65. díl - Řeka na Titanu
65. díl - Řeka na Titanu
Dnes svou pozornost obrátíme k druhé největší planetě Sluneční soustavy. Čeká nás totiž saturnův měsíc Titan. A u něj už mnoho let pracuje neúnavný dříč - sonda Cassini. Ta tentokrát vyfotila na jeho povrchu řeku. Vypadá stejně jako ty pozemské, ale liší se v tom, že v ní neteče voda, ale kapalné uhlovodíky.
Minulý díl našeho pořadu nasbíral do této chvíle celkem 128 236 zhlédnutí a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 192 návštěv.
Minulý díl našeho pořadu nasbíral do této chvíle celkem 128 236 zhlédnutí a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 192 návštěv.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Re: 65. díl - Řeka na Titanu
Výborný díl! Díky za něj. 

Nemáš za co děkovat, mně těší, že se líbí. 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Moc pěkně jsi všechny ty mise a informace o Titanu dal dohromady. Působí to jako pěkný kompaktní celek 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Díky moc.
Ono je to tím, že dělat díl jen o té řece by se nedalo. na to je moc málo informací, tak jsem to musel něčím "vycpat".
Ono je to tím, že dělat díl jen o té řece by se nedalo. na to je moc málo informací, tak jsem to musel něčím "vycpat".

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Čučel jsem na to jak na detektivku. parádní díl.Wopat píše:Moc pěkně jsi všechny ty mise a informace o Titanu dal dohromady. Působí to jako pěkný kompaktní celek

Tak to mám radost 

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Skvělý díl! Ani sekunda "hluchého" místa, byl jsem přilepený na monitor jako moucha na skle.
Pamatuju si, jak Huygens přistával na Titanu a já seděl v práci, kolem chodili kolegové a mně se chtělo s nimi zatřást a vyřvat ten fantastický úspěch.
Jako protipól působí ta zmínka o Apollu-17. Po 40 letech jsme se nedostali ani o krůček dál, je to obrovská ostuda především politických reprezentací...
Moc díky za tenhle díl!
Pamatuju si, jak Huygens přistával na Titanu a já seděl v práci, kolem chodili kolegové a mně se chtělo s nimi zatřást a vyřvat ten fantastický úspěch.
Jako protipól působí ta zmínka o Apollu-17. Po 40 letech jsme se nedostali ani o krůček dál, je to obrovská ostuda především politických reprezentací...
Moc díky za tenhle díl!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Děkuju, mám fakt radost, když si tady čtu, jak se lidem video líbí. Tenhle týden bylo opravdu z čeho vybírat. Z každého tématu by se dalo udělat nosné téma. Nakonec je asi dobře, že padla volba na Titan - Cassini jsme se zatím ještě nevěnovali a ona si to zaslouží. Jen má trochu škodu, že její objevy jsou sice super zajímavé, ale pro veřejnost velmi těžko "prodejné". Proto když se občas objeví něco jako řeka na Titanu, je potřeba to vyždímat jak citrusy z Karibiku
.
Ohledně Apolla máš stoprocentní pravdu. Asi se budu opakovat, ale kdyby měla NASA rozpočet jako americká armáda ... ne, nebudu to psát, všichni to víme, byla by to jen ztráta času.

Ohledně Apolla máš stoprocentní pravdu. Asi se budu opakovat, ale kdyby měla NASA rozpočet jako americká armáda ... ne, nebudu to psát, všichni to víme, byla by to jen ztráta času.