Boe OFT (Orbital Flight Test)
Re: Starliner (CST-100)
Mno, takze vlastne neuspech je uspech, a kdyby tam byly astronauti, tak by se ale vuuubec nix nestalo.
Opravdu jsem zvedav, jestli budou tento bezpilotni test opakovat.
Pokud vim, a opravte mne, jestli to neni pravda, ale pro evaluaci bylo predepsano jedno bezpilotni spojeni s ISS s nacvikem nestandardnich situaci... Viz testy kolem Dragon Crew!
Ze by Boeing byl omylostnen?
Cela tiskovka se nesla dle meho v duchu, ze se vlastne nic nestalo, jenom mel Starliner trochu posunute hodiny a tim padem test je uspesny a muzeme se fsici poplacat po ramenech, ucelu bylo ucineno za dost.

Pokud vim, a opravte mne, jestli to neni pravda, ale pro evaluaci bylo predepsano jedno bezpilotni spojeni s ISS s nacvikem nestandardnich situaci... Viz testy kolem Dragon Crew!
Cela tiskovka se nesla dle meho v duchu, ze se vlastne nic nestalo, jenom mel Starliner trochu posunute hodiny a tim padem test je uspesny a muzeme se fsici poplacat po ramenech, ucelu bylo ucineno za dost.
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
Pardon za OT! Ale takhle jsem se dlouho nepobavil. Inu omyl je omyl!Peter píše:Ze by Boeing byl omylostnen?

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Ach jo, takže můj dnešní nutkavý pocit, že se něco pos… byl oprávněný
fakt jsem zvědavý, jak s tím naloží ...
fakt jsem zvědavý, jak s tím naloží ...
Zasek se povede... Kazdopadne je nekdo omyje...laik píše: Pardon za OT! Ale takhle jsem se dlouho nepobavil. Inu omyl je omyl!
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
Zůstávají na orbitě a testují, nebudou dokovat to se možná dá tolerovat, potřebují orientaci a životní pohodu na max. 120 hod., budou prý jen 48 hod. a je třeba se ujistit, že to časovač nebude opakovat v sekvenci / Deorbit / Entry / Landing/.
a jedna OT: posmívat se, kritizovat, atd. tady na fóru je dle mě nevhodné, to není argument.
Tato chyba (problém, omyl, neúspěch) je ŠKODA pro nás fanoušky, ale i pro
Americkou (Mezinárodní) pilotovanou kosmonautiku a tom není pochyb - určitě další posuny termínů doprava.

a jedna OT: posmívat se, kritizovat, atd. tady na fóru je dle mě nevhodné, to není argument.
Tato chyba (problém, omyl, neúspěch) je ŠKODA pro nás fanoušky, ale i pro
Americkou (Mezinárodní) pilotovanou kosmonautiku a tom není pochyb - určitě další posuny termínů doprava.
- Meybe
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2327
Tady máš odpověď na tvou otázku. Další bezpilotní let podle vícero lidí nebude třeba.Peter píše:Mno, takze vlastne neuspech je uspech, a kdyby tam byly astronauti, tak by se ale vuuubec nix nestalo.
![]()
![]()
![]()
https://twitter.com/jeff_foust/status/1 ... 6225541125
---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
Přistávat se bude v neděli.
- petrsida
- Kosmonaut
posmívat ano, ale proč by se nemělo kritizovat nerozumím, jsme na diskusním fóru, ne na nástěnce úspěchů a plácání se po zádech
to že je to blbě hlavně pro us pilotovanou kosmonautiku je jasné, ale jde i o kontext toho, co se o boeingu od počátku tvrdilo (sázka na jistotu) včetně jeho ceny (poněkud vyšší a hlavně navyšovaná)
posmívat ano, ale proč by se nemělo kritizovat nerozumím, jsme na diskusním fóru, ne na nástěnce úspěchů a plácání se po zádech
to že je to blbě hlavně pro us pilotovanou kosmonautiku je jasné, ale jde i o kontext toho, co se o boeingu od počátku tvrdilo (sázka na jistotu) včetně jeho ceny (poněkud vyšší a hlavně navyšovaná)
- petrsida
- Kosmonaut
Dugi píše:Přistávat se bude v neděli.
Dugi, netušíš, na jako orbitu se teda nakonec dostali?
Já si myslím, že posmívání by tu být nemělo. Jde nám všem o kosmonautiku. Držme proto palce všem, kdo se v ní angažují - přejme jim úspěch a zastávejme se jich, když se jim nedaří.