Starlink 4-12
Starlink 4-12
Video zo štartu 53 komunikačných družíc konštelácie Starlink (4-12) dňa 19.3.2022 o 4:43 hod. UTC pomocou rakety Falcon 9
:

Re: Starlink 4-12
Doplním že se jednalo o první dvanáctý let a přistání prvního stupně 

Dovolim si poznamku/otazku o planovane zivotnosti prvnich stupnu...
Nebylo planovano 10 startu a slus???
Za mne mi to pripada, ze SpX jede na doraz a snazi se najit garantovany limit pro prvni stupne!
Nebylo planovano 10 startu a slus???
Za mne mi to pripada, ze SpX jede na doraz a snazi se najit garantovany limit pro prvni stupne!
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
Musk tweetoval, že 100 letů je teoretické maximum block 5 - ale že na toto číslo se nedostanou (Starship), takže pokud si to pamatuji správně tak 25 je hypotetický cíl než bude flotila F9tek nahrazena SH+SS. A po 10 letech plánovali nějakou zásadnější inspekci/ výměnu komponent- ovšem zatím točí stupně, tak rychle že je otázka zda-li nezlepšili díky datům z letů diagnostiku a nějaký velký servis/inspekce zatím není nutná
Přesně tak. Mělo to být deset startů - zevrubná kontrola - 10 startů - zevrubná kontrola a tak dál až ke 100 použitím. Osobně si myslím, že po 10. letu opravdu dělají nějakou větší kontrolu, protože ty časové rozestupy mezi 10. a 11. startem bývají větší než mezi jinými starty.
Tak samozřejmě, že je rozostup väčší, keď robia tú kontrolu. Ale ako si prišiel na to, že je to väčšia kontrola a nie zevrubná to nechápem
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
A jaký si představuješ rozdíl mezi větší a zevrubnou?Squierik píše: 20.3.2022 12:09 Tak samozřejmě, že je rozostup väčší, keď robia tú kontrolu. Ale ako si prišiel na to, že je to väčšia kontrola a nie zevrubná to nechápem
Ja neviem ako dlho trvá veľká, či zevrubná kontrola. Len som poukázal na logický rozpor v Dušanovom tvrdení.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Já v tom logicky rozpor nevidím, jsou to různá označení téhož a tak to patrně Dušan myslel
Ale jo, asi som to pochopil blbo, jak to myslel.