Vystoupení v médiích
Re: Vystoupení v médiích
Gratulujem Dugi
už je z teba čistý odborník
Je super že môžeš propagovať kozmonautiku pred celou republikou.
Tým vystúpením v rádiu si snáď tromfol aj samého Miloša Zemana (prepáčte nemohol som si odpustiť
)
//Wopat: trefa do čierneho
chytám záchvat smiechu

Tým vystúpením v rádiu si snáď tromfol aj samého Miloša Zemana (prepáčte nemohol som si odpustiť

//Wopat: trefa do čierneho

Naposledy upravil(a) rexino dne 3.11.2014 17:34, celkem upraveno 1 x.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Tak tak. Gratulujem !vai777 píše:Perfektní!![]()
Jen tak mimochodem - zkus si prostudovat svůj záznam z ČT. Mám pocit, že jsi na sobě neuvěřitelně zapracoval, co se týče dikce. Tohle vystoupení bylo hodně profi!

"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Pravda! Mohl jsi jako příčinu havárie říct, že se něco zk**vilo.rexino píše:Tým vystúpením v rádiu si snáď tromfol aj samého Miloša Zemana (prepáčte nemohol som si odpustiť![]()
)

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Wopat: Ty mi evidentně usiluješ o život. Já během čtení tohohle vlákna jedl. Skoro jsem se udusil.
. Tohle mi už nedělej.
vai: Já ti nevím, mně právě tohle dnešní televizní vystoupení přišlo artikulačně nedobré - bylo brzo ráno, všechno ve stresu, protože to bylo narychlo. Ono to tak může vypadat, protože to byl můj první rozhovor, který nebyl točený přes mobil, ale přímo profi mikrofonem. V tom možná bude ten rozdíl. On mobil může dost zkreslovat.
Ale vím, že na sobě ještě musím zapracovat - na začátku každé odpovědi pořád děsně mlaskám
Jinak díky za pochvaly, kluci.

vai: Já ti nevím, mně právě tohle dnešní televizní vystoupení přišlo artikulačně nedobré - bylo brzo ráno, všechno ve stresu, protože to bylo narychlo. Ono to tak může vypadat, protože to byl můj první rozhovor, který nebyl točený přes mobil, ale přímo profi mikrofonem. V tom možná bude ten rozdíl. On mobil může dost zkreslovat.
Ale vím, že na sobě ještě musím zapracovat - na začátku každé odpovědi pořád děsně mlaskám

Jinak díky za pochvaly, kluci.
Souhlasím, obě dnešní vystoupení naprosto profi 

Děkuju 

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
To mlaskání není až tak hrozné, je to takový tik, který znamená, že nad odpovědí přemýšlíš. I když - méně je někdy více.Dugi píše: vai: Já ti nevím, mně právě tohle dnešní televizní vystoupení přišlo artikulačně nedobré - bylo brzo ráno, všechno ve stresu, protože to bylo narychlo. Ono to tak může vypadat, protože to byl můj první rozhovor, který nebyl točený přes mobil, ale přímo profi mikrofonem. V tom možná bude ten rozdíl. On mobil může dost zkreslovat.
Ale vím, že na sobě ještě musím zapracovat - na začátku každé odpovědi pořád děsně mlaskám![]()

Myslel jsem spíš tón hlasu a intonaci. Ta je v tom rozhovoru naprosto skvělá, kdybys takhle nahrával pořady na Stream, nikdo by Ti nemohl říct ani popel - je tedy fakt, že ty komenty pod videi jsou hodně hnidopišské, ale tímhle bys jim vzal vítr z plachet.
Tak mám nápad: nechceš DV, NO a VV natáčet vždycky v šest ráno?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Jasně, ale víš, v čem je ten největší rozdíl? Není to časem nahrávání. Je to tím, že při načítání videí mám před sebou text, který čtu. Kdežto ve studiu jsem jel přímo spatra. A tady je rozdíl - mrkni třeba na (momentálně dočasně uspané) Vesmírné dotazy - tam taky jedu bez přípravy a hlas je někde jinde. Nevím, čím to je, ale jakmile mám před sebou nějaký text, tak se mi v hlavě něco přepne a já nemluvím přirozeně. 

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Je jediný způsob, který znám. Cvičit a při ostrém nahrávání vědomě s hlasem pracovat. Takhle to dělám já a zatím to (snad) jakž takž funguje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Snažím se už několik let.
Snad se to změnilo aspoň o chlup. A snad tenhle trend bude pokračovat.