchu že vidia bludy ?
"Podprahova legitimizácia..." kááámo, daj si lexaurin, vypni internet, daj si studenú sprchu, prečítaj si leporelo, a už nikdy nezapínaj počítač. Ludia ako vy v tom vidia zlo, pretože ingorujete kontext, ignorujete jeho realne myšlienky, ingorujete všetko, a nahradzate to svojou realitou ktorú ste si vycucali z prdele.
"...ktorý si Muskovo gesto vyložil ako hajlovanie a povedal si že keď može tak vplyvný človek ako Musk tak môže aj on ..." čistá fabulácia, krásna ukážka fabulacie a argumentáčneho faulu. Musk niekto stále obviňuje že širi strach, ale to šírenie strachu vidím od teba. A je ukážkove. Jediny ktorý si to vyložili ako hajlovanie su nacisti, a ludia ako vy. Takže by som sa uvedomil a pripomenul teoriu podkovy :lol:
Mňa fascinuje ako ludia závislí na štátnej moci, ktorí si nevedia predstaviť to, že by vizionár a libertarián (Musk je libertarián) by mal konečne vplyv na štát a veci by sa mohli uberať tým správnym smerom. Že by svet konečne potreboval tento smer samozrejme ignorujeme. Ale budeme sa zaklínať pokrokárstvom, kedy vlastne iba opakujeme to čo sa robilo pred x rokmi.

Na záver je velmi usmevné že niekto obviňuje Muska za nacistu ktorý chce slobody, nízke dane, nízke regulacie. A z nacizmu ho obviňuju ludia, ktorí chcu presný opak, a ešte viac, neváhaju prenasledovať svojich politickych oponentov a tak isto ich označovať za nacistov, lebo si dovolili nahlas povedať a definovať aké problemy sužujú europu :D Velke LOL na vás. Tu maju náglovsky pohlad na svet uplne iný ludia a najvtipnejšie na tom je to že si to ani neuvedomuju, lebo su to "páni demokrati." :lol:
argus123
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 351

Příspěvek od argus123 »

Pospíšil píše: 21.1.2025 22:47 Jedno potáhnutí z jointa, provokativní kecy a spousta dalšího byla pro mně snesitelná, nebo stravitelná, pomoc Trumpovi ve volbách už méně, ale nikdy bych si nemyslel, že u něj někdy uvidím tohle a ještě se to bude relativizovat. EM je dost chytrý na to, aby věděl, co tohle gesto i po 80 letech pro mnoho lidí v Evropě i ve světě znamená. Chápu, že různí lidé mohou mít své politické preference, emoční a citové limity nastaveny jinak. Pro mně je tohle ale konečná.
Musk nieje nacista a ten pozdrav z videa bol jasný, nemal nič spoločne s nacizmom, Elon Musk sa stale rovnake libertarianske postoje, vždy bol proti štátnej tyranií a dokazal to aj ked prebral X. Mal som o tebe mienku že maš inteligenciu, a nedaš sa ovplyvniť emociami, že chápeš čo je kontext. To dnešnym dňom končí pane Pospíšile. Na záver další dôkaz že Musk je stoprourčite nágl ! :D

Obrázek
Naposledy upravil(a) argus123 dne 27.1.2025 8:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „SpaceX“