Boe OFT (Orbital Flight Test)
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Re: Starliner (CST-100)
tady jde fakt o pristup
- Boeingu selze padak pri testu - pohoda, zadnej problem
- Boeingu selze let na ISS - pohoda, zadnej problem
A navic, pokud jsem dobre pochopil tak Boeing pouziva zvesela modely pro vypocet zatizeni padaku i kdyz SpX dokazala ze ty modely jsou blbe a oni kvuli tomu predelavaji a recertifikuji padaky.
Za me je todle klasicka ukazka normalizace chyby na kterou uz NASA 2x dojela. Bych dost nerad videl jak se CST-100 zabodne nekam do zeme nebo nedejboze nezvladne nejakou operaci na obezne draze. Melo by to totiz zasadni vliv na cely Commercial Crew program a v dusledku klidne fatalni pro ISS
V soucasne politicke situaci se NASA do nakupu dalsich Sojuzu nepohrne. A pokud si politici vynuti zruseni komercnich lodi tak se USA zvesela muze stahnout z ISS s oduvodnenim ze tam nemaj jak litat.
A to vsechno v situaci kdy Boeing, ULA a dalsi meli plnou hubu kecu o tom jak je SpX spatna a zaroven dostali miliardu navic "aby byla jistota"
A navic, pokud jsem dobre pochopil tak Boeing pouziva zvesela modely pro vypocet zatizeni padaku i kdyz SpX dokazala ze ty modely jsou blbe a oni kvuli tomu predelavaji a recertifikuji padaky.
Za me je todle klasicka ukazka normalizace chyby na kterou uz NASA 2x dojela. Bych dost nerad videl jak se CST-100 zabodne nekam do zeme nebo nedejboze nezvladne nejakou operaci na obezne draze. Melo by to totiz zasadni vliv na cely Commercial Crew program a v dusledku klidne fatalni pro ISS
V soucasne politicke situaci se NASA do nakupu dalsich Sojuzu nepohrne. A pokud si politici vynuti zruseni komercnich lodi tak se USA zvesela muze stahnout z ISS s oduvodnenim ze tam nemaj jak litat.
A to vsechno v situaci kdy Boeing, ULA a dalsi meli plnou hubu kecu o tom jak je SpX spatna a zaroven dostali miliardu navic "aby byla jistota"
Video z úspešného štartu kozmickej lode Starliner (CST-100) pomocou rakety Atlas-5 (N22):
P.S.: Misia ako taká (OFT) úspešná nebola.
P.S.: Misia ako taká (OFT) úspešná nebola.

Asi poslední zveřejněné TLE pro Starliner (objekt 44900), 186 x 221, sklon 51,58 stupňů.petrsida píše:Dugi, netušíš, na jako orbitu se teda nakonec dostali?
Zdroj
Sorry Petře, že jsem si Tvé otázky nevšiml. Ano, na oběžnou dráhu se dostali. Ale teď už jdu s křížkem po funusu.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Díky, šlo mi o to, jak moc jsou jinde, oproti 411x421 je to fakt dost
Zážeh pro usazení na oběžné dráze přišel o 8 minut později než měl. Výškový rozdíl drah nebyl problém - Centaur usadil náklad velmi přesně. Problém byl v tom zpoždění zážehu, tím pádem ISS jednoduše řečeno utekla a ten fázový úhel by se dal srovnat buďto dlouhým čekáním a malou korekcí, nebo malým časem a velkou korekcí. Ale Starliner nemá čas ani tolik pohonných látek.
Presne o tohle mi v mem jizlivem prispevku slo!!!Amper píše:tady jde fakt o pristup
Boeing priliz velky na krach...
A ULA jenom kryci nazev pro financovani servisu vojenskych raket z verejnych prostredku!
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
ULA nefinancuje vojenské rakety. Má rakety Atlas V a Delta IV. Nespletl sis to s Northrop Grumman?
Pokud se pletu, predem se omlouvam, ale zapatram...
Ale teto informace se mi dostalo.
Nic to nemeni na dvojim metru!
Ale teto informace se mi dostalo.
Nic to nemeni na dvojim metru!
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski