Vystoupení v médiích

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32
Re: Vystoupení v médiích

Příspěvek od rexino »

Gratulujem Dugi :) už je z teba čistý odborník :palec nahoru: Je super že môžeš propagovať kozmonautiku pred celou republikou.
Tým vystúpením v rádiu si snáď tromfol aj samého Miloša Zemana (prepáčte nemohol som si odpustiť :lol: :lol: )
//Wopat: trefa do čierneho :lol: chytám záchvat smiechu :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) rexino dne 3.11.2014 17:34, celkem upraveno 1 x.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
MRR
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 1

Příspěvek od MRR »

vai777 píše:Perfektní! :klaní se:
Jen tak mimochodem - zkus si prostudovat svůj záznam z ČT. Mám pocit, že jsi na sobě neuvěřitelně zapracoval, co se týče dikce. Tohle vystoupení bylo hodně profi! :palec nahoru:
Tak tak. Gratulujem ! :palec nahoru:
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

rexino píše:Tým vystúpením v rádiu si snáď tromfol aj samého Miloša Zemana (prepáčte nemohol som si odpustiť :lol: :lol: )
Pravda! Mohl jsi jako příčinu havárie říct, že se něco zk**vilo. :lol: :lol: :lol: Omlouvám se, tohle jsem nemohl udržet :-D
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Wopat: Ty mi evidentně usiluješ o život. Já během čtení tohohle vlákna jedl. Skoro jsem se udusil. :lol: :lol: :lol: :lol: . Tohle mi už nedělej. :-D :-D :-D :-D

vai: Já ti nevím, mně právě tohle dnešní televizní vystoupení přišlo artikulačně nedobré - bylo brzo ráno, všechno ve stresu, protože to bylo narychlo. Ono to tak může vypadat, protože to byl můj první rozhovor, který nebyl točený přes mobil, ale přímo profi mikrofonem. V tom možná bude ten rozdíl. On mobil může dost zkreslovat.
Ale vím, že na sobě ještě musím zapracovat - na začátku každé odpovědi pořád děsně mlaskám :lol:

Jinak díky za pochvaly, kluci.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Tommy
Moderátor
Moderátor
Reputace: 4

Příspěvek od Tommy »

Souhlasím, obě dnešní vystoupení naprosto profi :palec nahoru:
-------------------------------------------
Obrázek
» Dobývání vesmíru na ČSFD - KLIK! «
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Děkuju :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Dugi píše: vai: Já ti nevím, mně právě tohle dnešní televizní vystoupení přišlo artikulačně nedobré - bylo brzo ráno, všechno ve stresu, protože to bylo narychlo. Ono to tak může vypadat, protože to byl můj první rozhovor, který nebyl točený přes mobil, ale přímo profi mikrofonem. V tom možná bude ten rozdíl. On mobil může dost zkreslovat.
Ale vím, že na sobě ještě musím zapracovat - na začátku každé odpovědi pořád děsně mlaskám :lol:
To mlaskání není až tak hrozné, je to takový tik, který znamená, že nad odpovědí přemýšlíš. I když - méně je někdy více. :-D
Myslel jsem spíš tón hlasu a intonaci. Ta je v tom rozhovoru naprosto skvělá, kdybys takhle nahrával pořady na Stream, nikdo by Ti nemohl říct ani popel - je tedy fakt, že ty komenty pod videi jsou hodně hnidopišské, ale tímhle bys jim vzal vítr z plachet.
Tak mám nápad: nechceš DV, NO a VV natáčet vždycky v šest ráno? :idea:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Jasně, ale víš, v čem je ten největší rozdíl? Není to časem nahrávání. Je to tím, že při načítání videí mám před sebou text, který čtu. Kdežto ve studiu jsem jel přímo spatra. A tady je rozdíl - mrkni třeba na (momentálně dočasně uspané) Vesmírné dotazy - tam taky jedu bez přípravy a hlas je někde jinde. Nevím, čím to je, ale jakmile mám před sebou nějaký text, tak se mi v hlavě něco přepne a já nemluvím přirozeně. :roll:
Obrázek

vai777
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Je jediný způsob, který znám. Cvičit a při ostrém nahrávání vědomě s hlasem pracovat. Takhle to dělám já a zatím to (snad) jakž takž funguje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Snažím se už několik let. :) Snad se to změnilo aspoň o chlup. A snad tenhle trend bude pokračovat.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“