New Horizons
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Re: New Horizons
Děkuji za upřesnění, myslím, že nějak tak to v souvislosti s tou sondou bylo.Dugi píše:Já tuhle zprávu zachytil v souvislosti s raketou SLS, když vědecká obec hledala možnosti, jak tuhle raketu využít. Ale je to (pokud se nemýlím) jen návrh, který není schválený ani blíže rozpracovaný.
marekS: díky za parádní fotky. Měsíčky mají docela zajímavý tvar. V souvislosti s dříve zmíněnou oběžnou dráhou, která nesvědčí o tom, že by to byly zachycené "kameny" odněkud z vesmíru, je zajímavé, jak se může vysvětlit jejich tvar.
E

Já jen doplním, že Nix byl focený ze 165 000 km a Hydra ze vzdálenosti 231 000 km.
Naposledy upravil(a) marekS dne 22.7.2015 6:40, celkem upraveno 3 x.
Chudák dugi. Kdepak prázdniny... 

jakubh: Na zítřek máme naplánované výsledky vyšetřování havárie Falconu, startuje Sojuz. Kam já to na tom blogu dám? 

Lepšie ako riešiť čo tam daťDugi píše:jakubh: Na zítřek máme naplánované výsledky vyšetřování havárie Falconu, startuje Sojuz. Kam já to na tom blogu dám?

Inak, toto obdobie je skutočne plodné, vlastne máme "sklizeň" z niekoľko rokov starého siatia.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Přesně tak, je to úžasné, kolik světů jsme za poslední roky spatřili v tak ohromných detailech poprvé v historii. Není to jen Pluto a jeho měsíce, ale i Ceres, Vesta, 67P. Prostě paráda!