Galileo
Re: Galileo
Komu by nestačil dnešní start Sojuzu z Bajonuru se Sojuzem TMA-16M, ten si může pustit i start Sojuzu z Kourou - s družicemi Galileo. Zážeh je naplánován na 22:46 SEČ. Živý přenos zde.
Start byl úspěšný.
Jen taková zajímavost. Jeden ze satelitů má název David a je přiřazen k České republice. I další země ESA mají "své satelity."
Více na wiki:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_G ... satellites
Více na wiki:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_G ... satellites
Mam spoustu napadu do budoucna, ale jsou vetsinou mimo rozpocet kterekoli vesmirne agentury 

Jee je po mne pomenovaný navigačný satelit

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Samo-statná družicová poziční a navigační jednotka?
To musela být tvoje mamča ostrá střelkyně...
To musela být tvoje mamča ostrá střelkyně...

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 741
Dyť už jsi byl u JupiteruSamo píše:Jee je po mne pomenovaný navigačný satelit![]()
![]()

Samo píše:Jee je po mne pomenovaný navigačný satelit![]()
![]()

Mam spoustu napadu do budoucna, ale jsou vetsinou mimo rozpocet kterekoli vesmirne agentury 

Edemski píše:Dyť už jsi byl u JupiteruSamo píše:Jee je po mne pomenovaný navigačný satelit![]()
![]()
Kedy ako

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."