New Glenn : Mars EscaPADE A/B
New Glenn : Mars EscaPADE A/B
NASA vybrala Blue Origin a jejich nosič New Glenn pro misi ESCAPADE , vynesení nákladu je plánováno na konec roku 2024 .
Naposledy upravil(a) Tjov dne 6.8.2024 12:08, celkem upraveno 2 x.
Re: mise ESCAPADE (Mars)
Vie niečo NASA viac než je všeobecne známe?
New Glenn nie že ešte neletel, ale ani ho nikto nevidel, okrem makety, alebo je to impulz, nech sa rozhýbu
New Glenn nie že ešte neletel, ale ani ho nikto nevidel, okrem makety, alebo je to impulz, nech sa rozhýbu

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Není to zásadní mise a dle diskuze na NSF by cena za vynesení měla být velmi zajímavá - takže impulz i možnost ušetřit 

Tak to jsem zvědavý, jestli to v té době budou mít reálně čím vynést (a dopravit na zamýšlenou dráhu).
Re: New Glenn : Mars EscaPADE A/B
Datum startu je plánováno na 29.9.2024 z rampy SLC-36B
Sondy dorazí 11.8. na Floridu
Sondy dorazí 11.8. na Floridu
- jakubv
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2162
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi přijde jako hodně zajímavá a důležitá informace, nějaké první potvrzení, že by New Glen mohl letět a dokonce v tomto roce.
Nicméně, na rampě jsme viděli zatím jen rozměrový model, žádné zkušební tankování nic, tak na to jsem fakt zvědavej...
Nicméně, na rampě jsme viděli zatím jen rozměrový model, žádné zkušební tankování nic, tak na to jsem fakt zvědavej...
-----------------
xx jakubv
xx jakubv

Druhý stupeň určený pro tuto misi míří na LC-36, potvrzeno od šéfa BO - toto léto je plné překvapení
Sebedůvěra je také důležitý faktorjakubv píše: 6.8.2024 18:55 Nicméně, na rampě jsme viděli zatím jen rozměrový model, žádné zkušební tankování nic, tak na to jsem fakt zvědavej...

- jakubv
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2162
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten převoz není nijak daleko, ta BO fabrika je vedle příjezdu na parkoviště do KSC Visitors Centre, takže z parkoviště to můžeš v pohodě monitorovat 

-----------------
xx jakubv
xx jakubv
Bezos působil docela jistě s tím že musí stihnout “okno na Mars” , veškerý letový HW byl v době natáčení (zhruba konec května) již ve výrobě a nebo vyrobený - motory BE-4 ve final assembly stavu , BE-3U už měli hotové.