Môžu sa internacionáli pripojiť k Čínskej vesmírnej agentúre?

Všechny aktuální informace o čínském kosmonautickém programu
Odpovědět
kennethmyers
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0
Môžu sa internacionáli pripojiť k Čínskej vesmírnej agentúre?

Příspěvek od kennethmyers »

Som dievča z Pakistanu a chcem sa stať astronautom a výskumným astrofyzikom. V mojej krajine neexistuje žiadna fungujúca vesmírna agentúra. Hľadal som online o CNSA, ale na rozdiel od NASA tam neboli žiadne podrobné informácie.

Aké sú požiadavky na to, aby ste sa stali astronautom CNSA?

Musel by som sa vzdať svojho občianstva a získať čínske občianstvo?
Vaclavik
VIP uživatel
VIP uživatel
Reputace: 4308
Kontaktovat uživatele:
Re: Môžu sa internacionáli pripojiť k Čínskej vesmírnej agentúre?

Příspěvek od Vaclavik »

kennethmyers píše: 12.8.2024 10:50 Musel by som sa vzdať svojho občianstva a získať čínske občianstvo?
Ano. A to by byl ten první a nejsnazší krok.
Alchymista
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 375

Příspěvek od Alchymista »

IMHO stať sa ako nečíňanka "čínskou kozmonautkou na čínskej rakete" je prakticky nulová šanca. Nehovorím nemožné, zázraky sa občas dejú, ale je to veľmi, veľmi nepravdepodobné. Už len presadenie sa v početnej konkurencii čínskych záujemcov s rovnakými snami a túžbami...

To už je pravdepodobnejšie stať sa "pakistanskou kozmonautkou na čínskej rakete".
:naštvaný: Fráza "studená vojna" začína dostávať nový obsah...
terci
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od terci »

kennethmyers píše: 12.8.2024 10:50 Som dievča z Pakistanu a chcem sa stať astronautom a výskumným astrofyzikom. V mojej krajine neexistuje žiadna fungujúca vesmírna agentúra. Hľadal som online o CNSA, ale na rozdiel od NASA tam neboli žiadne podrobné informácie.

Aké sú požiadavky na to, aby ste sa stali astronautom CNSA?
gates of olympus slot
Musel by som sa vzdať svojho občianstva a získať čínske občianstvo?
Ahoj! To je úžasný sen! Co se týče CNSA, mám jen základní informace, ale podle všeho je stát se astronautem v Číně hodně náročné. Pravděpodobně by ses opravdu musela stát čínskou občankou, protože většina vesmírných programů má přísné požadavky ohledně národnosti. NASA má trochu jiné podmínky, kde mohou zahraniční vědci spolupracovat na projektech, ale CNSA je zatím více uzavřená. Možná by stálo za to zkusit jiný způsob, třeba se zaměřit na akademickou dráhu a spolupracovat s mezinárodními vesmírnými agenturami.
Snoopy
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 278

Příspěvek od Snoopy »

Podle všeho... Pravděpodobně...
Tazatelka zde hledá konkrétní informace, ne spekulace a domněnky. Pokud nemáš konkrétní informace z věrohodného zdroje a příslušné odkazy, nemá smysl ji mást. Obzvlášť pokud je opravdu z Pákistánu a čeština není její mateřský jazyk.
Squierik
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 353

Příspěvek od Squierik »

To ako vážne veríš tomu, že na české fórum bude písať baba z pákistánu ako sa može stať kozmonautkou v Číně? Kenneth Myers, také úplne typické ŽENSKÉ meno v Pákistáne :roll:
Alchymista
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 375

Příspěvek od Alchymista »

:o Samozrejme nie, ale otázka bota bola prekvapivo zaujímavá. :? :lol:

IMHO aby sa cudzinec stal kozmonautom štátnej kozmickej agentúry cudzieho štátu je veľmi málo pravdepodobné. Keď pre nič iné, tak pre obrovskú konkurenciu "domácich záujemcov", ktorých musí záujemca prekonať doslova o triedu.
Teda - pokiaľ s nestane niečou figurkou v politickom boji pod vlajkou rozmanitosti, príležitosti pre každého, alebo z iných politických dôvodov.

Podobne málo pravdepodobné, hoci nie nemožné, je stať sa "štátnym" kozmonautom na kozmickej lodi cudzej štátnej kozmickej agentúry. Schopnosti a odhodlanie rozhodne nestačia, výber ani zďaleka nezáleží na osobe kozmonauta, ale mnohých podivných "politických" tlakoch a záujmoch v pozadí. Doslova tam rozhoduje šťastie kandidáta, kto si ho vyberie ako svoju figurku v zákulisnej politickej hre.

Trochu pravdepodobnejšie je stať sa "privátnym kozmonautom" a cestu si zaplatiť u "súkromnej firmy" z vlastného vrecka. Na to je ale zjavne potrebný nielen dostatočný finančný obnos, ale aj politický vplyv či politickú podporu a teda aj náležité konexie. A zrejme aj vhodnú štátnu príslušnosť...

jj - politika v každom kúsku...

A samozrejme - treba mať ŠŤASTIE. Byť v správny čas na správnom mieste. Zvlášť u občanov štátov, ktoré nemajú vlastné kozmické rakety a lode...
Domnievam sa, že keby sa "naši kozmonauti", či už Remek, alebo Bella, narodili o päť rokov skôr, alebo o päť rokov neskôr, tak Zem zhora nikdy na vlastné oči neuvidia...
:naštvaný: Fráza "studená vojna" začína dostávať nový obsah...

Odpovědět

Zpět na „Čínská CNSA“