Vystoupení v médiích
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Re: Vystoupení v médiích
Moment - rozhodně jsem nenapsal, že se to nezměnilo. Změnilo, a hodně, chce to jen vytrvat. A ani nevíš, jak mě štvou ty připitomělé komenty na diskuzích pod díly...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Však jo, doufám, že v tomhle trendu budu pokračovat. Rozhodně nekončím ve snaze o sebezlepšování. 

Takže nejen ráno, ale ještě v podvečer na Radiožurnálu. Ty jedeš. Myslím, že v tobě média nalezla osobu, kterou potřebovala. Ty totiž spojuješ oba světy, novinařinu, resp. práci v médiích a kosmonautiku. Super, jen houšť.
U toho problému s rozdílem mezi čtením textu a přirozenou mluvou by pomohla herecká průprava spíš než "moderátorská". Herci, zvlášť rozhlasoví nebo dabéři mají tentýž úkol, číst text, aby to vypadalo, že je to spatra. Možná by ti v tomhle mohl pomoci nějaký divadelní režisér. Normálně jsou tyto kurzy docela drahé, ale v Jihlavě přeci divadlo máte a možná by ses dostal k někomu, kdo by ti byl ochoten dobře poradit a pomoci s tréninkem. Sám se sice pozvolna zlepšuješ a tohle by ti pomohlo zefektivnit celý proces. Kdysi mi říkal Milan Broum z Olympicu, jak byl hloupý, že nešel na ke kvalitnímu učiteli hned, že si mohl ušetřit spoustu hodin cvičení chybných postupů.

U toho problému s rozdílem mezi čtením textu a přirozenou mluvou by pomohla herecká průprava spíš než "moderátorská". Herci, zvlášť rozhlasoví nebo dabéři mají tentýž úkol, číst text, aby to vypadalo, že je to spatra. Možná by ti v tomhle mohl pomoci nějaký divadelní režisér. Normálně jsou tyto kurzy docela drahé, ale v Jihlavě přeci divadlo máte a možná by ses dostal k někomu, kdo by ti byl ochoten dobře poradit a pomoci s tréninkem. Sám se sice pozvolna zlepšuješ a tohle by ti pomohlo zefektivnit celý proces. Kdysi mi říkal Milan Broum z Olympicu, jak byl hloupý, že nešel na ke kvalitnímu učiteli hned, že si mohl ušetřit spoustu hodin cvičení chybných postupů.
Oni to tam dali ještě večer? To ani nevím. Ten rozhovor se živě vysílal kolem poledne.
Každopádně díky za pochvaly i za tip.

Každopádně díky za pochvaly i za tip.

Ne asi nedali. Poslouchal jsem to ze záznamu, který si nalinkoval. To jenom mi utkvěl čas 17:20, který jsi uvedl. Ten ovšem znamenal čas, kdy tvůj rozhovor začíná na nahrávce. A teď když jsem se konečně dostal k tomu, abych sem napsal, tak jsem měl vsugerováno, že to bylo v podvečer.
Omlouvám se, že jsem tě uvedl v omyl.

Nevadí. 

Včerejší přistání evropského modulu Philae na kometě byla historická událost. Do svého zpravodajství jej proto zařadila také televize Prima (od času 20:40) a já byl pozván na rozhovor. Poprvé jsem si tedy mohl vyzkoušet natáčení pro jinou než veřjenoprávní televizi.
Dneska ráno následoval živý přenos do Studia 6 opět věnovaný modulu Philae. Snad jsem od minula aspoň trochu eliminoval to mlaskání.
Dneska ráno následoval živý přenos do Studia 6 opět věnovaný modulu Philae. Snad jsem od minula aspoň trochu eliminoval to mlaskání.

- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 744
No super, congrat! Mlaskání sem si teda nevšiml ani jindy, ale za mě
, že jsi "přestal překládat do znakové řeči" a ty ruce nechal v klidu
Jinak ta moderátorka má strašný hlas, úplně mi to rve uši... Ale proti prima/H@VNA "slavice" 

Ruce mi minimálně jednou vyjely nahoru, ale spíš jsem se snažil mít je v klidu. 
Hlas moderátorky mi přijde v pohodě.

Hlas moderátorky mi přijde v pohodě.

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Hezkypěkně! Koukám, že začínáte být s Jolkou Krásnou poměrně pevný tým!
Výborně podáno, fakt moc dobrý výkon!

Výborně podáno, fakt moc dobrý výkon!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong