Astronomická pozorování
Re: Astronomická pozorování
Za mne je to moc pekna fotka z mesta, kde lide malo kdy vzhlednou k obloze.
Je to vlastni zkusenost z Bavori, kdy se bavim se sefixem a on netusi, co ze to nebeske divadlo prave ted predstavuje!
Je to vlastni zkusenost z Bavori, kdy se bavim se sefixem a on netusi, co ze to nebeske divadlo prave ted predstavuje!
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
Edemski píše: 24.12.2024 8:25
Na fotce to samo není jako to vidět naživo, ale chtěl jsem to zaznamenat. Kdybys klikl pravým a otevřel v novém okně, budeš to mít větší. A snad každý ví, že je v těhle fázích Venuše (vpravo) jasnější, než Jupiter (vlevo)
Samozřejmě jsem si fotku rozklikl. Jen nevěřím, že každý ví, kde že je zrovna dnes Venuše a kde Jupiter a že je Venuše vždy , bez ohledu na fázi, o dost jasnější než Jupiter. Na astronomickém fóru bych tu poznámku určitě nepsal.Tady, bez toho, že bych někoho chtěl podceňovat, bych si už tak jistý nebyl.
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 767
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to taky moc líbí, jak jsou teď zhruba stejně vysoko, jasnější Venuše a trochu slabší Jupiter skoro naproti sobě - moc hezký pohled naživo a stojí za zaznamenání, navíc tady docela netradičním způsobem, takže super.
- slappy
- Moderátor
- Reputace: 2662
- Kontaktovat uživatele:
Dopad meteoritu
Jelikož v tomto vlákně máme několikrát zprávy o asteroidech pozorovaných těsně před zásahem Země a následném sběru souvisejících meteoritů, hodí se sem tato zajímavost:
Asi první existující video okamžiku dopadu meteoritu na zem včetně zvuku..
Charlottetown meteorite
Asi první existující video okamžiku dopadu meteoritu na zem včetně zvuku..
Charlottetown meteorite
- slappy
- Moderátor
- Reputace: 2662
- Kontaktovat uživatele: