Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Je to motor na tuhá paliva. Konkrétně bych hádal nějaký AKM (Apogee kick motor)- raketový motor, který přesune satelit z GTO na GEO.
- Pospíšil
- Kosmonaut veterán
- Reputace: 1806
Že by Waxwing ?
Zkoušel jsem na to jít oklikou a podle družic v pozadí nejdřív identifikovat muzeum, kde's to Machi fotil.
Měly by to být Telstar 1 a Alouette 1, což mě navedlo do Science Museum v Londýně, ale jistý si nejsem ...
Zkoušel jsem na to jít oklikou a podle družic v pozadí nejdřív identifikovat muzeum, kde's to Machi fotil.
Měly by to být Telstar 1 a Alouette 1, což mě navedlo do Science Museum v Londýně, ale jistý si nejsem ...

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
- Kosmonaut veterán
Ha! Tak myslím, že ho mám
:
Solid Fuel Motor Apogee Motor, 1974
SEP-France, SNIA-Italy, MAN-Germany
http://www.deutsches-museum.de/en/colle ... otor-1974/

Solid Fuel Motor Apogee Motor, 1974
SEP-France, SNIA-Italy, MAN-Germany
http://www.deutsches-museum.de/en/colle ... otor-1974/
---
SmekámPospíšil píše:Zkoušel jsem na to jít oklikou a podle družic v pozadí nejdřív identifikovat muzeum, kde's to Machi fotil. Měly by to být Telstar 1 a Alouette 1, což mě navedlo do Science Museum v Londýně, ale jistý si nejsem ...

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Za prvé, v Londýně to není, ale je to dobrý postup.
Za druhé je to ten motor, chtěl jsem sice ještě označení, ale nebudu napínat. Je to motor Mage 1 a kromě vynášení satelitů na geostacionární dráhu se ještě prý proslavil při misi Giotta k Halleyově kometě.
Edit: Teď se dívám, že odkaz v druhém příspěvku vede k jinému museu.
Za druhé je to ten motor, chtěl jsem sice ještě označení, ale nebudu napínat. Je to motor Mage 1 a kromě vynášení satelitů na geostacionární dráhu se ještě prý proslavil při misi Giotta k Halleyově kometě.
Edit: Teď se dívám, že odkaz v druhém příspěvku vede k jinému museu.

- Pospíšil
- Kosmonaut veterán
Pánové, jsem teď poměrně vytížený, takže dávám další hádanku volně k dispozici.
---
Fascinuje mě, jak dokážete uhodnout fakt náročné věci. Proto se opět chopím příležitosti a zkusím nahodit něco těžšího. Otázka tradičně zní: Co je to a kde to najdeme?

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
To vypadá na video controller - zařízení na zpracování obrazu, které se na sondách nachází mezi kamerovou jednotkou a vysílací jednotkou. Tohle by mělo být zařízení NASA, ale které sondy, to se neopovažuju říct. Tipnu něco novějšího třeba MRO.