Vystoupení v médiích

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390
Re: Vystoupení v médiích

Příspěvek od vai777 »

Moment - rozhodně jsem nenapsal, že se to nezměnilo. Změnilo, a hodně, chce to jen vytrvat. A ani nevíš, jak mě štvou ty připitomělé komenty na diskuzích pod díly...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Však jo, doufám, že v tomhle trendu budu pokračovat. Rozhodně nekončím ve snaze o sebezlepšování. :-)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Takže nejen ráno, ale ještě v podvečer na Radiožurnálu. Ty jedeš. Myslím, že v tobě média nalezla osobu, kterou potřebovala. Ty totiž spojuješ oba světy, novinařinu, resp. práci v médiích a kosmonautiku. Super, jen houšť. :palec nahoru:

U toho problému s rozdílem mezi čtením textu a přirozenou mluvou by pomohla herecká průprava spíš než "moderátorská". Herci, zvlášť rozhlasoví nebo dabéři mají tentýž úkol, číst text, aby to vypadalo, že je to spatra. Možná by ti v tomhle mohl pomoci nějaký divadelní režisér. Normálně jsou tyto kurzy docela drahé, ale v Jihlavě přeci divadlo máte a možná by ses dostal k někomu, kdo by ti byl ochoten dobře poradit a pomoci s tréninkem. Sám se sice pozvolna zlepšuješ a tohle by ti pomohlo zefektivnit celý proces. Kdysi mi říkal Milan Broum z Olympicu, jak byl hloupý, že nešel na ke kvalitnímu učiteli hned, že si mohl ušetřit spoustu hodin cvičení chybných postupů.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Oni to tam dali ještě večer? To ani nevím. Ten rozhovor se živě vysílal kolem poledne. :)

Každopádně díky za pochvaly i za tip. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Ne asi nedali. Poslouchal jsem to ze záznamu, který si nalinkoval. To jenom mi utkvěl čas 17:20, který jsi uvedl. Ten ovšem znamenal čas, kdy tvůj rozhovor začíná na nahrávce. A teď když jsem se konečně dostal k tomu, abych sem napsal, tak jsem měl vsugerováno, že to bylo v podvečer. :oops: Omlouvám se, že jsem tě uvedl v omyl.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Nevadí. :)
Obrázek

Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Včerejší přistání evropského modulu Philae na kometě byla historická událost. Do svého zpravodajství jej proto zařadila také televize Prima (od času 20:40) a já byl pozván na rozhovor. Poprvé jsem si tedy mohl vyzkoušet natáčení pro jinou než veřjenoprávní televizi.
Dneska ráno následoval živý přenos do Studia 6 opět věnovaný modulu Philae. Snad jsem od minula aspoň trochu eliminoval to mlaskání. :-D
Obrázek

Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 744

Příspěvek od Edemski »

No super, congrat! Mlaskání sem si teda nevšiml ani jindy, ale za mě :palec nahoru: , že jsi "přestal překládat do znakové řeči" a ty ruce nechal v klidu ;-) Jinak ta moderátorka má strašný hlas, úplně mi to rve uši... Ale proti prima/H@VNA "slavice" :-D
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Ruce mi minimálně jednou vyjely nahoru, ale spíš jsem se snažil mít je v klidu. :-D

Hlas moderátorky mi přijde v pohodě. :)
Obrázek

vai777
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Hezkypěkně! Koukám, že začínáte být s Jolkou Krásnou poměrně pevný tým! :lol:
Výborně podáno, fakt moc dobrý výkon!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“