New Horizons
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 790
- Kontaktovat uživatele:
Re: New Horizons
obrázek nesouvisející s tématem jsem odstranil
Příspěvek může admin smazat.

Příspěvek může admin smazat.
Naposledy upravil(a) MaG dne 16.7.2015 13:21, celkem upraveno 1 x.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/3 ... -planetky/
Pan Grygar v reportáži.
Pan Grygar v reportáži.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Oči vytřeštěné, naprosto jsem oněměl... ...vai777 píše:Přátelé, to je nádhera..!

E
Taky vždycky sníš celý dort najednou?Adhara píše:Zábery sú pekné, ale čo celé Pluto? To dnes nebude?

- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
Řekl bych, že celé Pluto dostaneme tak na vánoce pod stromeček. Jestli v Listopadu NH začne posílat nezkomprimovaná data, máme se na co těšit.Adhara píše:Zábery sú pekné, ale čo celé Pluto? To dnes nebude?
E
Smekám před odborníky, díky kterým sem mohl tento sen stát realitou. Detaily na Plutu i Charonu vysoce překračují to, co jsem před průletem čekal.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
K tomu se musím opravdu upřímně přidat. Poklon jak na běžícím pásu. Nejsem nejmladší, ne že by to bylo na závadu, ale dobře si pamatuji, jak bylo plánů a plánů udělat sondu nejdříve jen NASA, potom se k projektu přizvalo Rusko a najednou se našly peníze na dvě subsondy, potom to celé šlo k ledu a už to vypadalo na fiasko, potom se rychle zaktivovaly síly a hlavně dolary na NH, potom šly k ledu i ony, nakonec se sonda postavila, potom málem neodstartovala, téměř na poslední chvíli odstartovala, nervy a zase jen nervy. Toto je více než sladká odměna. Co k tomu dodat? Sen mnohých lidí je tady. Jen škoda, že obrovský populátor kosmonautiky A. Vítek, který se na včerejší a hlavně dnešní den těšil velice, se toho nedožil. Zasloužil by si to.Dugi píše:Smekám před odborníky, díky kterým sem mohl tento sen stát realitou. Detaily na Plutu i Charonu vysoce překračují to, co jsem před průletem čekal.
Nebojím se v této chvíli napsat "Čest jeho památce".
E
Panu Vítkovi věnujeme náš článek, který vyjde cca za hodinu a budou v něm fotky Pluta a měsíců z dnešní tiskovky. Článek se jmenuje "Fotky Pluta pro Vás, pane Vítku!".