Pochlubte se!
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Pochlubte se!
Přináším čerstvou zprávu z Duny. Padáky opravdu nefungovalyludan píše:Jen se chci zeptat - ve starších verzích hry byl problém s padákem, když se odstřihl, už nešel znovu použít (jestli se dobře pamatuji), to už neplatí?

- Jeb u tajemné tváře

- večerní start zpět na oběžnou dráhu
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Pro priste je dobre si na padaky udelat zkratkovou klavesu, ta funguje i po jejich opetovnem zabaleni /alespon ve starsich verzich, 0.24 jsem nezkousel/.
- Wopat
- Kosmonaut
Jo, díky. Taky mě to napadlo. Zapomněl jsem to zmínit. Teď už to bohužel nevychytám. Ještě párkrát se vydám na povrch v poněkud divočejším stylu
Kdybych brzdil jen motory, tak mi nevyjde palivo.

- SuperRAPIT
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Právě chystám video, ve kterém budu muset doletět Gily a zpět, schválně, jestli zjistíte, jaké pravidla bude mít tato mise.
Ano, vidíte správně, raketa nemá žádné oddělovátka, zato má hodně padáku, které jsou navíc ve spodní části rakety. Tak co myslíte?

Ano, vidíte správně, raketa nemá žádné oddělovátka, zato má hodně padáku, které jsou navíc ve spodní části rakety. Tak co myslíte?

"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
- Wopat
- Kosmonaut
Myslím, že bez šanceSuperRAPIT píše:Tak co myslíte?

- SuperRAPIT
- Vesmírný průzkumník
Chtěl jsem udělat to samí, jako v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=MfeOnNCM1No Prostě přistát s tím, s čím jsem odletěl. Celá tato mise, kterou jsem před chvíli natáčel probíhala bez větších problému. Ovšem když už jsem se přibližoval k 1 stupni, tak jsem zjistil, že ty atomové motory mě znemožnili zadokovat, takže jsem naštvaný, protože v této chvíli se mohlo pokazit pouze to, že padáky roztrhají raketu. Možná se k tomu vrátím, ale musím mít k tomu chuť, takže to bude za dlouho.
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
Wopate, díky za info a za nové zprávy! Hodně zdaru při dalších kaskadérských kouscích!
Mager42 - dobrý nápad, jen na to člověk nesmí zapomenout
Mager42 - dobrý nápad, jen na to člověk nesmí zapomenout

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Wopat
- Kosmonaut
Hlásím úspěšné ukončení expedice k Duně o jejíž první části jsem psal zde.
Na povrchu Duny jsem provedl celkem 5 úspěšných přistání, mezi kterými jsem se vracel na orbitální stanici Gagarin dotankovat a vyměnit posádku. Výsadků mohlo být 6, ale jeden byl ve stratosféře abortován kvůli neposlušné hře odmítající reagovat na kliknutí pravým tlačítkem myši na padáky. Na sestupové trajektorii jsem tak musel zažehnout motory a dostat se zpátky na oběžnou dráhu bez přistání.

Jelikož šlo vše jako po másle, výsadková loď Ares sloužila spolehlivě a paliva bylo dostatek, rozhodl jsem se o prodloužení primární mise a celou stanici jsem přesunul na nízkou oběžnou dráhu měsíce Ike. Odtud bylo provedeno jedno přistání na povrch.

Poté byla stanice překonfigurována zpět na meziplanetární loď. Zbytek paliva z velké nádrže byl přečerpán do hlavních nádrží lodi, velká nádrž byla odpojena a odeslána na suborbitální dráhu. Stejně dopadla i vyhlídková kopule. Laboratoř i s výsadkovou lodí byly odpojeny a společně ponechány na oběžné dráze Ike pro možné budoucí využití. Gagarin tak měl plnou nádrž a byl mnohem lehčí než na začátku mise díky absenci laboratoře. Šestičlenná posádka se vydala na cestu zpět.
Po příletu ke Kerbinu loď zaparkovala na téměř kruhové oběžné dráze a mě čekalo velmi milé překvapení. Transportní lodě Nautilus, kterými posádka na Gagarina přiletěla, a které se také použijí na cestu zpět na Kerbin, byly koncipovány tak, aby měly dostatek paliva na nouzový odlet od Duny. Všechno to palivo, které jsem cestou tahal a nepoužil jej tak teď bylo k dispozici. Obě lodě jej přečerpali do hlavní nádrže Gagarina a ta je teď tak plná!!!
Na návrat domů jim ještě zbyl paliva dostatek, takže se celá posádka po dvou letech vrátila na Kerbin a mi na nízké oběžné dráze krouží ověřená a spolehlivá loď, která se vrátila plně natankovaná a je připravená na další misi.

Určitě tedy Gagarina využiju v budoucnu. Chtěl bych tentokrát letět na planetu Dres. Ta už je ale docela daleko a tak je velmi pravděpodobné, že současný habitat bude z Gagarina odpojen a nahrazen něčím vhodnějším pro dlouhé lety
Na povrchu Duny jsem provedl celkem 5 úspěšných přistání, mezi kterými jsem se vracel na orbitální stanici Gagarin dotankovat a vyměnit posádku. Výsadků mohlo být 6, ale jeden byl ve stratosféře abortován kvůli neposlušné hře odmítající reagovat na kliknutí pravým tlačítkem myši na padáky. Na sestupové trajektorii jsem tak musel zažehnout motory a dostat se zpátky na oběžnou dráhu bez přistání.

Jelikož šlo vše jako po másle, výsadková loď Ares sloužila spolehlivě a paliva bylo dostatek, rozhodl jsem se o prodloužení primární mise a celou stanici jsem přesunul na nízkou oběžnou dráhu měsíce Ike. Odtud bylo provedeno jedno přistání na povrch.

Poté byla stanice překonfigurována zpět na meziplanetární loď. Zbytek paliva z velké nádrže byl přečerpán do hlavních nádrží lodi, velká nádrž byla odpojena a odeslána na suborbitální dráhu. Stejně dopadla i vyhlídková kopule. Laboratoř i s výsadkovou lodí byly odpojeny a společně ponechány na oběžné dráze Ike pro možné budoucí využití. Gagarin tak měl plnou nádrž a byl mnohem lehčí než na začátku mise díky absenci laboratoře. Šestičlenná posádka se vydala na cestu zpět.
Po příletu ke Kerbinu loď zaparkovala na téměř kruhové oběžné dráze a mě čekalo velmi milé překvapení. Transportní lodě Nautilus, kterými posádka na Gagarina přiletěla, a které se také použijí na cestu zpět na Kerbin, byly koncipovány tak, aby měly dostatek paliva na nouzový odlet od Duny. Všechno to palivo, které jsem cestou tahal a nepoužil jej tak teď bylo k dispozici. Obě lodě jej přečerpali do hlavní nádrže Gagarina a ta je teď tak plná!!!

Určitě tedy Gagarina využiju v budoucnu. Chtěl bych tentokrát letět na planetu Dres. Ta už je ale docela daleko a tak je velmi pravděpodobné, že současný habitat bude z Gagarina odpojen a nahrazen něčím vhodnějším pro dlouhé lety

-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0

Atlas-LV3C Centaur-D Surveyor 3

vím, ten motor není moc kentaurovský

přímá dráha rovnou z KSC

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mody : KAS, Infernal robotics, Eng. redux, RT2, KW R.
Lehce inspirováno Wopatem. Takže je asi jasné, jak to bude pokračovat...