BFR: DearMoon

Souhrn misí, které odstartovaly pomocí technologií firmy SpaceX
Odpovědět
todtv
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 322
Re: BFR: DearMoon

Příspěvek od todtv »

matej píše: 3.6.2024 7:01
todtv píše: 3.6.2024 0:41 Stejně ty umělecké proklamace jak budou hudebníci, zpěváci, tanečníci a módní návrháři pět ódy na mrtvý měsíc s odstíny šedé a občas do oranžova u mě vyvolávali potřebu ťukání si prstem na čelo. Je to jako dělat ódy na málobarevnou pušť na které nejde dýchat (a že mnoho takových uměleckých výtvorů jistě je...). :roll:
Nesúhlasím s tebou.
Leonardo da Vinci, Jules Verne ..., boli umelci či technici ? v tom čase keď tvorili, tiež si "bežný" ťukali prstom a história ukázala.
Samozrejme nechcem ich porovnávať so zrušenou posádkou, ale čo by týmto dvom skrslo v hlave, ak by sa dostali na obežnú dráhu.
Možno by ich ten zážitok úplne odrovnal, možno by ich inšpiroval k niečomu, čo sa nám ani nezdá ?!?!
Ale to je přece něco jiného. Stejně jako příspěvek níže, který díky konstratu Měsíc a Země klade vlastně fokusuje ódy na Zemi, nikoliv Měsíc. Řeč byl o pění ód na samotný Měsíc ve smyslu jak je úžasný, nádherný, plnobarevný, prostě k zulíbání a láká k životu apod. Jsem tehdy ty proklamace četl, tak jsem si u toho tuto dojmologii představoval. Ano reklamně, propagačně, krátce dojmologicky s drobet naivitou OK. Ale čistě pragmaticky ne.

Odpovědět

Zpět na „Mise“